ماجراهای چای رانت پهلو!

پرونده فساد چای دبش در شرایطی خبر ساز شده که ورود مقامات قوه قضاییه و مجریه زوایای جدیدی در این پرونده روشن کرده است که در این گزارش به آن پرداخته ایم.

مجموعه‌ای از اتهامات و ادعا‌های رسمی و غیررسمی شامل رانت و انحصار، هماهنگی‌های فسادآمیز با برخی دستگاه ها، فروش ارز نیمایی در بازار آزاد، عدم رفع تعهد ارزی برای واردات و ارزان فروشی غیر واقعی کالا‌های وارداتی به قصد خارج کردن رقبا (دامپینگ) در پرونده فساد یک شرکت واردکننده چای (دبش) دیده می‌شود. فسادی که همزمان با دریافت ۳ میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار ارز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۱ رخ داده و اگرچه اخیراً رسانه‌ای شده است، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد فرایند رسانه‌ای شدن و مبارزه با آن به اواخر سال گذشته برمی‌گردد. حتی برخی استعفای ناگهانی وزیر سابق جهادکشاورزی در اواخر فروردین را هم به این موضوع ربط داده اند.

سرنخی از یک دلیل مهم استعفای ناگهانی وزیر سابق کشاورزی

اگرچه اسفند سال گذشته، خبر‌هایی مبنی بر کلید خوردن استیضاح ساداتی نژاد وزیر سابق کشاورزی در مجلس منتشر شد، با این حال، استعفای ناگهانی وی در ۳۰ فروردین تا حدی عجیب بود. تا این که پس از گزارش اخیر سازمان بازرسی درباره یک فساد بزرگ در حوزه واردات چای، خبرگزاری فارس، کشف این فساد را همزمان با برکناری وزیر جهاد دانست و این فرضیه را تقویت کرد که این دو ماجرا به هم مربوط هستند.

نامه‌ای که فساد چای را رو کرد

اما این که این فساد چای چه بوده، به نامه‌ای در سال قبل بر می‌گردد که اواخر سال قبل، واردکنندگان چای به معاون اول رئیس جمهور نوشتند و رسانه‌ای شد. در این نامه‌ای که خبر از یک رانت عجیب به یک گروه خاص می‌داد، آمده بود که معادل ارز مورد نیاز ۲.۵ ساله کشور در حوزه واردات چای، تنها به یک شرکت خاص داده شده و ثبت سفارش برای دیگر شرکت‌ها انجام نمی‌شود. این نامه سرآغازی بر پیگیری یک فساد بزرگ در دستگاه‌های نظارتی شد و ۲۴ فروردین خبرگزاری فارس خبر داد که پرونده فساد در واردات چای هم اینک در بازرسی ویژه ریاست جمهوری و ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی در حال بررسی است.

اعلام آمار اولیه فساد چای در مهرماه توسط دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی

تابستان امسال در شرایطی گذشت که برخی گزارش‌ها از بازار چای نشان می‌داد که در پی رانت شرکت خاص در واردات چای و در عین حال تقریباً ممنوعیت ثبت سفارش برای قریب به صد شرکت تولیدی و بازرگانی واردکننده چای، بازار این کالا دچار نابسامانی و افزایش شدید قیمت این کالا در بازار شده است. کالایی که طبق گزارش‌های رسمی، ۷۰ درصد بازار آن با واردات تامین می‌شود. تا این که اوایل مهرماه، رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی نخستین آمار‌های رسمی از فساد چای و وضعیت این پرونده را اعلام کرد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، یزدی در برنامه صف اول، با بیان این که از اواخر سال قبل، این ماجرا پیگیری شده است، افزود: حدود ۲.۳ میلیارد دلار برای واردات چای، نخ، کاغذ چای و تجهیزات بسته بندی این نشان خاص تخصیص ارز داده شده و در عین حال، بخش خیلی کمی از این اقلام وارد شده است. وی در آن برنامه به نکته قابل توجهی اشاره کرد و گفت: این ماجرا متاسفانه از سال ۹۷ شروع شده و در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ سرعت گرفته است. به این دلیل که سال ۱۴۰۱ ارز ۴۲۰۰ تومانی برداشته شد و بانک مرکزی اعلام کرد به متقاضیان ارز (و به هر میزان) ارز نیمایی تخصیص خواهد یافت. وی در ادامه گفت که در داخل بخشی از کانتینر‌های این واردکننده، به جای چای، خاک چای مشاهده شده که بسیار ارزان قیمت و بی کیفیت است و طبق اظهارات فنی سازمان استاندارد و بهداشت و درمان، آن چای‌ها مخلوط شده با بخشی از چای‌های سنواتی بوده است. یزدی تصریح کرد که در پی این موضوع مدیران این شرکت یک‌بار ممنوع الخروج شدند که با ترفندی از سوی آن‌ها لغو شد، اما مجدد ممنوع الخروج شدند. به گفته یزدی در آن تاریخ، متاسفانه طبق گزارش ها، بخشی از این ارز‌ها بیرون از کشور بوده است.

جنجال گزارش سازمان بازرسی در ۱۷ آذر

با این اوصاف در هفته گذشته، انتشار گزارش سازمان بازرسی درباره فساد چای با نکات متعدد و قابل توجه، به مثابه یک بمب خبری در رسانه‌ها و فضای مجازی پیچید. خبرگزاری رسمی قوه قضاییه نیز به نقل از این سازمان اعلام کرد کل ارز دریافتی این شرکت خاص از سال ۹۸ تا ۱۴۰۱ در قالب واردات چای و ماشین آلات معادل ۳ میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار بوده که از این رقم، یک میلیارد و ۴۷۲ میلیون دلار ارز نیمایی تامین شده برای ماشین آلات و بقیه برای واردات چای بوده است. در این باره به دلیل شناسایی سوء جریانات متعدد و عدم رفع تعهدات ارزی، سازمان بازرسی پرونده تشکیل داده و بخش‌هایی دیگر از این پرونده در حوزه دستگاه‌های متخلف به دادسرای عمومی و انقلاب تهران و دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی ارجاع شده است.

روایت رئیس سازمان بازرسی از سرنوشت نامعلوم ۳.۳۷ میلیارد دلار ارز وارداتی

در ادامه خداییان، رئیس سازمان بازرسی با بیان این که ۷۹ درصد از ارز نیمایی تخصیص یافته برای واردات چای در بازه زمانی ۹۸ تا پایان ۱۴۰۱ به این گروه اختصاص یافته، افزود: در سال ۱۴۰۱ نیز کل ارز تامین شده برای واردات چای حدود یک میلیارد و ۳۹۶ میلیون دلار بوده که از این میزان یک میلیارد و ۱۰۱ میلیون دلار به این گروه تخصیص یافته است. به گفته خداییان، گروه تجاری مذکور تاکنون برای یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از ارز‌های دریافتی خود رفع تعهد نداشته و از آن جا که علاوه بر آن، مهلت بقیه ارز‌های دریافتی این گروه نیز رو به پایان است، میزان ارز‌های رفع تعهد نشده در حوزه واردات چای این شرکت حدود ۲ میلیارد دلار برآورد می‌شود. در خصوص واردات ماشین آلات نیز به این شرکت یک میلیارد و ۴۷۲ میلیون دلار ارز در سال‌های ۹۸ تا ۱۴۰۱ تخصیص یافته که این رقم نیز با اتمام مهلت قانونی به سرجمع تعهدات این شرکت اضافه خواهد شد.

۱۲ دلار تقلب در واردات هر کیلو چای

رئیس سازمان بازرسی با اشاره به تخلف شرکت در ثبت سفارش چای خارجی درجه یک و واردات چای کنیایی و صادراتی درجه دو ایرانی، گفت: در حالی که این گروه برای ثبت سفارش چای درجه یک هند به نام دارجلینگ به ارزش هر کیلو ۱۴ دلار اقدام کرده بود، اما در عمل چای کشور کنیا و چای صادراتی درجه دو ایران را به ارزش حدود ۲ دلار وارد کشور کرده و سازمان غذا و دارو نیز کیفیت چای‌های وارداتی را به صورت سیستمی با نمونه‌های در اختیار که با هماهنگی کارمند ارزیاب گمرک اخذ کرده، تأیید کرده است.

فرش قرمز گمرک و هماهنگی‌های فسادآلود

رئیس سازمان بازرسی یکی دیگر از تخلفات شرکت را در نحوه ترخیص کالا دانست و بیان کرد: مسیری که در گمرک برای ترخیص کالا‌های این گروه در نظر گرفته شده بود عمدتاً «مسیر سبز» بود، بدین معنا که فقط از طریق سیستم، تیک‌های مورد نظر زده شده و در نتیجه کالا ترخیص و وارد کشور شده است؛ در حالی که واردات چای نیازمند استعلام از دستگاه‌های دیگر برای تأیید کیفیت است. رئیس سازمان بازرسی تصریح کرد: واردات چای و ماشین‌آلات این گروه تجاری، نیازمند ثبت سفارش و تأییدیه وزارت صمت، جهاد کشاورزی و بانک مرکزی بوده که طی سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ با هماهنگی‌های صورت گرفته توسط مدیران دستگاه‌های مذکور، ثبت سفارش‌های این گروه به میزان بیشتر از نیاز کشور تأیید و به محض ارسال برای بانک مرکزی تخصیص لازم انجام شده است. در حالی که برای دیگر شرکت‌های متقاضی شرایطی از جمله سابقه قبلی واردات و ... ملاک عمل تأیید قرار می‌گرفت.

کار برخی مدیران به بازداشت کشید

رئیس سازمان بازرسی گفته است: در خصوص بزه انتسابی و تخلفات مدیرانی از دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت، گمرک، استاندارد و بعضی از بانک‌ها، گزارش اختصاصی توسط سازمان بازرسی تهیه و در حال ارسال به دادسرای ویژه جرایم اقتصادی است. در این باره ستایشی سخنگوی قوه قضاییه نیز با بیان این که در این پرونده برخی از مدیران و افراد ذی‌ربط با قرار‌های صادره تامینی در بازداشت هستند، افزود: برخی نیز با صدور قرار قبولی تامین‌های مناسب فعلا آزادند و روند تحقیقات ادامه خواهد یافت.

توضیحات اژه‌ای درباره روند برخورد با فساد چای

رئیس دستگاه قضا ۱۶ آذر مصادف با روز دانشجو در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان این که با متخلفان واردات چای بدون خط قرمز برخورد می‌شود، جزئیات روند برخورد با این تخلف را تشریح کرد. (بخشی از اظهارات اژه‌ای در خصوص برخورد با تخلفات واردات نهاده‌های دامی در صفحه ۲ آمده است) اژه‌ای با اشاره به موضوع چای دبش گفت: آن فردی که ریالش را به بازار برده بود تا برای به اصطلاح وارداتش ارز بگیرد، به یکی از زیرمجموعه‌های شرکت دبش مراجعه کرده بود تا ارز دریافت کند. از این جا بازرسی ورود کرد که شرکت دبش این مقدار ارز را از کجا آورده است؟ یعنی سازمان بازرسی از آن پرونده به پرونده حاضر رسید البته فرد به اصطلاح واردکننده اکنون در بازداشت و طی مراحل محاکمه است. از سویی دیگر «واجا» نیز به موضوع وجود مقدار قابل توجهی چای در گمرک حساس شد. همچنین گزارشی نیز از اتحادیه مرتبط با چای‌کاران و واردکنندگان چای ناظر بر ارز‌های تخصیصی به یک شرکت خاص به معاون اول رئیس‌جمهوری واصل شد و وی با حساسیت تمام مسئولان مربوطه در ستاد مقابله با مفاسد اقتصادی را مسئول رسیدگی به موضوع کرد.

اژه ای: هنوز هیچ مدیر متخلف دولتی به ما معرفی نشده است

 وی ادامه داد: کلیه بررسی‌ها بیانگر تخلف گروه دبش بود و مشخص شد که این تخلف از سال ۹۸ آغاز شده و تا اواخر ۱۴۰۱ ادامه داشته است. طبق گزارش‌های موجود، در سال ۹۸ بیش از دو میلیون دلار، در سال ۹۹ بالغ بر ۲۱ میلیون دلار ارز به شرکت مزبور تخصیص یافت، اما در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۰ درصد ارز واردات را به این گروه داده‌اند و در سال ۱۴۰۱ بیش از ۷۰ درصد ارز را این گروه گرفته است. در مجموع طی سال‌های ۹۸ تا ۱۴۰۱، بالغ بر ۶۹ درصد از ارز مربوط به واردات چای به شرکت فوق‌الذکر تخصیص یافته که حتما خلاف است. رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: قوه قضاییه به پرونده تمامی افرادی که اتهاماتی متوجه آن‌هاست، بدون توجه به مقام آنان رسیدگی خواهد کرد البته در خصوص پرونده مورد اشاره باید تاکید کنم که هنوز هیچ مدیر متخلف دولتی به ما معرفی نشده است.

حواشی فساد دبش

افشای پرونده فساد مذکور در روز‌های اخیر در فضای مجازی بازتاب داشته و به تناسب، برخی دستگاه‌های مرتبط نیز پاسخ داده اند. از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:دامپینگ هم به فهرست جرایم دبش اضافه می‌شود؟ اقتصادآنلاین در گفتگو با مدیر اجرایی اتحادیه کارخانجات چای شمال کشور، مدعی تخلف «دبش» شده و گفته است: قیمت فروش چای در بازار رصد شده به نحوی که این شرکت خاص دامپینگ انجام داده و واحد‌های بسته‌بندی صنعت چای را دچار مشکل کرده است.

دولت اول کشف کرد یا قوه قضاییه؟ حاشیه دیگر در این ماجرا، به خبر‌هایی بود که از دولت یا قوه قضاییه درباره پرونده دبش منتشر شد و برخی فعالان مجازی این گونه برداشت کردند که دولت و قوه قضاییه به دنبال اثبات این هستند که برای بار نخست این پرونده را کشف و پیگیری کرده اند. با این حال، توضیحات رئیس قوه قضاییه و در ادامه سخنگوی دولت، نشان داد که این ادعا، صرفاً یک فرضیه سازی بوده است. سخنگوی دولت نیز ضمن اشاره به اظهارات رئیس قوه قضاییه، آن را مؤید گزارش دستگاه‌های نظارتی دولت در پرونده فساد در واردات چای دانست. با این حال و بر اساس شواهد، (همان طور که در ابتدا نیز بیان شد)، ظاهراً اولین بار این مسئله با نامه اعتراضی شرکت‌های واردکننده چای (مبنی بر انحصار در اختصاص ارز به شرکت دبش) مطرح و توسط مسئولان وارد مرحله پیگیری شده است.

چرا رئیسی زمانی که رئیس قوه قضاییه بود، کشف نکرد؟ در روز‌های اخیر اظهار نظر یک منبع نزدیک به دولت یازدهم و دوازدهم، شائبه‌هایی را در خصوص فساد چای مطرح کرد از جمله این که اگر آغاز این فساد از سال ۱۳۹۸ بوده چرا رئیس وقت سازمان بازرسی کل کشور که امروز رئیس دفتر ویژه رئیس‌جمهور و رئیس وقت قوه قضاییه که امروز رئیس‌جمهور است، در آن زمان گزارشی به مقامات ذی‌ربط نداده‌اند و آن را منتشر نکرده‌اند؟ این در حالی است که طبیعتاً فساد یک موضوع پنهان بوده و در نتیجه می‌توان گفت که این فساد در آن زمان عیان و کشف نشده بود.

روایت خاندوزی از یک پویش رسانه ای: در روز‌های اخیر وزیر اقتصاد نیز در اظهاراتی، با بیان این که پرونده فساد چای حدود ۹ ماه قبل از طریق رسانه ملی اطلاع رسانی شده بود و موضوع جدیدی به شمار نمی‌رفت تا این چنین پیش چشم مردم به رخ کشیده شود، افزود: برای همین موضوع حاضر فقط یک پویش (کمپین) رسانه‌ای وسیع است.

تکذیب تخصیص ارز ترجیحی در ماجرای فساد چای: شائبه دیگر در فضای مجازی به این صورت مطرح شد که چرا بانک مرکزی به این واردکننده ارز ترجیحی داده است. به گزارش ایسنا، این بانک در توضیحاتی با اعلام این که حتی یک دلار ارز ترجیحی برای واردات چای نداده است، تصریح کرد: این بانک به منظور جلوگیری از ایجاد درخواست‌های غیرواقعی تخصیص ارز، از طریق سامانه رفع تعهد ارزی واردات اقدام می‌کند.

منبع: خراسان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
فلک زده
۱۶:۴۱ ۲۲ آذر ۱۴۰۲
با سلام. ما مردم شریف ایران خواستار اعدام مدیر عامل چای دبش و تمامی کسانی که در این اختلاس کوچکترین مشارکتی داشتن هستیم. هرکی موافقه لایک کنه
Iran (Islamic Republic of)
فلک زده
۱۶:۴۱ ۲۲ آذر ۱۴۰۲
با سلام. ما مردم شریف ایران خواستار اعدام مدیر عامل چای دبش و تمامی کسانی که در این اختلاس کوچکترین مشارکتی داشتن هستیم. هرکی موافقه لایک کنه
Russian Federation
دبیر
۲۲:۵۴ ۱۹ آذر ۱۴۰۲
اساسا هدف ازیارانه ها و چند نرخی شدن:ارد،بنزین،گازوییل،دلار و...دزدیه والا حقوق کارمند زیاد میکنند کارمند هم توبازار بنرخ واقعی میخره چه بنزین، چه دستمزد کارگر ،بنا،تعمیرکار غیره.
Russian Federation
تولید کننده
۲۲:۵۰ ۱۹ آذر ۱۴۰۲
مگه میشه مقام دولتی که تحقیق شده استخدام شدند تو رانت دستی داشته باشند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۸ ۱۹ آذر ۱۴۰۲
کی بود کی بود من نبودم شروع شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۳ ۱۹ آذر ۱۴۰۲
نه بابایی بوده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۴ ۱۹ آذر ۱۴۰۲
کسی اگه فکر میکنه سیستماتیک فساده
پس یکی اینو توضیح بده چه فساد سیستماتیکی هست که لو میره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۹ ۱۹ آذر ۱۴۰۲
من بهتون توضیح میدم کسایی که تو فساد هستند بالادستی ها هستند که ردشون نیست فقط از یکسری ادمهای معمولی استفاده می کنند به عنوان مدیرعامل و..... و زمانی که منافع یکی از این بالا دستی ها براورده نشه بقیه رو لو میده بله کشور همینقدر فساد سیستماتیک داره مگه میشه میلیارد دلار گم بشه سازمان ها ندونند با این همه سامانه و غیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۷ ۱۹ آذر ۱۴۰۲
فساد اون دوره شما .....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۴ ۱۹ آذر ۱۴۰۲
دیگه کارازکار گذشته وبه غارت رسیده اسمش غارت بیت المال
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۲ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
این پول آنقدر حجمش برای ما مردم بالاست که محاله صرفا فکر کنیم فقط پای وزیر گیر باشه. همه ما فکر می کنیم با هماهنگی کامل بوده ولی احتمالا از یک جایی به بعد ویترین اختلاس گران (مدیر عامل دبش) دبه کرده و قضیه افشا شده. نکنه آنقدر رانت های بزرگتر از این وجودداره که اینها واسه بالایی ها پول خرد باشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۶ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
نمی خواد یک کتاب قصه داستان برای مردم توضیح تفسیر بدهند که کار کی بوده با چهار خط اسم اسامی همراه سمتشان که در این موضوع دخیل بودند رو اعلام کنند مردم خودشان می فهمند کار کدوم دولت بوده!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۶ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
خلاصه ساختارهای اداری فاسد هستند و مثل کارخانه تولید کالا،تولید افراد فاسد می کنند و آنها را پرورش و تحویل یا تحمیل به اجتماع می کنند و تا این سیستم های اداری اصلاح نشوند و افراد شایسته در راس امور قرار نگیرند همین اش هست و همین کاسه.
این اژدهای هفت سر فساد هست که در تمام مملکت گسترده شده است و همه را به تور خود انداخته و یا می اندازد وبعد بجای ماهی ،کوسه صید می کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۴ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
مفسدین اقتصادی اگر سریع اعدام میکردن الان کسی دزد بیت المال نبود.سطل زباله جز اموال مردم ولی میلیارد دلار پول جز اموال مردم بدبخت نیست؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۰ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
امام ره خط قرمزشان مردم بود نه آقازاده ها ؛ لذا درزمان ایشان خبری ازاین اختلاسها نبودآقای رئیسی فکراساسی بکنید ریشه فساد را از بین ببرید والا این موریانه ها ریشه نظام را می خورن اون وقت ازدست هیچکس کاری ساخته نیست
Iran (Islamic Republic of)
محمد تبریزی
۱۸:۵۳ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
شهردار کنونی یک منطقه کوچک از اسلامشهر سال ۹۷ بدون اینکه یک ریال داشته باشه با عنوان دروغین مالک زمین، ۲۰ قطعه زمین رو در دارالقرآن شهرداری به مردم میفروشه و میلیاردها تومان سود می کنه و بعد از ۵ سال مردم نمیدونن به کجا شکایت کنن از بس که به راحتی تهدید می کنن

فساد چند میلیاردی فقط از یه پادوی شهرداری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۴ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
فساد سازمان یافته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۲ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
لعنت خدا و تمام اولیا بر هر بی شرفی که در این نظام با رانت و قاچاق به ایمان و معیشت مردم ضربه زده است .
چهل سال دروغ و بازی با حروف الفبا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۱ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
لااقل اسامی نفرات متهم رو اعلام کنید تا بدونیم کاری کردین آنقدر پول بالا کشیدن اسمشونو بگین خب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۵ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
اینکه همه خواهان فوه قضايیه و بانک مرکری مستقل هستند به خاطر جلوگیری و افشا و برخورد با همین فسادها و رانتها است. یکی از وظایف سازمان بازرسی کل کشور که زیر نظر نظر فوه قصايیه هم استُ بازرسی و نظارت مستمر کلیه وزارتخانه ها و ادارات است. (سوای از نهادهای اطلاعاتی و امنیتی و کمیسیون های تحقیق و تفحص مجلس و البته رسانه های مستقل). اون عزیزانی که می فرمایند اگر دولت اعلام نمی کرد مردم از کجا متوجه می شدند باید بگويم این همه دستگاههای عریض و طویل یعنی کشک پس بدا به حال همه ما . ولی فعلا این حجم رانت و فساد در بازه های طولانی مدت داریم و مسولین محترم هم که یا به روی خودشون نمی آودند یا وقتی از دستشون در می ره مسولیت رو به گردن هم می اندازند و یا با افتخار می گوبند ما افشا کردبم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۹ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
از قدیم گفتند هر چی هست از خودشونه جز ویرانی و نابودی و مرک و فساد و جنایت هیچ چیز دیگری برای ایران و ایرانی نداشته تو این چهل و چهار سال
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۰ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
در رده های بالا چقدر باید ببخور باشه که یک همچین اختلاسی رو بدون اینکه به عواقبش فکر کنند انجام داده اند؟ من دز چه صورتی همچین جرمی رو مر تکب می شوم که بدونم آنقدر از این دست اتفاقات افتاده که یا کسی متوجه نشده یا اغماضی صورت گرفته یا شاید هم لاپوشانی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۶ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
پولا رو که طرف خورد و فرستاد اونور رو تمام مدیرعاملش هم 15 سال حبس تعزیری می کنند تمام پای کی وسطه پای بچه کدام مسئول وسطه پای کی وسطه ای ، فساد حکومت جمهوری اسلامی از فساد قاجار بالاتره احمق اون ماموری که بخاطر 15 میلیون حقوق تو دهان میزنن کسی که دلخوش باشه به پیشرفت کشور با این وضعیت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۴ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
مردم خواهان اعدام مفسدین اقتصادی بدون هیچ محدودیتی هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۶ ۱۹ آذر ۱۴۰۲
مفسدین بچه های ....حالا دو نفر اعدام میکنند فکر میکنی کار اوناست ،
Iran (Islamic Republic of)
مهندس پارسی
۱۴:۵۸ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
ناز شصت یعنی دولت این قدر بد شده که یک شرکت به این راحتی دست به چپاول می زنه عبرت آموز. مساله عزم جدی در این مسیر است که .... بماند . هیچ کشوری توسعه نیافته مگر در سایه اعتماد و اطمینان متقابل دولت- ملت
Iran (Islamic Republic of)
الاسد
۱۴:۱۴ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
آقا رها کنید این حرف ها را مهم این که اسرائیل شکست خورده.
Germany
ناشناس
۱۴:۱۲ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
همیشه مقامات بلند پایه عرض میکنند که فساد در ایران سیستماتیک نیست ، پس بفرمایید این چه نوع فسادی هستش که به نفر کل دولت و دستگاههای نظارتی رو طی چند سال میخره و هیچ صدایی ازش بیرون نمیاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
همین فساد رو خود دولت و سازمان بازرسی اعلام کرد و پروندشو فرستاد قوه قضاییه وگرنه شما از کجا میخواستی بفهمی؟!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
یه بنده خدا
۱۵:۳۹ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
معلوم نیست کجا و کی سهم و نداد خیلی خوشحالی که گفتن مهم برخورد جدی هست که نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۷ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
به ناشناس ۱۴:۳۵
تابلوعه حقوق بگیر این دولتی که سنگ دولت به سینه میزنی
استاد اگر سواد داری یا چشات کار می کنند متن همین خبرگزاری رو بخون نوشته که اتحادیه چای مشکوک شده نامه زده بعد کشف شده دولت کجا بوده خواب دیدی خیر باشه
فقط بنده خدایی که جرات کرده پیگیر شده خدا به دادش برسه سربه نیست گم گور یا دچار حادثه نشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۴ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
چقدر مردم رو فکر میکنید نمیفهمن
با این گزارش واقعا که
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۰ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
هر از وقتی یکی ازخود شون و را برای نمایش قربانی میکنید،؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۲ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
از خودشون نه از پادو های خودشون
والا طبق گفته خودشون کلی آدم دستگیر یا اخراج شدند، چرا حتی اسم رسمی و سمتشان رو معرفی نمی کنند!!؟؟
اينهمه مخفی کاری در اسم سمت مفسدان برای چیست؟
برای اینکه چهار صبا دیگر در سمتی دیگر همچنان ادامه بدهند!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۴ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
اخیییی تا دیروز که رئیس جمهور، بانک مرکزی، وزارت اطلاعات، قوه قضائیه همه از یک کنار می گفتند مربوط به دولت قبلیه!!!؟؟ چیشد دو سه روز نظرات عوض شد، و شد تا 1401!!؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۲ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
صدا و سیما هم که طبق معمول 3.5میلیارد دلار براشون شوخیه هر چند ما که به این دوگانگی ها عادت کردیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۲ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
صدا و سیما هم که طبق معمول 3.5میلیارد دلار براشون شوخیه هر چند ما که به این دوگانگی ها عادت کردیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۲ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
صدا و سیما هم که طبق معمول لاله.... 3.5میلیارد دلار براشون شوخیه فقطهر چند ما که به این دوگانگی ها عادت کردیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۵ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
عوضش ۴۹ میلیارد دبه از امریکا طلب داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۳ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
می گویند فرزند یکی از سران نظام صاحب این شرکت بوده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۲ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
چرا امانت داری در انتشار کامنت رو رعایت نمیکنید؟ یا تمام نظر فرد رو تایید کنید یا سانسور و تقطیعش نکنید
United States of America
ناشناس
۱۲:۴۴ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
در این قضیه فساد باید تکلیف خیلیها مشخص شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۳ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
یعنی الان وزیر کشاورزی چی میشه ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۰ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
اگر مملکتی دید فساد وارد شد بفهم دینش می‌رود
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۲:۳۷ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
آقا به جهنم شما هرچی تریلیون ها دلار رانت توزیع کردی باطلاو جواهر و هرچیزی الان بریدببینید آیا این بی شرما دست برداشتن یا این داستان ادامه داره حتی الان
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۲:۳۴ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
رانت پهلویعنی چی خخ
Iran (Islamic Republic of)
استاد باشارماز
۱۵:۳۲ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
اشاره به چای قند پهلو دارد. چای رانت پهلو.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۳ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
اتحادیه چای چرا لو نداد ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
رانت از کجا شروع میشه؟ از بستن درهای مملکت و ماموریت دادن به کسانی برای تامین مایحتاج ملت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۶ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
ما تومملکت مفسدانی داریم که حتی مقامات بالا هم با انها نمی توانند در بیفتند خدا کمک کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۴ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
مفسدان کیا هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۲ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
به خاطر داروهای مادرم رفتم داروخانه گفتن نداریم چون تحریم هستیم، چه طور برای چای و اختلاص ارز هست ولی برای دارو نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
رعیتیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۹ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
متاسفانه رانت دلار از اوایل انقلاب شروع شد و نرخ کالاها با ارز ترجیحی از اون موقع برای گمک به اقشار کم درامد شروع شد و شوربختانه که اقشار کم درآمد هم بهره ای نبردن،بابا نرخ را آزاد کنید تا این اختلاس ها نشود این آقا ۳و نیم میلیارد برده شما برای ۵ میلیار دلار از کره چقدر بالا پایین رفتین ببینید چقدر درآمد این کشور توسط این آقازاده های به اصطلاح مومن و تسبیح بدست به خارج برده شده.همین پولها را بعنوان دستمزد،یارانه وو به خود مردم میدادین بهتر بود دجنس ها هم با نرخ آزاد .اگر وضع بدین منوال باشه باید منتظر کیس های بعدی هم باشیم
Iran (Islamic Republic of)
مصطفی
۱۱:۳۱ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
ظاهرا تحقیق و تفحص از وزارت کشاورزی بوده که ذیل اون این فقره فساد کشف شده
خدا می دونه اونجا چه خبر بوده وماجرا چیه که این فساد بزرگ رو انداختن جلو و سر زبونا که اون رولاپوشانی کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۴ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
چرا به چایی ارز دولتی تعلق گرفته مگه کالای اساسی هست مگه تو کشور خودمون چایی کشت نمیشه .....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۸ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
تاجرش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۱ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
اینها یعنی دولتی ها وقتی گندشون درمیاید همگی به لکنت می افتند .حالا همه میگن در زمان اونها این چپاول کشف نشده بود.مردم میدونن فقط شما راست میگید!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
فرزند چهارم که کپن نداشت
۱۱:۰۳ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
مشکل از این دولت و اون دولت نیست مشکل فساد در دستگاه هاست و بخش های پایین دستی بعلاوه بالا دستی ها ، آقای ریس جمهور جناب رئیسی که تمام ادارات و استخدام های دولت های قبل رو پایش نکرد و جا به جا نکرد فساد در ادارات وجود داشته و به کار خودش ادامه داده حتی با روی کار آمدن دولت جدید ، مشکل نبود نظارت کافی هست که فرصت ایجاد فساد رو به مفسدین داده بانک ها ، صنایع فولاد ، صنعت چای و...و...
Iran (Islamic Republic of)
ن
۱۲:۴۵ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
البته این فرمایش شما درست نیست ، چون کسانی که در دستگاههای دولتی استخدام می شوند و یا همکاری میکنند ، هم مصاحبه های عقیدتی دارند و هم باید از فیلتر های مورد نظر حکومت گذر کنند ، غالباً هم سهمیه و اولویت با خانواده های شهدا و ایثارگران و جانبازان و،،،،، است .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۰ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
با این پول میشه هزاران کارگر شرکتی را تعیین وضعیت کنند. برای دادن حق کارگران میفرمایند بار مالی دارد .
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۰:۰۱ ۲۰ آذر ۱۴۰۲
شمام جمع کنید همتون با پارتی استخدام شرکتی شدید خود شما حق هزاران نفرو خوردید زبونتون درازه فقط
Germany
ناشناس
۱۰:۵۵ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
باید میرفت زیر پوشش قالیباف که گرفتار نمیشدن بنده خداها
Iran (Islamic Republic of)
artemis
۱۰:۳۱ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
احسنت همینطوری اگر چندتا از این فسادها رو بشه و در جلسات علنی دادگاه و از رسانه هم پخش بشه باعث میشه که مردم به برقراری عدالت امیدوارتر بشن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۱ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
بابک زنجانی دادگاهی شد الان فساد نیست ؟ بیشتر شده که کمتر نشده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۵ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
تو ????????????
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۹ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
بله کسانی که دخالت داشته اند علنا محاکمه شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
خداوند لعنتتان کند ما مردم فقیر واسه یه وام ازدواج باید یک سال تو نوبت بمانیم آنوقت شما چه پولهایی حیف میل میکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۷ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
اینم عین برادر رفیق دوست میشه و ولش میکنن و میلیاردها دلار پول مردم دود میشه میره هوا
اگه اونو اعدام میکردن دیگه هیچ آقازاده ای جرات این دزدیای کلون رو نمی کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۴ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
مدیر چاه مهره ای بیش نبود پشت پرده کسانی که مصونیت دارند باید معرفی بشوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۷ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
اعدامشون کنیدتااعتمادمردم بازگردد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۱ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
زورشون به کی میرسید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۷ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
اگر فساد یرچیده نشود ، نظام برچیده میشود این حکم قران است نه سخنی بر پایه باد، با استعمار کلمه اسلام نمیشود بر حقایق پرده کشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۳ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
لطف کنیدازاین پس نگیداختلاس این غارت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
اختلاس نگید. بگید دزدی ازفقرا از مستأجران از حقوق بگیران بازنشسته لشکری و کشوری
Romania
ناشناس
۱۰:۰۳ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
تنها سوال من اینه که این اختلاسگران چرا بعنوان مفسد اقتصادی اعدام نمیشن؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۱ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
چرا این حکومت بعد از ۴۵ سال به این وضعیت فساد آلود در آمده؟! حالا اون ارگانها و سازمانهایی که کامیونی دلار می گیرند و به هیچ کس جواب نمی دهند و کسی هم حتی اجازه نداره اسم اونها رو بیارن چه می کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۴ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
اینم رفته تو حساب همونها فقط به اسم چای دبش تموم شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۹ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
ای کاش مردم درک کنند که تنها راه جلوگیری از این فسادها روی کار امدن افراد متخصص و متعهد و دیندار هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۲ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
ناشناس
۱۰:۵۹ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
مگه برای انتصاب مدیران ارشد از من و شما نظرسنجی و کسب تکلیف میکنند؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۰ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
ماست مال زاسیون
مثل پرونده خانم شیخ الاسلام
آخرین اخبار