فروش لوازم خانگی با قیمت‌های جعلی!/ ضعف اطلاع رسانی در سامانه ۱۲۴

بازار لوازم خانگی این روزها به جای افزایش رسمی قیمت ها، گرفتار گرانفروشی بسیاری از کسبه هاست.

ماشین لباس شوییبه گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، چند ماهی می شود که با شیوع ویروس کرونا شاهد افزایش قیمت بسیاری از محصولات و کالاها هستیم، از طلا گرفته تا گوشی تلفن همراه  و قطعات خودرو و ... دچار نوسانات قیمتی زیادی شده است که این نابسامانی حال به سراغ بازار لوازم خانگی رفته است.

طبق مشاهدات میدانی لوازم خانگی از اول سال تاکنون دچار نوسانات قیمتی زیادی شده است به حدی که توان خرید برای بسیاری از این کالاها دیگر وجود ندارد و البته این دغدغه بیشتر به سمت زوجین جوانی رفته که قرار است یک زندگی را با وسایل نو شروع کنند اما نمی توانند آن را تامین کنند. 

کیوان گردان مدیر کل صنایع لوازم خانگی وزارت صمت معتقد است که در کشور ظرفیت تولید ۲۰ میلیون دستگاه را در صنایع لوازم خانگی کوچک و بزرگ داریم اما اکنون جای سوال دارد که اگر این توان وجود دارد چرا پیشرفت ها در این زمینه کم بوده است؟. بسیاری از مسئولان معتقد هستند که لوازم خانگی در داخل کشور تولید می شود اما این تولید چرا همراه با گران شدن ارز پیش می رود؟

به گفته کارشناسان صنعتی، افزایش تولید در بسیاری از اقلام لوازم خانگی می تواند باعث کاهش قیمت ها شود اما هنوز تا رسیدن به ظرفیت مطلوب، راه زیادی باقی مانده است.  در کشور ظرفیت سازی برای تولید لوازم خانگی بزرگ انجام شده است و تولید کنندگان گفته اند که این برنامه را به صورت جدی دنبال می‌کنند اما این ظرفیت سازی نیاز به حمایت زیادی دارد.

اجاق گاز

بر اساس آمارهای منتشر شده، در  سال گذشته ۹ میلیون دستگاه لوازم خانگی تولید شده که نسبت به سال ۹۷ ، ۱۰ درصد رشد را نشان می دهد.  بدین معنا که در حوزه لوازم خانگی رشد ۱۰ درصدی را شاهد هستیم، اما موضوعی که وجود دارد افزایش قیمت در خصوص کالا‌های قاچاق هم وجود دارد.


بیشتر بخوانید: تولید لوازم خانگی داخلی رونق گرفت/ آیا برند‌های کره‌ای در ایران ورشکست شدند؟


برابری عرضه و تقاضا عاملی در کاهش قیمت لوازم خانگی

هاشمی دبیر کل انجمن لوازم خانگی ایران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در خصوص آخرین وضعیت صادراتی محصولات ایران، گفت: از ۱۰ سال گذشته تاکنون در صنعت لوازم خانگی در سال توان صادراتی حدود ۲۶۰ میلیون دلار را داریم که ۶۵ درصد محصولات به کشور‌های عراق و افغانستان و مابقی به شمال آفریقا، الجزایر، اتحادیه اروپا و ... صادر شده است.

دبیر کل انجمن لوازم خانگی ایران با تاکید بر اینکه در کشورمان تصمیم گیری‌ها ثبات لازم سیستماتیک را ندارد، بیان کرد: صادرات لوازم خانگی حلقه نهایی زنجیره تامین مواد اولیه و فروش است.  عدم ثبات در تصمیم گیری هاست که باعث بروز مشکلاتی برای تولید کنندگان می‌شود.

او ادامه داد: تصور کنید هم اکنون در حوزه تولید و صادرات مس، فولاد، مواد پتروشیمی و ... تصمیماتی گرفته می‌شود، اما به یکباره دچار تحریم می‌شویم که همین تحریم مشکلاتی را ایجاد می‌کند یا تصور کنید به چین محصولاتی را صادر می‌کنیم که چین به دلیل توسعه کشورش جلوی واردات را می‌گیرد.

لوازم خانگی

هاشمی در خصوص راهکار‌ها برای کاهش قیمت لوازم خانگی، گفت: در صنعت لوازم خانگی مانند بسیاری از صنایع از جمله خودروسازی و ... برای کاهش قیمت‌ها نیاز به برابری عرضه و تقاضاست چرا که همه چیز بستگی به آن‌ها دارد. اگر عرضه داشته باشیم تقاضا را پاسخ می‌دهد.

دبیر کل انجمن لوازم خانگی ایران بیان کرد: باید عرضه کافی و استمرار تامین داشته باشد تا بازار لوازم خانگی احساس امنیت و آرامش کند. در حال حاضر در کشور شاهد این هستیم که پول ملی ۱۵ درصد رو به کاهش است و با توجه به این کاهش باید به قیمت گذاری توجه کرد. تامین مواد اولیه و اجزا و قطعات الزامات تولید است. باید شرایطی را مهیا کنیم که تولید کننده بتواند تولید را افزایش دهد.

هاشمی با تاکید بر اینکه زمانی که مواد اولیه در کشور وجود نداشته باشد در نتیجه شاهد افزایش قیمت‌ها خواهیم بود گفت: فرآیند‌ها باید شفاف شود تا تولیدکننده بتواند با اطمینان روند تولید را ادامه دهد. متاسفانه مقداری در این فرآیند سکته داریم و نرخ‌ها در حال تغییر است.

گران شدن مواد اولیه عامل افزایش قیمت لوازم خانگی

حسن حسنی سفیدآبی فراهانی رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی فلزی (آشپزخانه) در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص افزایش قیمت لوازم خانگی فلزی، گفت: از آنجایی که مواد اولیه در داخل افزایش قیمت داشته است، شاهد گران شدن لوازم خانگی فلزی در بازار هستیم.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی فلزی با بیان اینکه دولت نقش مهمی در تعیین قیمت مواد اولیه دارد، بیان کرد: بسیاری از مواد اولیه که در داخل کشور موجود است گران شده است به طور مثال قیمت ورق آهن، مس و ... که در داخل تولید می‌شود را دولت تعیین می‌کند. ورق برنج در سال گذشته ۸۵ هزار تومان بود، اما امسال به ۱۰۰ هزار تومان رسیده است.

این مقام مسئول در خصوص میزان واردات لوازم خانگی فلزی، تشریح کرد: خوشبختانه واردات لوازم خانگی در کشور به صفر رسیده است و قاچاق به دلیل شیوع ویروس کرونا زمین گیر شده است. اگر در تامین مواد اولیه به مشکل بر نخوریم، در حال حاضر بهترین فرصت برای تولید‎کنندگان داخلی است تا بتوانند خود را در این صنف تقویت کنند.

قاشق و چنگال

حسنی سفیدآبی فراهانی ادامه داد: متاسفانه مواد اولیه به سختی تهیه می‌شوند و زمانی هم که تهیه می‌شوند، گران هستند که همین موضوع به یک معضل بزرگ برای تولیدکنندگان کشور تبدیل شده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی فلزی در خصوص صادرات لوازم خانگی، بیان کرد: بیشترین صادرات لوازم خانگی از جمله بند رخت، میز اتو و ... به کشور عراق است که ارزآوری خوبی هم برای کشور داشته است.

او در خصوص ساخت لوازم خانگی در کشور، گفت: به همت تولید کنندگان توانسته‌ایم چرخ گوشت، پلوپز، چایی ساز، همزن، جاروبرقی و بسیاری از لوازم دیگر آشپزخانه را در داخل کشور تولید کنیم که دیگر احتیاجی به واردات این مواد نیست و چه بسا واردات به این صنف لطمه وارد خواهد کرد.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی فلزی در پایان تشریح کرد: تمام اجناسی که در داخل کشور تولید می‌شوند با کیفیت و به روز هستند و این موضوع جزو افتخارات کشور به شمار می‌رود، تا به حال رشد بسیار خوبی در تولید محصولات ایرانی داشته‌ایم.

افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی قیمت لوازم خانگی

همچنین در ادامه منایی معاون سازمان حمایت از مصرف کننده با اشاره به اینکه بعضی شرکت‌ها بعد از عید بدون هماهنگی با سازمان حمایت افزایش قیمت داشتند گفت: ما با ۲۰ الی ۲۵ درصد واحد‌ها به صورت مستمر در ارتباط بودیم به طوری که تا شب عید هماهنگی کامل در ارتباط با بحث افزایش قیمت‌ها داشتیم.

او افزود: بعد از عید در اوایل اردیبهشت ماه ۸ تا ۹ واحد تولیدی که سهم موثری در بازار داشتند بدون هماهنگی اقدام به افزایش قیمت کردند، در حالی که ما مخالفت‌ خودمان را اعلام کرده بودیم.

او با اشاره به اینکه افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی قیمت را شاهد هستیم گفت: واردات لوازم خانگی از خرداد سال ۹۷ ممنوع شد. در اواخر سال ۹۸ فضاکاملاً رقابتی بود. ممنوعیت واردات در جهت تامین نیاز داخل اقلام پرمصرف است، به طوری که میزان وابستگی به واردات بین ۲۰ تا ۸۰ درصد در برخی از کالا‌ها گزارش شده است.

معاون سازمان حمایت از مصرف کننده با اشاره به اینکه از ابتدای سال طی مکاتبات و گزارشات مستمر به دبیرخانه ستاد تنظیم بازار اعلام شد که در پنج گروه از کالا‌ها شاهد تغییرات قیمت هستیم گفت: ما طبق وظایف سازمانی نمی‌توانیم اقدام سلیقه‌ای داشته باشیم لذا ناچاریم رفتار نظارتی و قیمت‌گذاری خودمان را داشته باشیم.

منایی با اشاره به اینکه واحد‌های تولیدی و واحد‌های صنفی در توزیع و عرضه به موقع کالا کوتاهی کردند، افزود: متاسفانه این موضوع سبب شد تا بازار دچار عطش شود.

با توجه به اینکه بررسی پرونده‌های مربوط به تخلف گرانفروشی در بازار برعهده سازمان‌های مختلف است، در زمان وقوع این تخلف، سازمان‌ها برای رسیدگی به دغدغه مردمی مسائل را بین یکدیگر پاس کاری و از زیر بار مسئولیت شانه خالی می‌کنند. حال باید دید که قبل از ظهور سلطان لوازم خانگی در بازار مسئولان امر برای جلوگیری از عرضه لوازم خانگی با قیمت‌های جعلی در بازار چه اقدامی خواهند کرد و سرانجام کدام مسئول و سازمان وظیفه رسیدگی به این موضوع را بر عهده خواهد گرفت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی معصومی
۱۳:۵۶ ۱۳ تير ۱۳۹۹
کالای ایرانی انصافا هم قیمتاش خوبه هم کیفیتش بنده نمایندگی اسنوا دارم مثال لباسشویی ۸کیلو اسنوامدل اکتا باالجی ۸کیلو گلدیران برابری میکنه درصورتی که الجی ۲۱پولش،تو بازاز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۹ ۱۳ تير ۱۳۹۹
دولت خودش را به خواب زده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۴ ۱۳ تير ۱۳۹۹
مسولین 124 اصلا فکر نکنین همچی گرون شده شماها حقوق مفت میگیرین برین استراحت کنین چکارتون به گرانی به بدبختی تلفنتونم جواب ندین یه وقت کسی مزاحم استراحتتون نشه خدا قوت مسولین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۴ ۱۳ تير ۱۳۹۹
من چندتا گزارش تو 124 سایتشون ثبت کردم همیشه میزنه در انتظار بررسی. یعنی اصلا پیگیری نمیکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۳ ۱۳ تير ۱۳۹۹
خخخخخخخخ مزاحمشون نشو بنده خدا خسته هستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۳ ۱۳ تير ۱۳۹۹
مجلس میخواد از سهام مالیات عایدی سرمایه بگیره؟؟؟
اگه اینطوریه ما پولمون رو بکشیم بیرون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۳ ۱۳ تير ۱۳۹۹
سلام وقتی قیمت گذاری اینقدر احمقانه باشه و کف و سقف یخچال بین پنج تا ده ملیون نوشته چه انتظاری دارین تمام قیمت گذاری ها حدودی به نظرت مرجع که باید ریز قیمت داشته باشه باید حدود قیمت بده اون هم گاهی اوقات تا دو برار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۶ ۱۳ تير ۱۳۹۹
مردم دارن له میشن زیر این همه فشار گرونی و بی پولی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۹ ۱۲ تير ۱۳۹۹
خدایا نجاتمان بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۵ ۱۲ تير ۱۳۹۹
منتظر رونمایی از سلطان لوازم خانگی هستیم
Iran (Islamic Republic of)
مصطفی
۲۱:۱۰ ۱۲ تير ۱۳۹۹
سلام با این گرانفروشی تولیدات داخلی کاملاً موافق کالای قاچاق هستم.
Lithuania
ناشناس
۲۰:۱۱ ۱۲ تير ۱۳۹۹
اگر کم بود هست چرا وارد نمیکن مردم واقعا خیلی سخت شده براشون این گرانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۶ ۱۲ تير ۱۳۹۹
فعلا که همه مسئولین وظیفشون افزایش دادن قیمتهاست . و صد البته دارن این وظیفه را به خوبی انجام میدن .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۱ ۱۲ تير ۱۳۹۹
هیچکس رسیدگی نمیکنه الکی دلتونو خوش نکنین
Iran (Islamic Republic of)
مدافع حرم
۱۷:۵۷ ۱۲ تير ۱۳۹۹
دولت محترم باید جلوی واردات کالای خارجی که در داخل تولید می شود را بشدت تمام بگیرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۰ ۱۲ تير ۱۳۹۹
اگر کارخانجات ایرانی اکنون بازار را بدست نگیرند و مدیریت کنند و خدمات پس از فروش خوب بدهند پس از تحریم همه با بدنامی بجا مانده ورشکست میشوند و به موزه تاریخ سپرده می‌شوند.
پس قدر بازار و مشتری های خوب ایرانی و ما مردم را بدانید.
Iran (Islamic Republic of)
موسوی
۰۱:۳۴ ۱۴ تير ۱۳۹۹
من الان چندماه میخوام یه فریزر بخرم،،ایرانی میگن حتمابایدیخچالشوباهاش ببری که میشه ۱۴ملیون،،بنظرتون وسایل ایرانی اونقدباکیفیتن که حداقل۱۰سال کاربدن ومی ارزن اینهمه پول بدیم؟الان بااین شرایط استوک بخری بهترمونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۵ ۱۲ تير ۱۳۹۹
لعنت بر مسؤولانی که بازار رو رها کردن و در واقع سپردن دست دلالان ظالم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۲ ۱۲ تير ۱۳۹۹
سازمان تعزیرات حکومتی ، تعطیل شده
Lithuania
ناشناس
۱۶:۴۵ ۱۲ تير ۱۳۹۹
چرا وزارت بازرگانی مثل گذشته که ستاد جهیزیه بود اقدام به این کار نمیکنه که هم دست دلال ها قلع بشده وهم مردم راضی باشند بخدا کاری ندارد فقط با عقد نامه توزیع کنن اگر ارزون نشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۲ ۱۲ تير ۱۳۹۹
اینم از قیمت لوازم خانگی
United States of America
ناشناس
۱۶:۳۲ ۱۲ تير ۱۳۹۹
روحانی کمتر از یه سال تا ریاستش مونده
داره زمین سوخته تحویل رئیس جمهور بعدی میده.
کلا کشور رو ول کرده .فقط داره بیانیه میده. ولی در عمل هیییچ
هیچ کدام از مسؤلین دلش بحال مردم نمیسوزه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۹ ۱۲ تير ۱۳۹۹
کیا مثل من دیگه حوصله انتقاد هم ندارن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۹ ۱۲ تير ۱۳۹۹
بزک نمیر بهار میاد،تااین ملک واین روزگاره، حال و وضع ما از این بهتر نمیشه الکی برای دلخوشی
Germany
ناشناس
۱۴:۳۴ ۱۲ تير ۱۳۹۹
من رئیس دولت بودم بازرسی ها رو 100 برابر می کردم و مرتب جریمه های سنگین بتزگشت وجه و پلمپ

الان مردم انگیزه ای ندارند گزارش بدن کی هست که رسیدگی کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۹ ۱۲ تير ۱۳۹۹
با بازرسهای رشوه بگیر چکار می کردی؟
مشکل اینجاست برادر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۱ ۱۲ تير ۱۳۹۹
اینهمه هزینه میکنید سامانه و سامانه ها را درست میکتید ولی در مواقع مشکلات اقتصادی فقط فشل عمل میکنند واقعا در پیش خدا جوابگو هستید؟!
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۳:۱۸ ۱۲ تير ۱۳۹۹
مگه ساختن چهارتا وسیله خانگی اینقدر سخته که خودتونو کشتی اگه کارخانجات و مدیرانشون تو این تحریم‌های شدید جهانی رشد و بازاریابی نکنند و خواست مردم و بازار را جلب نکنند نابود خواهند شد پس انصاف و کیفیت و قیمت را در نظر بگیرید تا مردم همچنان حامی شما در هر شرایطی باشند.
Iran (Islamic Republic of)
امید
۱۲:۴۸ ۱۲ تير ۱۳۹۹
با سالی یکبار سر کشی دوستانه و نمایشی : نمی توان گفت که همه چیز تحت کنترل ویا حباب هست .
اگر برخورد جدی وقانونمند با متخلفان میشد شاهد این همه افسار گسیختگی قیمتها ونابسامانی ها نبودیم .
Iran (Islamic Republic of)
مهرداد کرمی
۱۲:۳۱ ۱۲ تير ۱۳۹۹
مردم فقط دوموقع واسه مسئولین محترمن یکی زمان انتخابات دوم راهپیمایی ها انصافاً ببین یه مسئول درمورد این حجم وحشتناک از گرانی کاری انجام میده؟
Iran (Islamic Republic of)
Sasan
۱۱:۵۹ ۱۲ تير ۱۳۹۹
من خواستم یه کولر بخرم دو هفته داشتم تحقیق میکردم تا جنس تقلبی بهم نندازن،قبلا که جنسا ارزون تر بود این مشکلات خیلی کمتر بود،تو بازار پره از جنس تقلبی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۲ تير ۱۳۹۹
خب بگو یکم فکر جوونا باشین از اینور ازدواج اجباری از اینور رشد افزایش قیمت لوازم خانگی خب از کجا بیاد پول که بشه وسیله خرید
United States of America
ناشناس
۱۳:۴۳ ۱۲ تير ۱۳۹۹
ازکار وزجمت پول خریدجمع میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۳ ۱۳ تير ۱۳۹۹
لوازم خانگی ومسکن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۰ ۱۲ تير ۱۳۹۹
نظارت که تو کشور ما معنایی نداره
هر کی هر کاری دلش خواست انجام میده
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۴:۲۴ ۱۲ تير ۱۳۹۹
همون عامیانه که میگین شیر تو شیر.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۲ ۱۲ تير ۱۳۹۹
متاسفم بر اونایی که این طرحها را اجرا میکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۴ ۱۲ تير ۱۳۹۹
سامانه 124 وجود خارجی نداره و باز نمی شه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۱ ۱۲ تير ۱۳۹۹
نبود مديريت. و عدم نظارت بر بازار ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۴ ۱۲ تير ۱۳۹۹
متاسفم بر گرانفروش .نسل و نتیجه شماها و خودتان هیچگاه آرامش درونی ندارید . مردم را تحت فشار قرار داده آید خدا در دنیا و آخرت عذابتان دهد . همه چیز پول نمیشه.
United States of America
ناشناس
۱۳:۴۵ ۱۲ تير ۱۳۹۹
متاسف برا خودت باش
Iran (Islamic Republic of)
هموطن
۰۹:۴۶ ۱۲ تير ۱۳۹۹
همه چی رو خودش گرون میکنه و میگه احتکار! بچه فرض کرده مردمو
Iran (Islamic Republic of)
م
۰۹:۱۹ ۱۲ تير ۱۳۹۹
اینارو ولش کنید!!!
مگه اعلام نکردید به زوجی که قراره ازدواج کنند وتشکیل زندگی بدهند سهمیه در نظر میگیرید؟؟!!
کو کجا کی انشاالله؟؟!!!
United States of America
ناشناس
۱۳:۴۷ ۱۲ تير ۱۳۹۹
سهمیه وام در نظر میگیرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۴ ۱۲ تير ۱۳۹۹
واقعا ساده لوحانه است کسی فکر کنه این داستان اعلام قیمت رسمی و .. هر کی تخلف کرد گزارش بدید و این صحبت ها واقعیه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۴ ۱۲ تير ۱۳۹۹
فروشنده ها اجناس رو با قیمتهایی من درآوردی می فروشند. متأسفانه اصلا نظارتی در کار نیست
Iran (Islamic Republic of)
آرمان
۰۸:۴۳ ۱۲ تير ۱۳۹۹
واقعا جالبه این همه مسئول با حقوق های نجومی توان و البته بیشتر تمایلی برای کار در بحران های کشور ندارن .
Iran (Islamic Republic of)
میلاد
۰۸:۲۳ ۱۲ تير ۱۳۹۹
خدا ریشه شما رو بکنه بابا یخچال ۷۰میلیون اونم به اسم ایرانی دیگه ی پدر چطوری هزینه جهیزیه رو بده باید بره بده!؟اخه این عدالت هست خدا به داد پدرهای سرزمینم ایران بسوزه که نه راه برگشت داریم نه راه پس
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۰۸:۱۸ ۱۲ تير ۱۳۹۹
شما هم یا خودتون رو زدید به کوچه علی چپ یا واقعا نمی دونید و حودتون رو زدید به ندونستن مواد اولیه نیست همه شدن خام فروش اکثر تولید کننده ها تمایلی به تولید و کار ندارند (نگید نه خودم دستم توکاره) دلار نیمایی حذف شده عملا دلار اجازه خروج از مرزها رو نداره ولی بلعکس هرکاری میتونی انجام بده دلار وارد بشه (هرکاری) انبارها خالی شده اجناس قطره چکونی تزریق بازار میشه جنس ایرانی (لوازم خانگی ) سهمیه شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۶ ۱۲ تير ۱۳۹۹
اگر در دولت روحانی و با اینهمه تحریم نتوانید دو تا قوطی بسازید پس بهتر که ورشکست شوید.
آخرین اخبار