شکوفه های فرهنگ ایران در اردیبهشت کابل/ مقامات ایران و افغانستان درباره «نمایشگاه کتاب» کابل چه می گویند؟

دومین نمایشگاه کتاب جمهوری اسلامی ایران در کابل مورد استقبال وسیع شهروندان و مقامات افغانستان قرار گرفته است.

شکوفه های فرهنگ ایران در اردیبهشت کابل/ مقامات ایران و افغانستان درباره «نمایشگاه کتاب» کابل چه می گویند؟به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، دومین نمایشگاه کتاب جمهوری اسلامی ایران و نخستین دور گفتگوهای فرهنگی ایران و افغانستان، یکشنبه (2 ثور) در کابل گشایش یافت و مورد استقبال شهروندان این کشور قرار گرفت.

این نمایشگاه با حضور مهمانان ویژه دولت جمهوری اسلامی و مقامات دولت افغانستان برگزار شد. رضا ملکی، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل، دکتر ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات جمهوری اسلامی ایران و هیأت علمی همراه ایشان، رؤسا و اساتید دانشگاه های ایران، بهرامی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل، محمد سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان و حمیدالله فاروقی،‌ رئیس دانشگاه کابل از جمله مهمانان ویژه این نمایشگاه بودند.

رضا ملکی، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل درباره این نمایشگاه اظهار داشت: «پیوندهای گسترده و وسیعی میان رایزنی فرهنگی و نهادهای فرهنگی و آموزشی افغانستان برقرار است و هیچ عاملی نمی تواند این روابط را تیره کند.»

وی عنوان کرد: «در حال حاضر بیش از 3 میلیون مهاجر افغانستانی در ایران ساکن بوده و حدود 450 هزار دانش آموز مهاجران در مدارس ایران مشغول آموزش هستند؛ همچنین حدود 3 هزار دانشجوی افغانستانی در دانشگاه‌های ایران مصروف فراگیری تحصیلات عالی می باشند و 330 تن از اساتید دانشگاه‌های افغانستان نیز در مقاطع ماستری و دکترا در جمهوری اسلامی ایران اعزام شده اند.»

رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل افزود: «ساخت دپارتمنت زبان و ادبیات فارسی در محوطه دانشگاه کابل به مساحت 3300 متر مربع که دیروز سنگ تهداب آن گذاشته شد،  هدیه ای در جهت رشد زبان و فرهنگ افغانستان از سوی ملت ایران است.»

اقای سیدمجید سلطانی، مدیرعامل موسسه انار سرخ میگوید: افغانستان و ایران دو کشور همدل و همزبان هستند وسعی داریم به زودی فصل جدیدی در روابط بین ایران وافغانستان که هردو ریشه و فرهنگ مشترک دارند را در زمینه های فرهنگی و هنری آغاز کنیم.

وی افزود: ما نیازمند  به تبادلات بیشتری در زمینه فرهنگی هستیم و امیدواریم به همت رایزنی فرهنگی ایران و موسسه نمایشگاهها و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ودیگر بخش های خصوصی و دولتی و همچنین تلاش های شبانه روزی مدیران مربوطه گام موثری در جهت فرهنگ هردو کشور برداریم.

دکتور محمد کاظیم کهدویی، رایزن سابق فرهنگی جمهوری اسلامی ایران می گوید: «اولین نمایشگاه کتاب جمهوری اسلامی ایران در سال های 1382 در کابل و هرات برگزار شده بود که از آن زمان تاکنون نمایشگاه ها و برنامه های فرهنگی بیشتری با رویکرد عالی برگزار شده و در عین حال با استقبال گرم مردم افغانستان نیز روبرو گردیده است.»

آقای کهدویی می افزاید: «برگزاری چنین نمایشگاه هایی در راستای اتفاق های خوب فرهنگی میان دو کشور دوست، برادر و همسایه دولت جمهوری اسلامی ایران وجمهوری اسلامی افغانستان هست.»

وی به یکی بودن زبان دری و فارسی اشاره کرد و گفت: «وقتی دین و فرهنگ و زبان دو کشور یکی هست، کتاب ها و فیلم های هر دو کشور به یک زبان نشر می شود؛ دیگر ما فارسی و دری نداریم بلکه هر دو یک زبان است.» ایشان که سالیان طولانیست در حوزه فرهنگ و گسترش زبان و ادبیات فارسی فعالیت میکند افزود: این نمایشگاه ها کمک شایانی به هردو کشور جهت تبادلات فرهنگی خواهد کرد.

سلامت عظیمی، وزیر مبارزه با مواد مخدرافغانستان نیز که یکی از بازدیدگنندگان این نمایشگاه بود در این باره گفت: «این نمایشگاه یکی از مهم ترین برنامه های فرهنگی و تقویت روابط دیپلماسی میان دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اسلامی افغانستان هست.»

خانم عظیمی از دولت جمهوری اسلامی ایران، مجموعه پخش کتاب دمیرچی، موسسه فرهنگی هنری انار سرخ و تمامی نهادهایی که موجب برپایی این نمایشگاه شدند قدردانی کرد و افزود: «چنین نمایشگاه هایی برای تشویق جوانان به سوی فرهنگ کتابخوانی و آشنایی با نوسینده های مشهور ایران موثر و مفید واقع می شود.»

به گفته وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان، بهترین کتابخانه های افغانستان را ایران ساخته است. وی برای تقویت این فرهنگ از دولت جمهوری اسلامی ایران خواست کتابخانه های بیشتری در مکان های مختلف برای جلوگیری جوانان از مواد مخدر و رو آوردن به فرهنگ کتابخوانی ایجاد نمایند.

نعمت الله شهرانی، وزیر سابق جج و اوقاف افغانستان درباره  این نمایشگاه می گوید: اهمیت کتاب خیلی زیاد است؛ هر کتابی مفید است و ما از چنین برنامه هایی استقبال می کنیم.

وی افزود: مردم افغانستان چهل سال در جنگ به سر برده است و نسل جوان این کشور تشنه علم و فرهنگ است. وی از تمامی مردم افغانستان به خصوص جوانان اهل قلم و کتاب خواست تا در این نمایشگاه حضور یابند و در تبادل فرهنگی سهیم شوند و از آن استقبال کنند.

دکتر جهانشاهی، رایزن سابق فرهنگی اسلامی ایران نیز در این باره گفت: این نمایشگاه کتاب که سراسر جنبه فرهنگی و هنری دارد به همکاری رایزنی فرهنگی ایران و همچنین مجموعه پخش کتاب دمیرچی و موسسه فرهنگی هنری انار سرخ و موسسه نمایشگاه های ایران و دانشگاه کابل برگزار شده است؛ تمام اشتراکات ایران و افغانستان بار فرهنگی دارد و باید مبنا و زیر ساخت های دو کشور توسط فرهنگ ساخته شود.»

آقای جهانشاهی بیان کرد: در تقویت بنیان های فرهنگی از لحاظ روانی باید به این نکته توجه کنیم که راه سعادت دو ملت راهی واحد است و برای پیمودن درست باید به فرهنگ توجه کنیم؛ فرهنگ بین دو این دو کشور واحد است و این تحمیل فرهنگ محسوب نمی شود بلکه تقویت فرهنگ محسوب می گردد.»

در نمایشگاه کتاب جمهوری اسلامی ایران کتاب های 70 ناشر ایرانی به تعداد 25 هزار عنوان کتاب و 150 هزار جلد کتاب در تمام بخش های فرهنگی، علمی، اقتصادی، اجتماعی، نوجوانان و کودک به نمایش گذاشته شده است. این کتاب ها از به روز ترین کتاب های ایران هست که با ویرایش عالی به چاپ رسیده اند.

هدف از برگزاری این نمایشگاه تقویت علم، دانش، ادب، فرهنگ و زبان مشترک میان این دو کشور دوست و همسایه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی افغانستان عنوان شده است. برگزاری این نمایشگاه فرهنگی در حالی است که به فرمایش مقام معظم رهبری جمهوری اسلامی ایران، تمام فرزندان افغانستانی مقیم ایران حتی مهاجرین غیر قانونی از حق تعلیم و تحصیل برخوردار بوده و در مقاطع مختلف تحصیلی مختلف مشغول تحصیل هستند.

معصومه سلطانی

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار