«بدرقه جان»؛ روایتی متفاوت از فضایل حضرت علی اکبر(ع)

هشتمین شب از ماه محرم الحرام به نام حضرت علی اکبر (ع) است که به همین بهانه به معرفی کتاب «بدرقه جان» می‌پردازیم.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، حضرت علی اکبر(ع) نخستین فردی بود که از قبیله بنی‌هاشم به میدان رفت.

او فرزند بزرگ امام حسین (ع) و نزدیک‌ترین فرد به ایشان بود. چون غربت پدر را در میان خیل گرگ‌های خون آشام کوفه و شام می بیند، از همه یاران و افراد خاندان پیشی می گیرد و خود را در راه آرمانی فدا می‌کند. او گام به میدان می‌نهد تا حجت را تمام کند و شوق رسیدن به فیض شهادت را در دل یاران امام حسین(ع) قوت بخشد.

حضرت علی اکبر(ع) الگوی سبقت گرفتن در شهادت است.هشتمین شب از ماه محرم الحرام به نام حضرت علی اکبر(ع) است که به همین بهانه به معرفی کتاب « بدرقه جان» می پردازیم.

«بدرقه جان»

کتاب «بدرقه جان» به کوشش واحد پژوهش مسجد مقدس جمکران و انتشارات کتاب جمکران به چاپ رسیده است.کتاب «بدرقه جان» به واکاوی ولادت تا فضایل و کرامات حضرت علی اکبر (علیه السلام) در قالبی ساده و شیوا می‌پردازد. مباحثی مانند ولادت حضرت علی اکبر (علیه السلام)، کنیه‌ها و القاب حضرت (علیه السلام)، دیدگاه‌های مورخان درباره مادر حضرت علی اکبر (لیلا)، پسر امام حسین (علیه السلام) در جریان واقعه کربلا و همچنین شباهت‌های حضرت علی اکبر (علیه السلام) به رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در این اثر بررسی شده اند.

یکی از مباحث مهم این کتاب درباره واقعه روز عاشورا است، همچنین فصاحت و بلاغت حضرت علی اکبر (ع) در روز عاشورا در این کتاب بررسی و تشریح شده است.

در بخشی از کتاب می خوانیم:

حضرت علی اکبر (ع) در یازدهم شعبان سال سی و سوم هجری، پیش از کشته شدن عثمان، چشم به جهان گشود.(۱)

این گفته شیخ جلیل القدر ابن ادریس حلّی در بخش مزار کتاب السرائر آمده که در زمان عثمان متولدشده است، به این ترتیب، آن حضرت در روز عاشورا، حدوداً بیست و هفت ساله بوده است. دلیل آن، اتّفاق نظر مورّخان و نسب شناسان است که ایشان از امام سجاد علیه السلام، که در کربلا بیست و سه سال داشته، بزرگ تر بوده است.

پس بقیه نظرها خالی از دلیل است؛ از جمله گفتار طریحی در کتاب «منتخب» است که: «علی اکبر(ع) در کربلا هفده ساله بود»، یا گفته شیخ مفید در «ارشاد» و طبرسی در «اعلام الوری» که هجده ساله بوده است.

علّامه مجلسی در «جلاء العیون»، از محمّد بن ابی طالب نقل کرده است: «آن بزرگوار در حادثه کربلا هجده ساله بوده، در حالی که پنج سال از حضرت زین العابدین علیه السلام کوچک تر بود» و می فرماید: اصحّ همین است.

مرحوم شهید در «دروس» و کفعمی فرموده اند: بیست و پنج ساله و دو سال از حضرت زین العابدین علیه السلام بزرگ تر بوده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: محرم 98 ، کتاب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار