پیشگیری و درمان اعتیاد، دو رویکرد طرح یاریگران زندگی در روستا‌ها

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: پیشگیری و درمان اعتیاد، دو رویکرد اجرای طرح یاریگران زندگی در روستا‌ها است.

طالبی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی در اولین جلسه کمیته توسعه مشارکت‌های مردمی و کمیته راهبردی یاریگران زندگی در روستا،  با بیان اینکه بیکاری یکی از عوامل گرایش افراد به مصرف مواد مخدر است، گفت: برای اینکه افراد بهبود یافته دوباره به مصرف مواد مخدر روی نیاورند، باید زمینه اشتغال  آن‌ها فراهم شود.

او ضمن اشاره به برگزاری برنامه‌های مختلف در هفته مبارزه با مواد مخدر افزود: طرح یاریگران زندگی در روستا با دو رویکرد پیشگیری از ابتلای افراد به مواد مخدر و درمان معتادان اجرا می‌شود.

طالبی با اشاره به اینکه در گذشته با همکاری بسیج سازندگی توزیع جوجه تخم گذار در بین خانواده‌های روستای انجام شده است، بیان کرد: با توزیع جوجه‌های تخم گذار، منبع در آمد خوبی برای خانواده‌های مورد نظر فراهم شد.

معاون استاندار تصریح کرد: توانمند سازی افراد باید منجر به ایجاد درآمد برای آن‌ها شود که این کار با ایجاد اشتغال عملی می‌شود.

او عنوان کرد: با راه اندازی کارخانه جدید زغال سنگ در طبس برای حدود ۷۰ تا ۸۰ نفر در این شهرستان اشتغالزایی می‌شود، اما در دیگر شهرستان‌های استان به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم برای ایجاد اشتغال، بیکاری وجود دارد.

طالبی تصریح کرد: برای این منظور با دعوت از خیرین جهت حضور در مجمع خیرین با حضور استاندار در هفته مبارزه با مواد مخدر، باید  از این ظرفیت برای اجرای طرح یاریگران زندگی در روستا و ایجاد اشتغال برای افراد بهبود یافته  استفاده شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: ابتلای به مواد مخدر می‌تواند منشأ بسیاری از آسیب‌های اجتماعی باشد که اثرات اعتیاد به مواد مخدر صنعتی به مراتب بسیار سخت‌تر از اعتیاد به مواد مخدر سنتی است.  

او بیان کرد: بر اساس اعلام انتظامی استان سرقت‌های خرد بیشتر از سوی افراد مبتلا به مواد مخدر انجام می‌شود و زباله گردها، بخشی از افراد متکدی و کودکان کار هم اعتیاد به مواد مخدر دارند.


بیشتر بخوانید


معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به این نکته که ریشه بقیه جرایم هم ابتلای افراد به مواد مخدر است، عنوان کرد: از همه توان و ظرفیت‌های موجود برای پیشگیری و درمان افراد معتاد و مقابله با قاچاقچیان مواد مخدر و توزیع کنندگان آن باید استفاده کنیم.

او گفت: سرویس‌های اطلاعاتی کشور‌های غربی به طور غیر مستقیم  توزیع مواد مخدر در کشور را مدیریت می‌کنند تا با انجام این کار،  اراده که شرط اصلی برای انجام هر کاری است را در افراد جامعه از بین ببرند.

طالبی با اشاره به توزیع مواد مخدر از سوی انگلستان در ایران و خریداری سوخته‌های آن به قیمتی بیش از قیمت مواد مخدر افزود: باید تلاش کنیم تا زنجیره موجود در این خصوص را با اقداماتی که انجام می‌دهیم، از بین ببریم.

به گفته معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی؛ طرح یاریگران زندگی در روستا با هدف جلوگیری از سرایت ابتلا به مواد مخدر، سالم سازی روستا‌ها و درمان افراد مبتلا انجام می‌شود که تشکل‌های مردمی و سمن‌ها در این خصوص بسیار می‌توانند تأثیر گذار باشند.

او ادامه داد: همکاری دستگاه‌های اجرای در این زمینه نیاز به درک عمیق و درست از این موضوع دارد و انتظار داریم بعد از ابلاغ مصوبات این جلسه مدیران دستگاه‌های اجرایی، اقدامات لازم برای اجرای آن‌ها را انجام دهند.

طالبی تصریح کرد: جلسه آینده به شکل وبیناری با حضور فرمانداران برگزار خواهد شد تا گزارش کار‌های انجام شده در این باره ارائه شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه باید تلاش شود تا زمینه سفر رئیس یا معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در هفته مبارزه با مواد مخدر به خراسان جنوبی فراهم شود، گفت: دستگاه‌های اجرایی تا اول خرداد امسال برنامه‌های خود را برای اجرا در هفته مبارزه با مواد مخدر باید اعلام کرده و زمینه اجرای حداقل دو طرح اشتغالزا در این هفته را فراهم کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.