عید نوروز در گرجستان چگونه جشن گرفته می‌شود؟

عید نوروز در گرجستان بسیار لذت‌بخش است. در تعداد انگشت شماری از کشورهای دنیا، جشن سال نو به اندازه گرجستان باشکوه برگزار می‌شود، به طوری که مردم، برنامه‌های خاصی برای اولین روزهای سال جدید خورشیدی دارند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به نزدیک بودن گرجستان به ایران و عدم نیاز به تهیه ویزا به منظور سفر به آن برای ایرانیان، این کشور یکی از اصلی‌ترین مقصدها برای مردمان کشورمان به منظور سفر کردن است و تور گرجستان محبوبیت بالایی دارد. اگرچه برای مردم همه نقاط دنیا به جز ایران، کریسمس بزرگترین جشن سال است، اما عید نوروز در گرجستان هم باشکوه برگزار شده و مردم گرجستان جشن‌های اصلی‌شان را در نخستین روزهای سال نوی خورشیدی به مناسبت فرا رسیدن بهار، برگزار می‌کنند.

برنامه‌ها و جشن‌های عید نوروز در گرجستان
اولین روز سال خورشیدی، نزد مردم گرجستان با عنوان روز شانس شناخته می‌شود و مردم عقیده دارند در این روز، نحوه سپری شدن بقیه روزهای سال برای هر فرد مشخص خواهد شد.

بر اساس گفته‌های یک باستان و قوم شناس باتجربه، ماهیت آداب و رسوم جشن‌های سال جدید میلادی و در واقع نحوه جشن گرفتن عید نوروز در گرجستان با تنوع سنت‌های مناطق مختلف این کشور در ارتباط است.

جالب است بدانید حتی نام عید نوروز در گرجستان نیز منطقه به منطقه متفاوت است. به عنوان نمونه در غرب کشور، سال نو کالاندا خوانده می‌شود، در حالی که در قسمت‌های کوهستانی کشور از آن با عنوان زومخا یاد می‌کنند. با وجود فرا رسیدن بهار در سال نوی خورشیدی، در قسمت‌هایی از کشور درخت کریسمس گذاشته می‌شود. اگر عید نوروز در گرجستان باشید، به هیچ عنوان احساس غربت نخواهید کرد، چرا که مراسم‌های متنوع و باشکوهی در جای جای شهرهای آن برگزار شده و برگزاری جشنی سراسری در کل شهر احساس خواهد شد، چرا که شهر حال و هوایی متفاوت نسبت به زمان‌های عادی دارد.

درخت کریسمسی که به مناسبت فرا رسیدن سال نوی خورشیدی تزیین شده و از قرن‌ها پیش، سنتی جدانشدنی از برنامه‌های عید نوروز در گرجستان است، با نام چیچیلاکی شناخته می‌شود.

بعد از فرا رسیدن سال جدید، بزرگترین فرد خانواده، چیچیلاکی و سینی‌ای پر از میوه و شیرینی‌های گرجی را همراه خود می‌آورد. از این نوع برنامه‌های سنتی بین خانواده‌های گرجی بسیار متداول است، اما مردم امروزی و مخصوصا توریست‌ها بیشتر ترجیح می‌دهند شب نوروز را تا صبح در خیابان‌ها سپری کرده و از مغازه‌ها دیدن کنند یا از نزدیک، جشن‌های خیابانی را نظاره‌گر باشند.

روی هم رفته، گرجستان یکی از معدود کشورهایی است که با راه رفتن در شهرهای آن حین فرا رسیدن نوروز، به خوبی تفاوت این دوره زمانی با دیگر روزها را احساس خواهید کرد، در حالی که تقریبا در همه نقاط دنیا جز ایران، ایام فرا رسیدن بهار با دیگر روزهای سال هیچ تفاوتی ندارد.

منبع: بیسان 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار