محسنی‌بندپی مطرح کرد؛

بیش از 70 درصد مشاوران مددکاری خانم هستند/ باید از ظرفیت خیران استفاده شود

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: برای کاهش آسیب‌های اجتماعی باید از تمام ظرفیت‌های خیران و NGO‌های مختلف استفاده شود.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ انوشیروان محسنی‌بندپی رئیس سازمان بهزیستی کشور در آیین افتتاح مرکز جامع خدمات مشاوره که امروز(یکشنبه) برگزار شد، اظهار داشت: در دوران جدید با وجود رشد تکنولوژی، زندگی اجتماعی نیز دچار دگرگونی شده و آسیب‌های اجتماعی هم در این زمینه رشد روز افزون داشته‌اند.

وی افزود: فاصله گرفتن از آموزه‌های اخلاقی، بی‌هویتی و غیره باعث افزایش اعتیاد، طلاق و حاشیه‌نشینی در جوامع امروزی می‌شود.

محسنی بندپی با بیان اینکه مرکز جامع مشاوره تلفنی «1480» به عنوان بزرگ‌ترین مرکز مشاوره تلفنی کشور در تهران است، تصریح کرد: سه برنامه‌ای که بهزیستی به مجلس داده است شامل برنامه اول پیشگیری از معلولیت‌ها، طلاق‌، آموزه‌های زندگی و اجباری شدن ژنتیک بوده که تاکنون موفق بوده‌ایم برنامه دوم مداخله به هنگام که مرکز مشاوره در این برنامه جای دارد  و سومین طرح استفاده از ظرفیت مردم‌نهاد است که امیدواریم موفق باشیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشو اضافه کرد: در مداخلات به هنگام افرادی که دچار بحران،‌ اضطراب، عدم آرامش می‌شوند، نیاز به مشاوره دارند که خط مشاوره تلفنی «1480» در این راستا ایجاد شده است.

وی خاطر نشان کرد: ما در گذشته فضای استانداردی برای مشاوره نداشتیم، افراد پشت خط می‌ماندند و نمی‌توانستیم به خوبی خدمات ارائه دهیم، به همین دلیل رئیس‌جمهور دستور داد تا خدمات مشاوره مورد حمایت قرار گیرد.

محسنی بندپی با اشاره به اینکه ‌باید بر اساس رصد آسیب‌ها جلو برویم، تأکید کرد:ا ستانداردسازی و تقویت برنامه پیشگیری در اولویت‌ است، این در حالی است که در برنامه ششم توسعه برخلاف برنامه‌های قبلی به بهزیستی توجه بیشتری شده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور بیان داشت:‌ امیدواریم خدمات مشاوره نیز در قالب مشاغل سخت تعریف شود، چرا که مشاوران بار مسائل افراد را به همراه دارند.

وی با بیان اینکه 70 درصد مشاوران خانم هستند و نقش زنان و مادران در جامعه پر رنگ است، گفت:‌ تحقیقات انجام شده در  سیستان و بلوچستان بر روی 150 کودک زیر 17 سال که دچار اعتیاد بوده و والدین معتاد داشته‌اند، نشان می‌دهد که این کودکان 9.3 درصد مادران معتاد و 3.7 درصد پدران معتاد داشته‌اند و این امر نشان‌دهنده افزایش 3 برابری اعتیاد در مادران بوده است، بنابراین بدون رصد آسیب‌ها پیش‌بینی و پیشگیری راه به جایی نخواهیم برد.

محسنی بند پی اذعان کرد: در برنامه ششم توسعه و در بند 90 پیشگیری از معلولیت‌ها و در بند 95 برای کاهش طلاق پیشگیری و پذیرش کودکان خیابانی بسته خدمات جامع پیشگیری از اعتیاد، درمان و حمایت از آن‌ها جزء وظایف بهزیستی قلمداد شده که امیدواریم با همکاری NGO‌‌ها آن را محقق کنیم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار