دکتر حسین دلشاد فوق تخصص غدد در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: تاثیر گرسنگی بر عملکرد غدد درون ریز بیشتر جنبه تطابقی دارد بنابراین از نظر فیزیولوژیکی این تغییرات طبیعی است.
وی افزود: از جمله این تغییرات کاهش غلظت هورمون فعال
تیروئید در طول گرسنگی است که منجر به حفظ ذخایر انرژی بدن می گردد.
به عبارت دیگر با کاهش فعالیت های سوخت و ساز در بدن فرد می تواند مدت چندین ساعت از گرسنگی را تحمل نماید.
وی خاطر نشان کرد: به طور کلی بیماران مبتلا به اختلال عملکرد تیروئید دچار کم کاری یا پرکاری تیروئید و یا بزرگی تیروئید یا همان گواتر هستند.
دلشاد در ارتباط با بیمارانی که دچار کم کاری غده تیروئید هستند و تحت درمان با قرص لووتیروکسین قرار دارند گفت: در صورتی که بیماری آن ها از قبل از ماه رمضان تشخیص داده شده و تحت درمان قرار گرفته اند و بیماری آن ها تحت کنترل می باشد می توانند روزه بگیرند.
وی افزود: به این افراد توصیه می شود که قرص لووتیروکسین را نیم ساعت قبل از سحر میل نمایند و چنانچه امکان استفاده این قرص در سحر مقدور نباشد توصیه می شود که قبل از خواب قرص را میل نمایند .
وی تصریح کرد: بهتر است که بیماران قرص را زمانی مصرف کنند که حداقل 1.5 تا 2 ساعت از وعده افطار یا شام گذشته باشد.
** مبتلایان به پرکاری تیروئید و روزه داری دکتر حسین دلشاد در خصوص بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید گفت: چنانچه این بیماری همزمان با ماه مبارک رمضان در بیمار آغاز شده باشد توصیه می شود که این بیماران از گرفتن روزه خودداری کنند.
وی خاطر نشان کرد: به این علت که در این بیماری میزان سوخت و ساز بدن به علت افزایش هورمون های تیروئید زیاد می شود و بیمار مجبور به صرف غذا در وعده های متعدد می باشد بنابراین به این بیماران توصیه می شو تا کنترل کامل بیماری روزه نگیرند.
وی یادآور شد: معمولاً با شروع درمان در پرکاری غده تیروئید حداقل بعد از 2 الی 4 هفته بیماری کنترل خواهد شد.
وی ادامه داد: بنابراین شاید بسیاری از بیمارانی که پرکاری غده تیروئید آن ها همزمان با ماه مبارک رمضان شروع شده باشد قادر به انجام این فریضه الهی در ماه رمضان آن سال نخواهند بود.
وی تصریح کرد: بیمارانی که از قبل از ماه رمضان با تشخیص پرکاری تیروئید تحت درمان قرار گرفته اند و بیمارانی آن ها در کنترل مناسبی باشد می توانند با مصرف داروهای تجویزی به هنگام سحر یا افطار به روزه داری ادامه دهند.
دلشاد در مورد بیمارانی که فقط دچار بزرگی غده تیروئید یا همان گواتر هستند گفت: روزه داری برای این بیماران مشکل ایجاد نخواهد کرد .
وی افزود: چنانچه این بیماران تحت درمان یا قرص لووتیروکسین باشند می توانند دارو را نیم ساعت قبل از سحر و یا قبل از خواب شبانه استفاده نمایند.
** آیا افرادی که مبتلا به سرطان تیروئید بوده اند می توانند روزه بگیرند؟ دکتر حسین دلشاد گفت : برخی از بیماران مبتلا به اختلالات تیروئید دچار
سرطان تیروئید بوده اند که تحت عمل جراحی قرار گرفته و یا ید رادیواکتیو دریافت کرده اند.
وی ادامه : این بیماران نیز به علت این که دچار کم کاری می شوند و تحت درمان با قرص لووتیروکسین قرار می گیرند چنانچه عملکرد تیروئید این افراد در ماه رمضان در محدوده طبیعی باشند می توانند روزه بگیرند .
وی خاطر نشان کرد: این افراد باید قرص لووتیروکسین را که از قبل برایشان تجویز شده نیم ساعت قبل از سحر و یا به هنگام خواب شبانه مصرف نمایند. تا بتوانند به روزه داری ادامه دهند.
وی اذعان داشت: به طور کلی چنانچه بیماری های تیروئید از قبل از ماه مبارک رمضان تشخیص داده شود و درمان مناسب صورت گرفته باشد روزه داری مشکلی ایجاد نمی کند.
وی متذکر شد: همچنین در صورتی که عملکرد تیروئید که با اندازه گیری هورمون های تیروئید در خون انجام می پذیرد در محدوده طبیعی باشد روزه داری هیچ گونه مشکلی را برای فرد ایجاد نخواهد کرد./عط
دیگه متخصص ندارید جواب مردم رو بدن
خیلی از سوالهای که شده سوال من وبعضی
مردم هم هست .پس چرا یکی پاسخ گو نیست
بخدا دیوونه خونه هست
سیاهی چشم رو همیشه دارم روزه ګرفتن برای من واجبه؟