آشنایی دانشجویان با اقدامات و نحوه عملکرد دیوان عدالت اداری

بازدید دانشجویان‌دانشگاه علوم قضایی از دیوان عدالت اداری امروز (یکشنبه ۴ تیرماه) به مناسبت بزرگداشت هفته قوه قضاییه برگزار شد.

به مناسبت بزرگداشت هفته قوه قضاییه، ۳۵ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم قضایی در قالب گروه‌های ۵ نفره توزیع و از ۱۰ شعبه دیوان عدالت اداری دیدار کرده و از توضیحات قضات شعب بهره‌مند شدند. همچنین دانشجویان در هیات تخصصی مالیاتی حضور یافته و در آنجا با فرایند رسیدگی به یک پرونده‌ای که قضات هیات تخصصی مالیاتی در حال رسیدگی بود، آشنا شدند.

 جواد سپهری‌کیا معاون حقوقی، پیشگیری و پژوهش دیوان عدالت اداری در جریان بازدید دانشجویان دانشگاه علوم قضایی به مناسبت هفته قوه قضائیه از دیوان عدالت اداری، ضمن خوشامدگویی به دانشجویان، بیان کرد: هدف از برگزاری این مراسم، آشنایی شما دانشجویان با اقدامات و نحوه عملکرد دیوان عدالت اداری است. 

 معاون حقوقی، پیشگیری و پژوهش دیوان عدالت اداری گفت: قابلیت طرح دعوا از ناحیه شهروندان علیه دستگاه‌های اجرایی امری مبارک است که در قانون اساسی به آن پرداخته شده است.

وی افزود: برگزاری جلسات نقد رای با حضور صاحبنظران حقوق اداری و اساتید دانشگاه‌ها بصورت فصلی نشان بارزی از توجه دیوان عدالت اداری به ندای برون دیوان عدالت است. 

سپهری‌کیا عنوان کرد: همایش هفته گذشته در دیوان برگزار شد که در آن به بررسی عملکرد دیوان عدالت اداری پرداختیم و عنوان همایش نیز بایسته‌های نقد عملکردی دیوان بود، در این همایش اتفاقاتی که در ایام ماضی افتاده و چشم اندازی که با گذر زمان برایمان متصور است، بررسی شد تا آن رسالتی که در قانون اساسی برعهده ما گذاشته شده است را بتوانیم جامه عمل بپوشانیم. 

معاون حقوقی، پیشگیری و پژوهشی دیوان عدالت اداری با اشاره به اینکه در قانون اساسی دو اصل به دیوان عدالت اداری پرداخته است، گفت: جای خوشحالی است که از همان اوایل پیروزی انقلاب، شنیدن حرف مردم در برابر ارکان حکومتی، جزو دغدغه‌های مسئولان نظام بوده است. امری که در قوانین خیلی از کشور‌ها به شهروندان داده نشده است که دعاوی را علیه ارکان حکومتی اقامه کنند. 

وی گفت: قابلیت اقامه دعوا از ناحیه شهروندان علیه ارکان حکومتی امری مبارک است که در قانون اساسی کشورمان به آن پرداخته شده است. حتی در سال گذشته دعاوی اتباع بیگانه را علیه یکی از نهاد‌های حکومتی پذیرفتیم.

معاون حقوقی، پیشگیری و پژوهشی دیوان عدالت اداری عنوان کرد: دستاورد‌های دیوان عدالت اداری در تضمین و توسعه حقوق بشر نیز ترجمه شده و در ۲۷ سفارتخانه خارج از کشور به عنوان دستاورد دیوان عدالت اداری نماد پیدا کرده است. 

وی افزود: برگزاری جلسات نقد فصلی رای، تولید ادبیات حقوقی متناسب با نیازسنجی دانشگاهی، کمک گرفتن از اندیشه و عقاید آنها، چاپ مقالات در مجلات پژوهشی از اقدامات دیوان عدالت اداری است.

معاون حقوقی، پیشگیری و پژوهشی دیوان عدالت اداری با بیان اینکه مفتخر به پسوند زیبای عدالت اداری هستیم و نام دیوان عدالت اداری را داریم، گفت: براساس دو اصل ۱۷۰ و ۱۷۳ قانون اساسی و این پسوند، مسئولیت سنگینی بر عهده ما می‌باشد.

 وی افزود: در ساختارشناسی دیوان عدالت اداری، به بیش از ۸۰۰ گونه دعوا ورود کرده ایم و هر تصمیم حاکمیتی دعاوی ما را افزایش می‌دهد. 

سپهری کیا در پایان تاکید کرد: در ساختار شناسی دیوان عدالت بر اساس تکثر دعاوی، هم اکنون سه معاونت تخصصی شامل: معاونت اقتصادی، اراضی و شهرسازی، معاونت اداری، استخدامی و امور فرهنگی و معاونت کار و تامین اجتماعی در دیوان در حال فعالیت می‌باشند و در کنار این شعب، هیات عمومی دیوان عدالت اداری نیز فعال است و به عنوان یک پارلمان قضایی انجام وظیفه می‌کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
فلفل
۰۱:۳۷ ۰۵ تير ۱۴۰۲
متاسفانه دیوان چند سال قبل در موضوعی کاملا یکسان که مربوط،به بازنشستگی پزشکان شاغل در یک سازمان بود و فقط،نام و نام‌خانوادگی شاکی آن دو پرونده تفاوت داشت ،دو رای،متفاوت صادر کرد !!!
نمی دانستیم قانون وابسته به نام و نام خانوادگی است !!! هر دو شاکی سنوات خدمتی یکسان داشتند. هر دو در یک سازمان. هر دو ، مدرک تحصیلی یکسان .
امام نام و نام خانوادگی آنها البته متفاوت ! یکی حکم به بازنشستگی و دیگری رد درخواست بازنشستگی !
آخرین اخبار