معرفی نفرات برتر کهن آیین بیل گردانی نیم ور / رونمایی از تمبر اختصاصی و بازوبند پهلوانی بیل گردانی

با پایان مراسم کهن بیل گردانی نیم ور محلات نفرات برتر مشخص شدند.

معرفی نفرات برتر کهن آیین بیل گردانی نیم ور / رونمایی از تمبر اختصاصی و بازوبند پهلوانی بیل گردانیبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛  کهن آیین سنتی بیل گردانی سال ۹۸ هم  همچون سالهای گذشته با اجرای ساز موسیقی محلی گروه دلنوازان دلیجان و جار زنی جارچی در شهر تاریخی نیم ور محلات برگزار و نفرات برتر بر اساس شمارش تعداد دور‌های گردش کامل بیل در آسمان و نظر داوران اعلام شد.

بر این اساس سیدحسام حسینی توانست بر سکوی نخست  بایستد، امیرحسین برزکار دوم شد و جایگاه سومی هم به داود حسینی رسید.

مراسم بیل گردانی امسال نیم ور با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی، حجت الاسلام سلیمی نماینده مردم دلیجان و محلات در مجلس شورای اسلامی، و مدیران شهر‌های محلات و نیم ور، در سکوی بیل گرانی شهر تاریخی نیم ور  برگزار شد.

مراسم با حرکت رژه بیل گردانان از میدان امام حسین (ع) این شهر به سمت سکوی بیل گردانی آغاز شد و بعد از خوش آمدگویی توسط لعل بار رئیس شورای شهر نیم ور، سید هادی حسینی از مسئولین ستاد بیل گردانی مقررات مسابقات را اعلام کرد.

رونمایی از تمبر اختصاصی و بازوبند پهلوانی بیل گردانی

در مراسم بیل گردانی امسال برای نخستین بار از تمبر اختصاصی این آئین کهن و بازوبند پهلوانی ویژه این مراسم رونمایی شد.

در ادامه شرکت کنندگان با لباس‌های محلی در دو بخش آزاد بزرگسالان و بخش نوجوانان مسابقه رسمی بیل گردانی را تحت نظارت کمیته داوران و پیشکسوتان برگزار کردند.

محسن کریمی معاون میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: همه ساله با فرا رسیدن بهار، مردمان شهر نیم ور محلات با آداب و رسوم خاصی فصل آبیاری مزارع خود را آغاز می‌کنند و برای پاسداشت این اتفاق مراسمی را با عنوان جشن بیل گردانی برگزار می‌نمایند.

کریمی افزود: در این جشن مردم گردهم می‌آیند تا در کنار یکدیگر و با کمک هم، مسیر آبرسانی به مزارع را از گل و لای پاک کنند و تلاش و همدلی خود را به نمایش بگذارند.

وی اضافه کرد: بیل گردانی در سال ۱۳۸۹ به عنوان یک جشن آیینی و ورزش پهلوانی و نمادی از همدلی و تعاون در فهرست میراث معنوی ایران به ثبت رسیده است.

در آئین سنتی هزار ساله بیل گردانی نیم ور که ۹ سالی است احیا شده مردم شهر تاریخی نیم ور همزمان با آخرین روز از بهار، که مسیر جوی‌های آب توسط گل و لای و یا رشد گیاهان و علف‌های هرز مسدود می‌شده با مشارکت و یاری یکدیگر به پاکسازی حریم جوی می‌پرداختند و پس از لایروبی جوی هایهفت بیل مخصوص باغ را در دو دسته چهار و سه تایی به یکدیگر بسته و بیل گردانان به نوبت این بیل‌ها را با مهارت و قدرت در دو جهت مخالف به صورت ضربدری بالای سر می‌چرخانند.

طبق رسوم کهن، هفت بیل نشانه گردش آسمان است که باعث نزول باران می‌شود و در واقع آئین بیل گردانی دعا برای بارش باران است. اهمیت تاریخی و فرهنگی برگزاری این مراسم از آن جهت است که روح تعاون و همکاری را هر چه بیشتر در بین کشاورزان احیا می‌کند.

 

انتهای پیام / ج

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.