عضو هیات علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

هر نوع حیوان‌گزیدگی پرخطر است

عضو هیات علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هر گونه حیوان‌گزیدگی پرخطر محسوب می‌شود مگر اینکه حیوان دارای شناسنامه واکسیناسیون معتبر باشد.

حمیدرضا نادری عضو هیات علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برخی تصور می‌کنند همینقدر که حیوان صاحب داشته باشد، برای سلامت او تضمین وجود دارد؛ این در حالی است که حیوانی که دوره واکسیناسیون کاملی نگذرانده باشد، به لحاظ ناقل بیماری بودن هیچ تفاوتی با حیوانات ولگرد ندارد.

او افزود: در فصول گرم سال مردم به دامن طبیعت می‌روند و متاسفانه ارتباط گرم و صمیمانه‌ای با حیوانات اعم از سگ و گربه برقرار می‌کنند؛ این در حالی است که هر نوع گزش حیوان به خصوص گربه که پنجه‌های خود را با بزاق تمیز می‌کند، می‌تواند عامل انتقال هاری باشد.

عضو هیات علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در برخی موارد مشاهده می‌شود که سگ بدون تحریک فردی را گاز می‌گیرد که این موضوع نیز از موارد خطر ابتلا به هاری محسوب می‌شود، ادامه داد: بیماری هاری در صورت عدم مراجعه سریع به مراکز بهداشتی و عدم دریافت درمان به موقع قطعا باعث مرگ می‌شود.

نادری بیان کرد: گزش توسط شغال و روباه و هر حیوان اهلی و غیر اهلی نیز باید مورد بررسی قرار گیرد، زیرا متاسفانه مردم توجه زیادی به دریافت واکسن کزاز به صورت سالانه ندارند؛ بنابراین حتی در صورت عدم آلودگی به هاری، خطر کزاز سلامت فرد را تهدید می‌کند.

او تصریح کرد: برقراری ارتباط با حیوانات ولگرد، غذا دادن به گربه‌های ولگرد و بازی با آن‌ها می‌تواند خطرات زیادی به همراه داشته باشد؛ بنابراین در صورت گزش حیوانی حتما باید سریعا به مراکز بهداشتی مراجعه شود، زیرا تاخیر در درمان زمینه‌ساز ابتلا به بیماری هاری و مرگ فرد را فراهم می‌آورد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.