رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه خبر داد؛

آفت خلا اطلاعاتی در گسترش تجارت ایران و سوریه

در یک سال گذشته بیش از ۱۰ هیئت اقتصادی بین ۲ کشور جابه جا شد و صحبت‌ها و تعاملات خوبی بین ۲ کشور شکل گرفت

آفت خلا اطلاعاتی در گسترش تجارت ایران و سوریهبه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، کیوان کاشفی رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه اظهار کرد: ما خلا اطلاعاتی بین فعالین اقتصادی و کشور سوریه شاهد هستیم و این مانع از گسترش روابط تجاری می‌شود؛ در یک سال گذشته بیش از ۱۰ هیئت اقتصادی بین ۲ کشور جابه جا شد و صحبت‌ها و تعاملات خوبی بین ۲ کشور شکل گرفت.

او با اشاره به راه‌اندازی خطوط زمینی بین این ۲ مسیر، گفت: با راه اندازی این خطوط که بخشی از جاده ابریشم است در کم‌تر از ۲۴ ساعت به این کشور‌ها دست پیدا خواهیم کرد.

کاشفی با اشاره شرکت‌های توانمد و قوانین سخت گیرانه‌ای که درباره تولسد داخل در این کشور وجود دارد، گفت: علی رغم شرایط بحران تولیدات مناسبی داشتند و حتی اقدام به صادرات می‌کنند. شرکت‌های مناسبی در زمینه‌های مختلف از جمله انرژی در این کشور حضور پیدا کرده‌اند؛ توافق نامه می‌تواند عاملی شتاب‌ دهنده در توسعه تجارت باشد.


بیشتر بخوانید: راه اندازی خط ریلی برای اتصال ایران به سوریه


رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه گفت: هم اکنون هزینه حمل کمی افزایش پیدا کرده که با احداث راه‌آهن زمینی ۵۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد؛ تقاضا داریم یارانه لازم بر جا به جایی کالا‌ها با کشتی به آن تعلق بگیرد؛ اگرچه ارقام تجارت بین این ۲ کشور کمی کاهش پیدا کرده است، اما جالب است بدانید که کالا‌های ایرانی در این کشور یافت می‌شود؛ بررسی‌ها نشان داده است که برخی تجار اقدام به صادرات از طریق عراق می‌کنند.

رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه درباره نمایشگاه‌های برگزار شده برای توسعه تجارت ایران، بیان کرد: اغلب شرکت‌کنندگان رضایت کافی از این نمایشگاه‌ها را داشتند و این نشان از عملکرد مناسب آن دارد، اما این کافی نیست و نیاز به گسترش دارد.

کاشفی با اشاره به مشکلات تجار ایرانی فعال در سوریه گفت: یکی از مشکلات مهمی که در تجارت بین ایران و سوریه وجود دارد انتقال محصولات و جابه‌جایی اقلام صادراتی است، اگر بخشی از مسیر مورد نظر باز شده و مشکل حمل و نقل برطرف شود برخی از کالا به خصوص در حوزه ساختمانی گسترش پیدا خواهد کرد.

او ادامه داد: بعد از باز شدن مرز اصلی بین عراق و سوریه امیدواری ما برای راه‌اندازی هر چه زودتر مسیر انتقال زمینی بیشتر شد؛ در بحث تعاملات بانکی اگرچه در تفاهم‌نامه‌ای که در دمشق امضا شد. بسیاری از مشکلات مورد بحث قرار گرفت، اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیده است

رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه تصریح کرد: در مرحله اول و پیش از مستقر شدن بانک‌ها تقاضا داریم تا حداقل میزبان ۱۰ تا از صرافی‌های اصلی دمشق باشیم تا با درصد کارمزد ناچیزی تبادلات ارزی به سرعت انجام شود. اخیرا تقاضای ایجاد یک خط اعتباری مستقل برای تجارت با سوریه اعلام کردیم و عقیده داریم این خط اعتباری می‌تواند جهش لازم را در تعاملات ساده ما ایجاد کند.

کاشفی با اشاره به پیگیری امور و مشکلات توسعه تجارت از طرف سوری و ایرانی، گفت: به زودی انتخابات رسمی اتاق مشترک برگزار خواهد شد و افراد متقاضی می‌توانند برای حضور در این اتاق ثبت‌نام کنند.

او با تأکید بر افزایش پرواز‌های بین‌المللی سوریه تصریح کرد: امیدواریم بحث گردشگری هم بین ایران و سوریه گسترش لازم را پیدا کند؛ این موضوع نیاز به توجه ویژه و پیگیری مناسب دارد.

رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه سرمایه‌گذاری در سوریه توجیه مالی بسیار مناسبی دارد و می‌تواند محل مناسبی برای کسانی که مشتاق سرمایه‌گذاری هستند باشد.

انتهای پیام /
 

به زودی انتخابات رسمی اتاق مشترک برگزار خواهد شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار