رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس:

صادرکنندگان انجیر خواستار سخت گیری در صدور گواهی قرنطینه هستند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: به منظور حفظ هویت انجیر ایران و استهبان تولید کنندگان و صادرکنندگان این محصول خواستار سخت گیری در صدور گواهی قرنطینه هستند.

صادرکنندگان انجیر خواستار سخت گیری در صدور گواهی قرنطینه هستندبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمد مهدی قاسمی در نشست بررسی وضعیت قرنطینه و مشکلات صادرات انجیر استهبان، گفت: رسالت قرنطینه کشاورزی، نظارت دقیق بر کالا‌های صادراتی است چرا که عرضه کالای نامرغوب به خارج از کشور، اعتبار کشور را به خطر می‌اندازد.

او ابراز کرد: به زودی انجیرستان دیم استهبان ثبت جهانی خواهد شد در نتیجه یک ظرفیت جهانی برای حفظ و حراست "انجیر استهبان" ایجاد می‌شود که امیدواریم به باغداران و صادرکنندگان این محصول نیز کمک شود.

قاسمی با اشاره به ضرورت آموزش رفتار فنی به کشاورزان، تصریح کرد: از ظرفیت مرکز تحقیقات انجیر به منظور تولید محصول انجیر گواهی شده و با کیفیت استفاده شود.

او با بیان اینکه استفاده از بَر انجیر بیشتر و آبیاری اضافه‌تر باعث کاهش کیفیت انجیر می‌شود، یادآور شد: علاوه بر این آبیاری بیش از حد صدماتی به منابع زیرزمینی وارد می‌کند و به منظور حفظ کیفیت انجیر استهبان مدیریت آبیاری و سم پاشی بی رویه انجیر باید توسط مردم انجام شود.

استهبان پایانه صادراتی محصول انجیر در ایران باشد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان با اشاره به اینکه افرادی با کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف اقدام به صادرات انجیر می‌کنند، گفت: درخواست صادرکنندگان این است که استهبان پایانه صادراتی محصول انجیر در ایران باشد.

مهدی اعیان منش با بیان اینکه تقریبا ۹۹ درصد صادرکنندگان در این شهرستان هستند، افزود: به منظور "حفظ هویت انجیر استهبان" این افراد خواستار سخت گیری در زمینه صدور گواهی قرنطینه و مساعدت گمرک در زمینه صادرات انجیر از شهرستان استهبان هستند.

به گفته او، استهبان با سطح زیر کشت ۲۴ هزار و ۵۰۰ هکتار انجیردیم و تولید سالانه حدود ۱۵ هزار تن، رتبه اول سطح و تولید در ایران دارد.

اعیان منش اظهار کرد: بیش از نیمی از انجیر استهبان " استاندارد" است و اقدامات اولیه به منظور دریافت " گواهی ICM" برای دو باغ انجیر به مساحت‌های ۱۶ و ۷ هکتار انجام شده و سایر مزارع نیز در دستور کار قرار دارد.
انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار