کبریایی‌زاده:

بازگشت سرمایه در داروسازى به ٥٧٠ روز رسیده است/ نگران تحریم‌ها نیستیم/ ایران در داروهاى بایوتک در بین ١٠ کشور اول دنیاست

بازگشت سرمایه در داروسازى به ٥٧٠ روز رسیده است/ نگران تحریم‌ها نیستیم/ ایران در داروهاى بایوتک در بین ١٠ کشور اول دنیاست رئیس سومین نمایشگاه ایران فارما گفت: در حوزه داروهای بایوتک جزو 10 کشور اول دنیا هستیم و داروهای بایوتک ما به بسیاری از کشورهای دنیا صادر می‌شوند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کبریایی‌زاده رئیس سومین نمایشگاه ایران فارما در نشست خبری چهارمین نمایشگاه ایران فارما، دومین نمایشگاه رسانه‌های سلامت محور، سومین نمایشگاه کتب علوم پزشکی دارویی ضمن تبریک روز پزشک و روز داروساز گفت: حال و روز صنعت داروسازی خوب نیست و ما بیش از آنکه نگران تحریم‌های خارجی باشیم نگران بی‌تدبیری‌ها و تحریم‌های داخلی هستیم.

وی ادامه داد: اقدامات نسنجیده و ناپخته‌ای از سوی دولت صورت گرفته است که در نتیجه آن صنعت داروسازی دچار مشکلات بسیاری شده است دولت با اجرای طرح تحول گام بزرگی برداشت اما به دلیل پرداخت نشدن بودجه‌ به بیمه‌ها صنایع داروسازی دچار مشکل شدند.

کبریایی‌زاده ادامه داد: 10 سال قبل بدهی مراکز درمانی به صنعت داروسازی 300 روز بود اما اکنون این تاریخ به 500 روز رسیده است؛ صنعت داروسازی کالایی را تولید می‌کند و آن را در اختیار بیمارستان‌ها و داروخانه‌ها قرار می‌دهد، اما پس از 500 روز مطالبات خود را دریافت می‌کند.

عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی تصریح کرد: دوره گردش عملیات در صنعت داورسازی به 570 روز رسیده است یعنی اگر یک ریال وارد صنعت داروسازی کنیم، 570 روز بعد این یک ریال به صنعت داروسازی بازمی‌گردد.

افزایش سه برابری هزینه‌های صنعت داروسازی

وی ادامه داد: بر اساس آخرین تحقیقات از بازار بورس گردش کالا در صنعت دارو در سال 87، 141 روز بوده اکنون نیز بعد از گذشت 11 سال در سال 96 این گردش کالا به همین میزان 141 روز است، یعنی گردش کالا تغییری نداشته است.

رئیس نمایشگاه ایران فارما با بیان اینکه دوره وصول مطالبات از 321 روز در سال 87 به 416 روز در سال 96 رسیده است، گفت: دوره گردش عملیات یعنی بازگشت سرمایه به صنعت که نشان از پویایی و حیات صنعت بوده از 413 روز به 570 روز رسیده است.

کبریایی‌زاده تصریح کرد: تا زمانی که وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو نپذیرند که صنعت داروسازی در آستانه مرگ است، درمانی برای حال و روز آن پیدا نمی‌کنند.

عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی به افزایش سه برابری هزینه‌های صنعت داروسازی اشاره کرد و گفت: نیاز صنعت داروسازی به دلیل مشکلات نقدینگی به تسهیلات بانکی سه برابر شده است زیرا هزینه‌های مالی صنعت سه برابر افزایش پیدا کرده است.

کبریایی‌زاده با تاکید بر اینکه صنعت داروسازی ما امروز از جیب می‌خورد گفت: این صنعت با شرایط کنونی روز به روز به سمت نابودی می‌رود، قبل از انقلاب 80 درصد نیاز دارویی کشور را از خارج وارد می‌کردیم در طول جنگ و پایان آن به همت داروسازان ایرانی و حمایت دولتها و سرمایه‌گذاران بیش از 90 درصد نیازهای دارویی کشور در ایران تولید می‌شد و در طول سالهای گذشته صنعت داروسازی 97 درصد نیاز دارویی کشور را تولید می‌کند؛ اما این صنعت اکنون گرفتار بی‌تدبیری‌های داخلی شده است.

بيش از تحريم هاى خارجى نگران بى تدبيرى و تحريم هاى داخلى هستيم

وی با بیان اینکه نگران تحریم‌ها نیستیم گفت: صنعت داروسازی به دلیل انعطاف و توانمندی بالایی که دارند می‌توانند تمام نیاز دارویی کشور را تأمین کنند در صورتیکه نظام اجرایی چابکی در دولت وجود داشته باشند و گمرک، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت بهداشت و از همه بدتر بانک مرکزی خودزنی نکنند در تحریم‌ها دچار مشکل نمی‌شویم و می‌توانیم داروی مورد نیاز کشور را تأمین کنیم.

رئیس نمایشگاه ایران فارما درباره رشد و توسعه صنعت داروسازی گفت: اگر رشد صنعت داروسازی متوقف نمی‌شد امروز ما در تولید ماده اولیه وضعیت بهتری داشتیم.

کبریایی‌زاده با بیان اینکه صنعت داروسازی ما با وجود آنکه مشکلات بسیاری دارد، اما همچنان در تولید داروها موفق عمل می‌کند، گفت: در حوزه داروهای بایوتک جزو 10 کشور اول دنیا هستیم و داروهای بایوتک ما به بسیاری از کشورهای دنیا صادر می‌شوند.

عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی عنوان کرد: انتظار ما این است به جای آنکه مسئولان به دنبال توجیح وضع کنونی باشند بپذیرند که امروز به ملاقات صنعت دارو در بیمارستان رفته‌ایم و این صنعت بیمار است امیدوارم با هم‌افزایی وضع صنعت داروسازی بهتر شود.

وی با اشاره به تخصیص ارز دولتی به صنعت داروسازی گفت: ما نیز مانند مردم و رسانه‌ها در انتظار آن هستیم تا لیست ارز بگیران در حوزه دارو منتشر شود.

رئیس نمایشگاه ایران فارما با اشاره به برگزاری سومین نمایشگاه ایران فارما از تاریخ دوم مهر در مصلای تهران گفت: خوشبختانه استقبال خوبی در پی سال های گذشته از سوی کشورهای خارجی از نمایشگاه ایران ‌فارما شده است و در سال 93 که دومین نمایشگاه ایران فارما را برگزار کردیم، در دوران پسابرجام استقبال وسیعی از نمایشگاه شد و نمایشگاه دارویی استانبول و ابوظبی به شدت تحت تاثیر نمایشگاه ایران‌ فارما قرار گرفتند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۱۱:۵۶ ۰۵ شهريور ۱۳۹۷
نگران گران شدن همه کالاها هستیم چون قبلا هم دوستان بزرگوار گفتند و بنده باور کردم
آخرین اخبار