دانستنی های حقوق

آیا می دانید چگونه می توان نام خود را در شناسنامه تغییر داد ؟

افراد به دلایل مختلف به دنبال تغییر نام خود هستند البته از طرف قانون به تقاضای همه افراد برای تغییر نام جواب مثبت داده نمی‌شود، اما قانونگذار برای متقاضیان تغییر نام چاره‌ای اندیشیده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ،اسم، نام، عنوان، نشانه و تابلوی کاشف از هویت و ماهیت هر چیزی است. برای همه موجودات (گیاهان، حیوانات، جامدات و.) وجود نام و اسمی که تداعی کننده و مشخص کننده آنان باشد ضروری است؛ از آن جا که انسان اشرف مخلوقات و موجودات است می‌بایست زیباترین و با ارزش‌ترین اسم‌ها برای او انتخاب شود، نامی که متناسب با حال، شرافت و کرامت انسانی او باشد.

پیامبر اسلام (ص) فرمودند: " یکی از حقوق فرزند بر پدر این است که نام نیک و زیبا برای او انتخاب کند. " بر همین اساس در اسلام داشتن نام و لقب نیکو یک ارزش است و می‌تواند در روحیه و جسم انسان اثرات مثبتی داشته باشد.

اما بعضا افراد به دلایل مختلف به دنبال تغییر نام خود هستند البته که از طرف قانون ثبت احوال کشور به تقاضای همه افراد برای تغییر نام جواب مثبت داده نمی‌شود.

به موجب ماده ۲۰ قانون ثبت احوال و تبصره‌های آن انتخاب نام‌هایی که موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی می‌گردد همچنین عناوین، القاب، نام‌های زننده و مستهجن یا نا متناسب با جنس ممنوع است. تشخیص نام‌های ممنوع با شورای عالی ثبت احوال است و این شورا نمونه‌های آن را تعیین و به سازمان اعلام می‌کند.

قانون گذار در ماده ۲۰ قانون ثبت احوال نام‌های ممنوع و قابل تغییر را برشمرده است اشخاص واجد شرایط می‌توانند با تهیه مدارک مورد نیاز (ارائه اصل شناسنامه و دو برگ تصویر آن، تکمیل فرم درخواست تغییر نام و پرداخت هزینه متعلقه طبق تعرفه جاری) برای تغییر نام به کلیه ادارات ثبت احوال در ساعات و ایام اداری مراجعه نمایند.

موافقت با تغییر نام مورد درخواست موکول به رای صادره از سوی هیات حل اختلاف خواهد بود. پس از وصول رای هیات حل اختلاف بشرح ذیل اقدام خواهد شد.
الف – در صورتی که رای صادره بر له (موافق) خواسته درخواست کننده صادر شده باشد پس از رویت متقاضی و تقاضای اجرا نسبت به تعویض شناسنامه با نام جدید اقدام خواهد شد.
ب- چنانچه رای صادره علیه (مخالف) خواسته در خواست کننده صادر شده باشد متقاضی درخواست کننده صادر شده باشد متقاضی پس از رویت آن در صورت تمایل می‌تواند با استناد به ماده ۴ قانون ثبت احوال ظرف مهلت مقرر (۱۰ روز از تاریخ ابلاغ) نسبت به تصمیم متخذه به دادگاه محل اقامت خود مراجعه و اعتراض نماید.
 
 
انتهای پیام/ش
 

قوانین تغیر نام

برچسب ها: ثبت احوال ، کارت ملی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.