آیا سرطان واگیردار است؟/ نقش وراثت در ابتلا به سرطان

یک متخصص آنکولوژی گفت: در برخی خانواده‌ها امکان بروز یک نوع سرطان مانند سرطان پستان، تخمدان و روده بیش از معمول است.

محمدرضا سلحشور متخصص آنکولوژی  در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: سرطان بیماری است که در آن بر اثر انتشار برخی از سلول‌های غیر طبیعی در بدن، بافت‌های مجاور سلول‌ها به مرور آسیب خواهد دید؛ بیش از ۲۰۰ نوع سرطان وجود دارد که هر کدام به شیوه‌ای خاص ایجاد شده است و راه‌های درمانی متفاوت دارند.

این متخصص آنکولوژی بیان کرد:گاهی اوقات تنها یک ضربه شما را بوجود یک توده زیر پوستی که قبلا وجود داشته است آگاه می‌کند، مانند توده‌ای در سینه، اما این موضوع به این معنی نیست که آن ضربه این بیماری را ایجاد کرده است. انواع‌ سرطان با روشی مشابه شروع شده و به مرور با تغییر در ساختار طبیعی یک سلول و ایجاد سلول‌های سرطانی قسمت‌های مختلف بدن درگیر می‌شود، در ادامه سلول‌ها از طریق جریان خون یا لنف به سایر نقاط بدن گسترش می‌یابد.

آیا بیمار سرطانی همیشه محکوم به مرگ است؟


بیشتر بخوانید: سرطان چيست؟


سلحشور با اشاره به اینکه بیماری سرطان به‌طور قطع به معنی مرگ نیست، گفت: ترس  واکنشی طبیعی در بیماری سرطان است، اما با درمان مناسب، بیشتر مردم از سرطان نجات می‌یابند و پس از درمان زندگی بیماران به‌صورت عادی باز می‌گردد.

این متخصص آنکولوژی  با تاکید بر واگیر دار نبودن سرطان، افزود: سرطان به هیچ وجه در ارتباط معمول روزانه مسری نیست؛ شما با دست دادن و یا در آغوش گرفتن یک فرد مبتلا، به این بیماری دچار نمی‌شوید، از بیمار مبتلا به سرطان دوری نکنید، سرطان مانند سرماخوردگی نیست.

آیا وراثت می‌تواند علت ایجاد سرطان باشد؟

سلحشور گفت: تنها تعداد اندکی از انواع سرطان می‌تواند ارثی باشد، اما به نظر می‌رسد در برخی خانواده‌ها امکان بروز یک نوع سرطان بیش از معمول باشد، مانند سرطان پستان، تخمدان و روده، اما در بقیه‌ موارد نحوه‌ زندگی مانند عادات غذایی و یا برخی فاکتور‌های ژنتیکی در احتمال ابتلا دخالت دارند، اما بدان معنا نیست که سرطان ارثی است.

آیا بیمار سرطانی همیشه محکوم به مرگ است؟


بیشتر بخوانید: راه‌های پیشگیری از سرطان گوارش/ «کولورکتال» را بیشتر بشناسید


با نادیده گرفتن علایم سرطان آیا ممکن است آن‌ها خود به خود از بین بروند؟

این متخصص آنکولوژی  یادآوری کرد: تشخیص هر چه زودتر سرطان شانسی بزرگ را در موفقیت درمان به وجود می‌آورد و هر سرطانی علائم مخصوص خود را دارد و اگر شما از این علائم غفلت کنید سرطان گسترش خواهد یافت و خطرناک‌تر خواهد شد و درمان به راحتی امکان پذیر نخواهد بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۴۷ ۲۴ دی ۱۳۹۹
من شنیدم که افرادی که به سرطان مبتلا هستند بعد از عمل باید چند روز قرنطینه شوند چون امکان انتقال از فرد وجود اینکه چطور دکتر توضیحی نداد حتی یکی از افراد که خیلی خسیس بود دکتر گفته بود اين تشک بیمار سرطانی را بعد از عمل روی آن استراحت می‌کند را به همرا البسه بیمار یکجا بسوزانید خصاصت کرد و آنها را شست بعد از مدت زمانی خودش نیز به سرطان دچار شد
حالا چرا اين اتفاق می افتد شاید علتش نه خود سرطان که دارو های آن و یا فرایند های شیمیایی در بدن هستند
بابت مقاله ممنون
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۲:۳۵ ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
داروها باعث میشن سلول های سطح بدن از جمله پوست و مو بریزن و عفونی اند اما سرایت نمیکنن
Iran (Islamic Republic of)
هاشم
۱۷:۵۶ ۱۶ تير ۱۳۹۹
ایا سرطان از زوجین بهم انتقال میابد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۳۶ ۰۵ خرداد ۱۳۹۹
ایاسرطان درمان داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۸ ۱۲ آذر ۱۳۹۸
سلام‌آیا سرطان لزومعده واگیرنیست ؟
آخرین اخبار