اگر دست درد دارید این مطلب را بخوانید

اگر احساس درد در دستان شما را آزار می‌دهد و به تازگی با هیچ آسیب دیدگی مواجه نبوده اید، دلایل دیگری می‌توانند در پس این احساس قرار داشته باشند و با شناسایی آن‌ها می‌توان راه حل‌هایی را برای پرهیز از تشدید درد مد نظر قرار داد.

اگر دست درد دارید این مطلب را بخوانیدبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ استئوآرتریت (آرتروز) به واسطه فرسایش و از بین رفتن غضروف بین مفاصل رخ می‌دهد. در این شرایط استخوان‌ها روی یکدیگر ساییده می‌شوند و اعصاب را تحریک می‌کنند. استئوآرتریت می‌تواند فوق العاده دردناک باشد.

دست‌های شما ساختار پیچیده‌ای متشکل از استخوان ها، رباط‌ها و ماهیچه است و از این رو، نسبت به آسیب دیدگی‌ها و دیگر شرایطی که می‌توانند موجب احساس درد و از کار افتادگی آن‌ها شوند، بسیار آسیب پذیر هستند.

 اما جدا از آسیب دیدگی ها، ما به ندرت درباره بروز مشکل در دست‌های خود دچار نگرانی هستیم تا زمانی که پرهیز از درد روزانه ناشی از شرایطی مانند آرتریت روماتوئید یا استئوارتریت غیرممکن است. اما این تمام چیزی نیست که می‌تواند بر سلامت دست‌های انسان تاثیرگذار باشد.

دست انسان ساختاری پیچیده متشکل از ۲۴ استخوان، ۳۴ ماهیچه، و سه عصب (مدین، اولنار و رادیال) است. نه ماهیچه مجزا تنها برای کنترل انگشت شست استفاده می‌شوند.

انگشتان خود دارای هیچ ماهیچه‌ای نیستند و ماهیچه‌هایی که مفاصل آن‌ها را خم می‌کنند در واقع در کف دست و ساعت قرار دارند. این ماهیچه‌ها از طریق تاندون‌ها به انگشتان متصل شده و امکان حرکت آن‌ها را فراهم می‌کنند.

همانند هر ساختار و دستگاه دیگه ای، هرچه پیچیدگی بیشتر باشد، احتمال بروز مشکل نیز افزایش می‌یابد. دستان ما نیز از این شرایط مستثنی نیستند.

شرایطی که موجب دست درد می‌شوند

اگر احساس درد در دستان شما را آزار می‌دهد و به تازگی با هیچ آسیب دیدگی مواجه نبوده اید، دلایل دیگری می‌توانند در پس این احساس قرار داشته باشند و با شناسایی آن‌ها می‌توان راه حل‌هایی را برای پرهیز از تشدید درد مد نظر قرار داد.

استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید

استئوآرتریت (آرتروز) به واسطه فرسایش و از بین رفتن غضروف بین مفاصل رخ می‌دهد. در این شرایط استخوان‌ها روی یکدیگر ساییده می‌شوند و اعصاب را تحریک می‌کنند. استئوآرتریت می‌تواند فوق العاده دردناک باشد.

از نشانه‌های اولیه استئوآرتریت می‌توان به درد و حساس شدن، سفتی، و زائده‌های استخوانی (رشد بیش از حد استخوان) اشاره کرد.

اگر اضافه وزن دارید یا به دیابت یا نقرس مبتلا هستید، احتمال بیشتری دارد به استئوآرتریت مبتلا شوید.

حرکت می‌تواند به تسکین درد و سفتی مفاصل کمک کند.

آرتریت روماتوئید مشابه استئوآرتریت نیست و یک اختلال خودایمنی محسوب می‌شود که می‌تواند ارثی باشد. از نشانه‌های هشداردهنده اولیه این بیماری می‌توان به درد، قرمزی، تورم، حساس شدن، و سفتی مفاصل اشاره کرد. برخلاف استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید به طور معمول هر دو سمت بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

پژوهشی جدید ارتباط بین آرتریت روماتوئید و بیاری لثه را نشان داده است، از این رو، رعایت بهداشت دهان و دندان می‌تواند اقدامی پیشگیرانه در نظر گرفته شود.

نوروپاتی محیطی

زمانی که اعصاب حرکتی یا حسی دست آسیب دیده باشند، آن‌ها می‌توانند سیگنال‌های درد را حتی زمانی که دردی وجود ندارد، ارسال کنند، یا دست را تهی از احساس کنند. این می‌تواند احساس سوزن سوزن شدن، سنگینی، درد، بی حسی، و فقدان نیرو در دست را به همراه داشته باشد.

دیابت شایع‌ترین دلیل نوروپاتی محیطی دست است. اضافه وزن، سیگار کشیدن، یا فشار خون بالا نیز از عوامل خطرآفرین برای این شرایط محسوب می‌شوند. همچنین، بیماری کلیوی و سطوح پایین هورمون تیروئید می‌توانند محرک نوروپاتی باشند. دارو‌های ضد تشنج و شیمی درمانی نیز از محرک‌های دیگر هستند.

روغن ماهی نشان داده است که به تسکین این نوع از دست درد کمک می‌کند.

تاندونیت دوکروان

سوزش و تحریک پذیری تاندون‌های مچ دست در پایه انگشت شست موجب درد و تورم قسمتی از مچ می‌شود که این انگشت قرار گرفته است. حرکات تکراری و تغییرات هورمونی می‌توانند از دلایل اصلی بروز تاندونیت دوکروان باشند که به نام بیماری شست بلک بری نیز شناخته می‌شود.

انگشت ماشه‌ای

افراد مبتلا به انگشت ماشه‌ای هنگام تلاش برای خم کردن انگشت خود این گونه احساس می‌کنند که چیزی مانع از این کار می‌شود. در واقع آنچه موجب این گرفتگی می‌شود، تورم کوچکی در تاندون است که خم شدن انگشت را دشوار می‌کند. تونلی که تاندون از آن عبور می‌کند باریک‌تر شده و از این رو، حرکت آن دشوارتر می‌شود.

آرتریت روماتوئید و دیابت شما را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به انگشت ماشه‌ای قرار می‌دهند. همچنین، افرادی فعال در برخی مشاغل خاص مانند موسیقیدان‌ها و کشاورزان به واسطه انجام حرکات تکراری در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این شرایط قرار دارند.

نتایج یک مطالعه نشان داد که مصرف چند وعده ماهی در هفته می‌تواند علائم آرتریت روماتوئید را تسکین دهد. در حقیقت، به گفته پژوهشگران، دو بار مصرف ماهی در هفته می‌تواند یک سوم کارایی دارو‌های قوی مورد استفاده برای درمان این بیماری را ارائه کند.

انقباض دوپویترن

این بیماری برای نخستین بار در سال‌های دهه ۱۶۰۰ گزارش شد و به نظر شرایطی ارثی است. بافت همبند زیر پوست کف دست با گذشت زمان ضخیم می‌شود، که این شرایط موجب می‌شود انگشت‌های چهارم و پنجم به طور دائمی به سمت داخل کشیده شوند.

در مراحل اولیه، انقباض دوپویترن تنها شامل افزایش ضخامت پوست می‌شود. با پیشرفت بیماری، ضخیم شدن الیاف بافت همبند و پیوستن آن‌ها به یکدیگر ساختاری طناب مانند و سفت را شکل می‌دهد که انگشتان را می‌کشند.

اگر بیماری به موقع تشخیص داده شود، منیزیم موضعی ممکن است برای درمان این شرایط مفید باشد.

منبع: عصر ایران

انتهای پیام/

چرایی احساس درد در دست‌ها

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ادمین
۱۰:۳۴ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
خبر خوب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۳ ۲۳ دی ۱۳۹۹
چقدرم جواب سوالات رو دادن!!!!
Iran (Islamic Republic of)
غلامرضا فروزش
۱۰:۳۰ ۰۸ آذر ۱۳۹۹
متشکرم اززحمات و نشر تحقیقات مفید شما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۷ ۳۰ آبان ۱۳۹۹
عالی من انجام دادم خیلی خوب بود کار کرد
Iran (Islamic Republic of)
خانم خوانساری
۲۲:۰۴ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
سلام من 52 سال دارم 2 ماهی میشه از درد دست اجزم خیلی درد دار
م بالا شصت خیلی سوز میزنه مثل این میمونه برق 3 فاز میگرم شب تا صبح چند دفع بیدار میشم هیچ کار نمیتونم بکنم ممنون میشم ازتون کمک راهنمایی کنید
Iran (Islamic Republic of)
کامببز
۰۴:۱۱ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
سلام. ۴۶ساله هستم. ۴ساله دبابت نوع۲دارم.دیابزید ۶۰و زیپمت ورهاکین ۵۰۰برای تشنج مصرف دارم.مدتیست فقط شبها وقتی ازخواب بیدار میشم،تمام بند وسط انگشتهام احساس خشکی وکمی دردمیکنم،بعدازخم کردن سه بار درد تموم میشه. لطفا راهنمائیم کنید. سپاس
Iran (Islamic Republic of)
خاتون موسوی
۱۵:۵۹ ۳۱ شهريور ۱۳۹۹
خانم ۴۰ساله ای هستم چند وقتی هست خیلی دوتا دستم از مچ تا بالا درد داره لطفا راهنمای کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۹ ۱۹ تير ۱۳۹۹
سلام خانی ۳۵ ساله هستم که دو سال از شانه به پایین رنج میبرم که حتی شب ها خواب ندارم لطفا من را راهمنایی کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۴ ۱۹ تير ۱۳۹۹
سلا من خانمی ۳۵ ساله هستم الان تقریبا دو سال است هر دو دستم از شانه بارو وآرنج رنج میبرم طوری که نمیتوانم تکانش دهم لطفا مرا راهنمایی کن ممنونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۱۲ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
چند ماهی. است دستم از شانه تا پایین‌درد می کند به طوری نمی تونم تکانش بدهم مرا راهنمائ کن
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۰:۴۴ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
سلام منم همینجورم دو دستم درد میکنه صبح موقع بیدار شدن جون نداره دستم تیر میکشه دستام از پایین تا ارنج
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۴ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
نووچ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۹ ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
م ۰ ر
۰۶:۱۸ ۰۹ فروردين ۱۳۹۹
سلام بنده ۴۱ سالمه مدتی هست هر دو دستم از قسمت بازو و ماهیچه و استخوانم درد میکنه طوری که شب ها از شدت درد از خواب بیدار میشم و ازمایش هم دادم هیچ مشکلی نداشتم میشه راهنمایی ام کنید
Iran (Islamic Republic of)
بنیامین
۰۰:۵۷ ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
والا منم که ۱۸ سالمه همینطوری هستم حدود ۲ هفته میگذره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۴ ۰۲ اسفند ۱۳۹۸
سلام من متـولد ۱۳۵۸هستم مدتی هست دستام از ارنج به پایین درد دارن وبقولی احساس خواب رفتن دارن بطوری که بی حس هستن ونمیتونم کاری کنم مخصوصا سر صبح که دارم میرم سرکار البته باموتورمیرم از شدت درد توقف میکنم
Iran (Islamic Republic of)
ف
۰۲:۴۲ ۲۱ آذر ۱۳۹۸
سلام ممنون از سایت خوب شما
من 20سالمه وحدود سه ماهه که دستام ضعف میره. درد مداوم داره جوری که فکرم ومشغول میکنه.
چیزی نمیتونم بنویسم سریغ خسته میشه
از دستام کار نمیکشم بخاطرهمین. دست راستم بیشتر اینطوریه
درد تو ناحیه بازو وساعد سمت راست
ازمایش دادم وهمه چیم سالم بود. صمنا شب ها درد بیشترمیشه
Iran (Islamic Republic of)
پ
۱۵:۴۸ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
منم همینطورم:)