رئیس خانه معدن خراسان رضوی:

در خراسان رضوی سرمایه گذاری در صنایع پایه نادیده گرفته شده است

رئیس خانه معدن خراسان رضوی گفت: در این استان سرمایه گذاری در صنایع پایه نادیده گرفته شده است و به دنبال مونتاژکاری رفته ایم تا سود ده و زود بازده باشند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، غلامرضا نازپرور رئیس خانه معدن خراسان رضوی و نایب رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق مشهد گفت: در این استان سرمایه گذاری در صنایع پایه نادیده گرفته شده است و به دنبال مونتاژکاری رفته ایم تا سودده و زودبازده باشند و به دنبال سرمایه گذاری در صنایع پایه و اساسی نبوده ایم. به همین دلیل از تحریم‌ها لطمات زیادی می‌بینیم.

او افزود: ۲۵ درصد از صنایع خراسان رضوی در گروه صنایع معدنی هستند. در سال ۹۸ نیز حدود ۸۵ درصد سرمایه گذاری در حوزه معدنی صورت گرفته است. به بیان دیگر در سال‌های اخیر فعالان اقتصادی به این نتیجه رسیده اند که صنایع معدنی در جرگه صنایع مادر قرار می‌گیرد و باید در این حوزه سرمایه گذاری انجام شود.

رئیس خانه معدن خراسان رضوی ادامه داد: با این حال باید در حوزه سرمایه گذاری تجدیدنظری صورت بگیرد و سرمایه گذاری در حوزه معدن به عنوان صنایع مادر جدی گرفته شود. متاسفانه استعلامات در حوزه معدن افزایش یافته است، به طوری که در گذشته سه استعلام اخذ می‌شد که در حال حاضر این استعلامات به ۱۳ عدد افزایش یافته است.

نازپرور بیان کرد: علاوه بر این متاسفانه یکسری از قوانین تدوین شده و البته که هر یک از دستگاه‌ها قوانین خاص خودشان را تدوین می‌کنند. این در حالی است که اگر یک همگرایی صورت بگیرد، همپوشانی قوانین و مقررات را شاهد خواهیم بود و موازی کاری‌ها به حداقل می‌رسد.
بیشتربخوانید


او با بیان اینکه قوانین، هماهنگی دستگاه‌ها و ماشین آلات معدنی سه نکته‌ای است که باید به آن توجه ویژه کرد، تصریح کرد: سرمایه گذاری در حوزه ماشین آلات معدنی نیز باید جدی گرفته شود که متاسفانه در این حوزه شاهد ضعف بسیار عمل شده است.

عدم ثبات سیاست‌ها مانع از خصوصی سازی شد

محسن شرکاء رئیس کمیسیون اقتصادی مجمع مشورتی توسعه اقتصادی و فرهنگی خراسان رضوی نیز گفت: متاسفانه دست‌هایی در کار هستند که اجازه نمی‌دهند تا بخش خصوصی به قواره ظرفیت هایش رشد کند. همین حالا بیش از ۹۵ درصد اقتصاد خراسان رضوی بر شانه‌های بخش خصوصی قرار گرفته، اما دریغ از برنامه‌هایی که توسعه همین بخش را حمایت کند.

او با انتقاد به روند اجرای ناقص اصل ۴۴ قانون اساسی افزود: متاسفانه سایه سنگین سیاست زدگی بر اقتصاد و عدم ثبات سیاست‌ها مانع از خصوصی سازی می‌شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجمع مشورتی توسعه اقتصادی و فرهنگی خراسان رضوی ادامه داد: بخش خصوصی نیز در مطالبه گری و چانه زنی‌ها ضعیف عمل می‌کند. نگاهی به تاریخ و توامان ظرفیت‌های موجود حکایت از آن دارد که ایران برای تبدیل شدن به یک کشور صنعتی، راه درازی در پیش دارد. البته کشورمان صنعت دار می‌شود، اما صنعتی شدن آن گام‌های دشواری را می‌طلبد. دلیل آن نیز نقش پُررنگ دلال‌ها در اقتصاد ما است.

شرکاء با بیان اینکه بالاترین پتانسیل و ظرفیتی که می‌تواند در کشور ما تحرک اقتصادی و امنیت را منجر شود، نخست کشاورزی و دوم گردشگری است، بیان کرد: ما باید زنجیره ارزش افزوده خاکمان را در درون کشور ایجاد کرده و به بالاترین ارزش افزوده صادر کنیم. متاسفانه این سرمایه گذاری سنگینی که در جنوب خراسان اتفاق افتاده، گردش مالی آن در استان صورت نمی‌گیرد بلکه به دیگر استان‌ها می‌رود.

انتهای پیام//ف. ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.