سوالات ۴ گزینه‌ای ابزار مناسبی برای سنجش دانش آموزان نیستند

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: سنجش تمام دروس در یک بازه زمانی کوتاه استرسی برای دانش آموزان ایجاد می‌کند که برای بسیاری از آن‌ها باعث مشکلاتی می‌شود.

امانی طهرانی گفت: در کشور ما باید در یک فرآیند مستمر در طول زمان بهبود‌های مرحله‌ای خرد خرد در کنکور انجام می‌شد، اما این اتفاق نیفتاد و انباشتگی مشکلات در این حوزه به وجود آورده است.

وی افزود: با پیشرفت‌های فنی که در ایران و جهان رخ داد، نظام سنجش آموزش کشور باید از سوال‌های تست‌های ۴ جوابی عبور می‌کرد و به بقیه ابزار‌های سنجش شایستگی‌ها و سوالات تشریحی تن می‌داد و از فناوری‌های جدید در این زمینه استفاده می‌کرد.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: سوالات ۴ گزینه‌ای ابزار مناسبی برای سنجش نیستند. آزمودن تمام دروس در یک بازه زمانی کوتاه استرسی برای دانش آموزان ایجاد می‌کند که این استرس برای بسیاری از آن‌ها آسیب‌زا است.

امانی طهرانی ادامه داد: کنکور تستی ۴ جوابی تکنیک پذیر است و کاری که تکنیک پذیر باشد، عدالت ندارد. از سوی دیگر کنکور مبتنی بر سرعت عمل موفق می‌شود و بر اساس تحقیقات علمی، سرعت عمل افراد ذاتا متفاوت است و این یک بی عدالتی آشکار محسوب می‌شود. یعنی الزاما باهوش‌ترین و توانمندترین دانش آموزان به دلیل سرعت عمل ذهنی کندتر در کنکور موفق نمی‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس مشکلات موجود در کنکور تصمیم بر این شد که امتحانات نهایی تاثیر بیشتری داشته باشند و بر این اساس باید امتحانات نهایی معتبرتر و تصحیح‌ها قابل دفاع باشند.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش عنوان کرد: تصحیح برگه‌ها در گذشته امری سلیقه‌ای بود، اما امروز با پیشرفت‌های فنی در این زمینه، تصحیح برگه‌های تشریحی با دقتی به اندازه تستی‌ها انجام می‌شود و تمام سوگیری‌ها رفع شده اند.

امانی طهرانی افزود: پاسخنامه در شیوه‌های جدید فناوری تصحیح برگه‌های تشریحی، در مبادی امتحانات اسکن می‌شود و هر سوال را یک سری مصحح نگاه می‌کند و به جای پاسخنامه راهنمای کدگذاری پاسخ به مصحح داده می‌شود.

وی عنوان کرد: راهنمای کدگذاری پاسخ‌های صحیح را مشخص می‌کند تا مصحح پاسخ سازگار را انتخاب کند. در این شیوه پاسخ‌های نادرست و مخدوش مشخص می‌شوند.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش ادامه داد: به طور مثال اگر پاسخ دانش‌آموز در راهنمای کدگذاری نباشد و مصحح تشخیص به صحت آن می‌دهد، به مرکز آزمون گزارش می‌دهد و نمره دانش‌آموز را ثبت می‌کند. در واقع تصحیح در نقاط گسترده انجام می شود.

امانی طهرانی افزود: کارکرد گزینش و تخصیص به خارج از آموزش و پرورش مربوط می‌شود. بر این اساس گفته می‌شود در دانشگاه‌ها تعداد مشخص صندلی وجود دارد و با ملاک‌هایی باید دانش‌آموزان را از یکدیگر جدا کرد. در این صورت باید به سراغ روش‌های عادلانه رفت.

وی درباره نظارت آموزش و پرورش روی صحت نمرات دانش‌آموزان گفت: دغدغه شورای سنجش آموزش و پرورش و مجریان نظارت است. همیشه یک جریانی در این زمینه برای مراقبت وجود دارد و بی شک هر چه کار جلو رود، سامان بهتری پیدا می‌کند.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش یادآور شد: بخش مشترک همه آزمون‌ها نظارت است. پیش بینی من این است که با پیشرفت فناوری این دغدغه کاهش می‌یابد.

امانی طهرانی با بیان این که چهارچوب‌های علمی مدل‌های متفاوتی پیدا می‌کنند، اظهار کرد: به مرور زمان سیستم‌های ضد فساد رشد پیدا می‌کنند، ما در عمده کار‌ها باید به دنبال این سیستم باشیم.

وی تاکید کرد: در جریان گزینش و تخصیص، کار‌هایی باید انجام شوند که صورت مسئله را بهبود بخشند. یعنی آموزش و پرورش نباید عرصه رقابت شود، بلکه باید نقطه‌ای باشد که همه در آن موفق شوند و جدا کردن دانش آموزان اقدام مناسبی نیست.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۴ ۱۵ مهر ۱۴۰۱
امتحان نهایی اصلا هم عادلانه نیست خود دبیرای ما میگن به شانستون بستگی داره که چه کسایی برگتون رو تصحیح می کنن اونوقت این الان شده عادلانه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۹ ۱۴ مهر ۱۴۰۱
یه ده تا سئوال تشریحی هم باید باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۴ ۱۴ مهر ۱۴۰۱
سوالات را ۳ گزینه کنید تا احتمال درست بودن پاسخ از ۲۵ درصد به ۳۳.۳ افزایش یابد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۶ ۱۴ مهر ۱۴۰۱
با این روش یه عده پرمدعا بار میاریم و یه عده ادم هایی که بیخود حقیر شدن بدون یک برابری آموزشی و هر دوقشر خطرناک خواهند بود الان دیگه وضعیت رو ببینید عبرت بگیرید برا آینده نزدیک یه فکر اساسی بکنید برای عدالت آموزشی به یاری خدا ان شاالله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۳ ۱۴ مهر ۱۴۰۱
خدا خیرت بده بالاخره یکی حقیقتو گفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۲ ۱۴ مهر ۱۴۰۱
تو کنکور ‌تقلب میشه
نهایی هزار برابر بیشتره
همه دانش اموزا اطرافشون دیدن متقلب هارو
چرا انقدر چشمتونو به روی عدالت میبندین؟
با این مصوبه ما قرار یک کنکور و ده تا کنکور دیگه بدیم و این یعنی استرس هزار برابری روی ما و خالی کردن جیب ما و پر کردن جیب مافیا
متاسفم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۸ ۱۴ مهر ۱۴۰۱
آها نهایی که پر از تقلب هست و دبیر من که در یکی از شاخص ترین مدارس ایران تدریس میکنه اقرار کرد اون مدرسه سوالت رو میخره :)) آره بقیه تقلب کنن دکتر بشن
خدا ازت نگذره
ثبت کنو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۴ ۱۴ مهر ۱۴۰۱
متاسفم با بومی شهرستانی کردنتون برای فرهنگیان
هدفم خدمت به انقلاب و کشورم و نظامم بود
رتبم شد ۳۰۰۰ مصاحبه قبول شدم ولی چون از شهری محروم با سطح علمی پایین و دور افتاده بودم مقایسه شدم با شهر های بزرگ هم ازنظر عملی و هم رتبه ای
تمام سهمیه های شهر محرومم بخشیده شد به اونا
در هر حال بازم پشت کشورم وانقلاب و نظامم هستم
ولی کاشکی اینجور سهمم خورده نمیشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۳ ۱۵ مهر ۱۴۰۱
خدا بهت صبر بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۱ ۱۴ مهر ۱۴۰۱
قطعا اگر این روش اجرا شود بسیار خوب خواهد بود و استعداد های جدیدی شناسایی خواهند شد واسترس کنکور هم از بین خواهد رفت.
United States of America
ناشناس
۱۲:۱۴ ۱۴ مهر ۱۴۰۱
کاملا درسته . تست های چهارجوابی معیار درستی برای ارزشیابی نیست ، یک نوع ارزشیابی سطحی است .
Iran (Islamic Republic of)
احمد حسینیان
۱۱:۴۶ ۱۴ مهر ۱۴۰۱
احسنت واقعا دانشگاه های تاپ باید ظرفیت شون رو هم بیشتر کنند واقعا جداسازی و رقابت باعث افسردگی و سکته میشه
آخرین اخبار