در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

علت سیل‌های اخیر در برخی مناطق کشور چه بود؟

کارشناس محیط زیست درباره علت سیل‌های اخیر در برخی مناطق کشور توضیحاتی داد.

حسین آخانی گیاه شناس و کارشناس محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص علت سیل های اخیر در برخی مناطق کشور اظهار کرد: سیل خود به تنهایی موجب نابودی تنوع زیستی نیست؛ بلکه تنها مسیر خود را باز می کند و به شکلی به دنبال آزادی حق طبیعت است.

وی افزود: بنابراین از نظر اکولوژیک نگران تاثیرات سیل بر طبیعت نیستیم اما آنچه در سیل خطرناک است نابودی خاک به خصوص در مسیرهای شیب دار است که موجب ناپایداری خاک می شود.


بیشتر بخوانید:چوب حراجی که به جان محیط زیست افتاده/آغاز شمارش معکوس زمین عاری از تنوع زیستی


آخانی گفت: اگر می خواهیم برخورد درستی با طبیعت پس از حادثه ای مانند سیل داشته باشیم، باید به طبیعت فرصت دهیم تا گونه هایی که در حادثه سیل نابود شده اند رشد کنند.

وی بیان کرد: باید به گونه های گیاهی فرصت احیا دهیم، چرا که با احیای گیاهان خاک نیز تثبیت می شود .

این کارشناس محیط زیست اظهار کرد: روند توالی طبیعی گیاهان پس از سیل شروع می شود و ادامه این توالی منجر به ایجاد پوشش گیاهی و جنگل به خصوص در منطقه زاگرس خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه مسیری که سیل تخریب کرده مسیر طبیعی رود و سیل بود و انسان با ساخت و ساز و تخریب این مسیر را نابود کرده بود، افزود: باید از هرگونه ساخت و ساز در مسیر رودها جلوگیری کنیم تا پس از مدتی شرایط به وضعیت طبیعی باز گردد.

آخانی گفت: سیل علت ندارد و زمانی که بارندگی ها زیاد باشد اضافه آب به خاک جذب نمی شود و همین موجب می شود که آب اضافی وارد طبیعت شود.

وی بیان کرد: هر چه در طبیعت دخل و تصرف افزایش می یابد حوادث نیز افزایش خواهد یافت . ما با سد سازی ها ، کشاورزی در اراضی پر شیب و ساخت و ساز ها موجب نابودی جنگل ها و تنوع زیستی شده ایم.

آخانی گفت: هر عاملی که مانع جریان چرخه طبیعی شود موجب ایجاد حادثه خواهد شد.

انتهای پیام/

هر عاملی که مانع جریان چرخه طبیعی شود موجب ایجاد حادثه خواهد شد

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۳:۳۳ ۳۱ فروردين ۱۳۹۸
اگر با انتقال حوضه به حوضه آب اینقدر مخالفت نمیشد این گونه مردم و خانه ها و ماشینها را آب نمی‌برد.
طرحهای تقسیم آب مربوط به زمان گذشته و منسوخ شده است .
این ثروت‌های ملی و بیت‌المال صد درصد گناه و حرام است اگر همه بگذاریم که بیخود و بی جهت بسمت دریاها هدایت شوند بدون اینکه در کشور خشک و بیابانی همچون ایران بکار بیایند و برای آبادانی هر نقطه ای از کشور بکار گرفته شوند.
مثلاً چرا آبهای شیرینی که از کوههای بختیاری و لرستان مستقیم به خلیج فارس می‌ریزند را صرف آبادانی همی استانها و یا بیابانی مرکز کشور نمی‌شوند هدف این استان و آن استان نیست هدف ثروتی است که مازادش مدیریت نمیشود و باعث ویرانی و تخریب است.ابهایی که در جایی از کشور سبب سیراب شدن بیابان و کشت و کاری است در جایی دگر باعث سیل و ویرانی و فلاکت است.
هدف آبادی همه سرزمینمان ایران و مدیریت آبها و انتقال حوضه به حوضه است.
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۱:۵۲ ۳۱ فروردين ۱۳۹۸
سد سازی در همه جا امکان پذیر نیست باید لایه های زمین شناسائی و کارشناسی شوند و بسیار هزینه بر و زمانبر است.... در زمینهای شیبدار سدهای با هسته خاکی و سیل بندهائی با هسته های خاکی که با چاههای عمیق و تونلها و کانالهای زیر زمینی هدایت شونده بسوی زمینهای هدف با هم مرتبط باشند رسانده شود تا از آب و خاک آبرفتی بصورت بهینه استفاده و مورد بهره برداری قرار گیرد حتی میتوان با رساندن مازاد این آبهای روان به مناطق لم یزرع شور با ایجاد دریاچه های مصنوعی پرورش آبزیان آب شور را پرورش داد که هم مصرف داخلی کشور را پاسخگو باشد و هم صادرات کرد....میتوان آب و خاک سیلآب را با این راههای ارتباطی گفته شده به حاشیه های شهرهای متصل به بیابان رساند و پوششهای گیاهی مختص نواحی بیابانی را گسترش و پرورش داد تا با بیابانزائی مبارزه جدی صورت گیرد......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۹ ۳۱ فروردين ۱۳۹۸
حریم رودخانه ها تصرف شده اند بدون رعایت استاندارد و امنیت احداث بنا از سیل و نداشتن سیل بند درست و حسابی و کنار زدن آب از اماکن ها و بنا ها باعث این جور مشکلات شده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۳۱ فروردين ۱۳۹۸
اون قدیما که سدی نبود و بارندگی ها از این هم بیشتر بود چرا اینهمه خسارت سیل نبود؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۲ ۳۱ فروردين ۱۳۹۸
اینهمه جمعیت و شهر نبود ،نیم قرن جلوتر جمعیت ایران شاید به بیست و پنج ملیون هم نمی‌رسید و اکثرا در روستاها بودند و سیل روستاهای زیادی را هم ویران میکرد .سدها آبها را مهار و از شیرهای ویرانگر جلوگیری و آب خوردن و شستشو را برای مردم در فصلهای بی آب و خشک سال براحتی فراهم میکنند.
-
عباس گودرزی
۱۰:۲۴ ۳۱ فروردين ۱۳۹۸
سلام چرا آب اضافه جذب زمین نمیشود ؟ و راه افزایش جذب چیست ؟ یکی از اقدامات استفاده از پتانسیل کشاورزان است که اگر مسئولین به آنها آموزش دهند می توانند با حفر چاه یا چاله های 3- 4 متری و ریختن قلوه سنگ تا سطح مورد نیاز کشاورزی در انتهای زمین ها که معمولا محل تجمیع آب است و بجای شخم های طولی مخصوصا در زمین های شیبدار شخم عرضی بزنند . و کشت درختان با ریشه نفوذ کننده ، شخم پاییزی ، حتی در کاشت منابع طبیعی باید اصول مسیل ها در نظر گرفته شود تا زمین ها نفوذ پذیر شوند . همچنین استخراج آب بیش از حد از چاه ها نفوذ پذیری خاک را از بین می برد ( فشردگی خاک افزایش یافته و خاک غیر قابل نفوذ می شود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۹ ۳۱ فروردين ۱۳۹۸
سد سازی دشتها وشهرهای پاین سد را بسیار اباد می کند چشمه سارها ایجاد می شود مسیل رودخانه ها نباید تجاوز شود حتی یه قطره اب فاضل اب درون رودخانه ها نباید رخته شود اگر یه رود هزار کیلومتر طی کند باید اب شرب ان قابل خوردن باشد
Iran (Islamic Republic of)
حسینی گلپایگان
۰۸:۳۸ ۳۱ فروردين ۱۳۹۸
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان دقت بفرمایند با دقت به مسئله توجه کنند سد سازی امری لازم و بجا است البته باید کارشناسی شده باشد
هم جلو سیل را مهار می کند و این ذخیره آب را در تابستان گرم و بی آب در دست کشاورزان قرار می دهد و باز خودش در تابستان باعث نفوذ آب به سفره های زیرزمینی و کشت محصولات می شدو هر گونه دستکاری در طبیعت مضر نیست خواهشا دچار افراط و تفریط نشوید .
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۰۱:۳۰ ۳۱ فروردين ۱۳۹۸
سدسازی نباید موجب خشکسالی درزمین های پایین دست شود. چونکه خشکسالی متوالی موحب بی نظمی در اکوسیستم میشود.
طبیعت نباید دستکاری شود.چون سیستم طبیعت وآب وهوا بصورت جهانی منظم هست وهرگونه دخل وتصرف درآن یعنی ایجاد بی نظمی درطبیعت وبی نظمی وخارج شدن طبیعت از نظم یعنی خشکسالی شدید وسیل شدید چون طبیعت میخواهد بی نظمی که ما ایحاد کردیم را به حالت طبیعی اولش برگرداند.
United Arab Emirates
سید حسین کاظم پور
۰۹:۱۵ ۳۱ فروردين ۱۳۹۸
چه حرف مضحکیست که شما اهالی محترم پایین دست برای محروم کردن بالا دست می فرمایید
اروپا را ببین با دست کاری برخی از مناطق و وصل کردن دو دریا به هم بهترین نتایج را از اینکار گرفته اند یا در زمان باستان به دستور داریوش کانال سوئز ایجاد کرد و هیچ بی نظمی به وجود نیامد بلکه از آن زمان تا کنون مصر از برکت آن دستکاری فایده می برد
خداوند تبارک و تعالی می فرماید ما .....مسخر انسان ساختیم
این آیه می رساند که بسیاری از موارد طبیعت را خداوند تعالی به تسخیر انسان درآورد ته به عنوان خلیفه الله و تنها موجود ذی شعور آنا را تغییر دهد و بهترین استفاده ها را از آن بنماید
بله خوزستان چقدر آب می خواهد که خشک همان آبی که از کرخه و کارون بدون استفاده به دریا می ریزد برای عمران و آباد 5 استان هم مساحت با خوزستان کافی است فقط اگر برنامه ریزی درستی باشد و از آن استفاده بهینه شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۹ ۳۱ فروردين ۱۳۹۸
اگر این سدها نبودند, مردم خوزستان را باید در خلیج فارس پیدا میکردند
United Arab Emirates
شهروند کوهدشتی
۰۸:۵۹ ۳۱ فروردين ۱۳۹۸
بله کاملا درست است و چون سدها لرستان از جمله معشوره نبود پلدختر را آب برد
و زندگی مردم از بین رفت چندین نفرد جان خود را از دست دادند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۹ ۳۱ فروردين ۱۳۹۸
سد سازی به درد کشور های ایران و ترکیه و چین و کشور هایی در این چند فلات از چین تا آناتولی میخوره . اما سد ها جلوی هجوم آب را میگیرد و زود باید آب پشت سد تخلیه شود و به زمین تزریق شود . با استفاده از کانالها و قنوات .
آخرین اخبار