در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

تثبیت قیمت مرغ در بازار / قیمت هر کیلو مرغ حداکثر ۱۳ هزار تومان است

حجت از ثبات قیمت مرغ طی چند روز اخیر خبر داد و گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ گرم در خرده روشی‌ها ۱۲ هزار و ۳۰۰ تا ۱۳ هزار تومان است.

تثبیت قیمت مرغ در بازار / قیمت هر کیلو مرغ حداکثر ۱۳ هزار تومان استعظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از ثبات نرخ مرغ طی چند روز اخیر در بازار خبر داد و گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار و ۸۰۰ تا ۸ هزار و ۹۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده‌فروشی‌ها ۱۲ هزار و ۳۰۰ تا ۱۳ هزار تومان است.

او افزود: با توجه به خروج بیش از ۲ میلیون نفر زائر به عراق و نبود تقاضا در بازار پیش بینی می‌شود که قیمت مرغ نوسان چندانی در بازار نداشته باشد.

حجت از افت ۳۰۰ تومانی قیمت جوجه یک روزه در بازار خبر داد و گفت: با توجه به روند نزولی قیمت مرغ و کاهش تمایل مرغداران به جوجه ریزی قیمت جوجه یک روزه در مقایسه با هفته گذشته ۳۰۰ تومان کاهش یافته است که انتظار می‌رود با متعادل شدن بازار مرغ قیمت جوجه به نرخ منطقی خود برسد.


بیشتر بخوانید: اُفت ۱.۵ درصدی قیمت مرغ در بازار/حداکثر خرید تضمینی مرغ باید ۵۰ هزار تن باشد


هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: بنابر آمار میزان جوجه‌ریزی در مهر در مقایسه با شهریور در واحد‌های مرغداری به سبب آزاد شدن صادرات جوجه و اقتصاد بخشی از تولید به این سمت ۵ درصد کاهش یافته است.

حجت قیمت منطقی هر قطعه جوجه یک روزه را ۲ هزار و ۶۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: اگر چه قیمت جوجه هم زمان با آزادسازی صادرات حدود ۵۰ درصد رشد کرد، اما نبود کشش بازار در هفته اخیر بر افت قیمت در بازار دامن زد که با توجه به شرایط فعلی پیش بینی می‌شود که روند نزولی قیمت در ۱۰ روز آینده همچنان استمرار یابد.

این مقام مسئول ادامه داد: تا پایان ماه صفر و افزایش تقاضا برای خرید مرغ همزمان با برگزاری مجالس و مراسم پیش بینی می‌شود که قیمت مرغ به نرخ ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان در بازار برسد که این امر در بهبود بازار جوجه یک روزه تأثیرگذار است.

او با اشاره به اینکه قیمت نهاده‌های دامی نسبت به هفته گذشته تغییر چندانی نداشته است افزود: هم اکنون قیمت هر کیلو ذرت در بنادر یک هزار و ۳۵۰ و در انبار‌های استانی یک هزار و ۶۰۰ تومان و کنجاله سویا در بنادر ۲ هزار و ۴۵۰ و انبار‌های استانی ۲ هزار و ۷۰۰ تومان است که با احتساب کرایه حمل و نقل به مصرف کننده توزیع می‌شود ضمن آنکه قیمت ذرت در بازار آزاد به سبب مشکلات توزیع بسته به نوع ذرت اکراین، روسیه و برزیل نسبت به نرخ مصوب ۵ تا ۱۰ درصد اختلاف دارد.

حجت ادامه داد: با توجه به آن‌که قیمت نهاده‌های دامی به نرخ ارز بستگی دارد از این رو به سبب ثبات قیمت ارز و از سوی دیگر افزایش هزینه‌های انتقال بعید است که کاهش قیمتی در این بازار اتفاق بیافتد.

او با بیان اینکه ذخایر ذرت در انبار‌های بنادر به میزان کافی است اظهار کرد: اگر مسئولان امر تدابیری بیاندیشند تا توزیع ذرت در انبار‌های استانی انجام شود تا در فصل زمستان همانند سال‌های گذشته مشکلات حمل و نقل در جاده‌ها منجر به نوسان قیمت در بازار نشود.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه خبری از صادرات رسمی مرغ نیست گفت: با توجه به آنکه روند با ثباتی در صادرات مرغ به سبب اتخاذ تصمیمات یک شبه مبنی بر افزایش تعرفه‌ها وجود ندارد به همین دلیل ورود رقبا به بازار‌های هدف و اشباع شدن محصول توسط آن‌ها موجب شده بازار‌های صادراتی را از دست بدهیم و تنها به صورت محدودی مرغ به صورت قاچاق به استان‌های شمال غرب و کردستان عراق صادر می‌شود که آمار دقیقی از این میزان در اختیار نیست.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی بالا بودن تعرفه ها را یکی از چالش های اصلی پیش روی صادرات اعلام کرد و گفت: با توجه به آنکه ورود مجدد به آن‌ها به سبب اشباع شدن محصول توسط رقبا نیازمند پروسه زمانی است، از این رو صادرات غیر قانونی در حال انجام است.

حجت با اشاره به دلایل قاچاق مرغ به بازار‌های هدف گفت: اخذ عوارض بالای صادرات مرغ و نبود صرفه اقتصادی برای صادر کنندگان و بی اعتمادی تجار بازار‌های هدف نسبت به قوانین صادراتی ما همگی دست به دست یکدیگر داده تا مقدار محدودی مرغ به صورت قاچاق به استان‌های شمال غرب و کردستان عراق صادر شود، اما آمار دقیقی از میزان در دسترس نیست.

او درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی مرغ گفت: در شرایطی که قیمت مرغ در بازار روند نزولی دارد برخی استخوان‌های پر تولید اقدام به تحویل مرغ تولیدی به پشتیبانی امور دام می‌کنند و از آنجا که قیمت خرید پشتیبانی با نرخ بازار برابری دارد از این رو تولیدکنندگان دیگر نگران تداوم تولید نیستند.

این مقام مسئول با بیان اینکه آمار دقیقی از میزان خرید تضمینی مرغ در اختیار نداریم، گفت: پشتیبانی امور دام به عنوان متولی امر باید آمار دقیق تولید را اعلام کند.

حجت در پایان با تأکید بر خرید حداکثر ۵۰ هزار تن مرغ از مرغداران در طرح خرید تضمینی تصریح کرد: اگر پشتیبانی امور دام به منظور ذخایر استراتژیک تنها حدود ۵۰ هزار تن مرغ از تولیدکنندگان خریداری کند دیگر نگران منقضی شدن مرغ‌های خریداری شده نیست تا با عرضه یک باره محصول در بازار مرغداران هم متحمل زیان شوند.

انتهای پیام /


ثبات قیمت نهاده‌های دامی در بازار ادامه‌دار شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار