گزیده اخبار آموزش و پرورش در هفته گذشته؛

از تعیین تکلیف ارزشیابی دانش آموزان تا مسیر ناهموار ورود به حرفه معلمی

آموزش و پرورش در هفته گذشته با اخباری درباره تعیین تکلیف ارزشیابی دانش آموزان و چگونگی ورود به حرفه معلمی گذشت.

به گزارش حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آموزش و پرورش در هفته گذشته با اخباری درباره «مسیر ناهموار ورود به حرفه معلمی»، «تعیین تکلیف ارزشیابی دانش آموزان تا ماه آینده» و «٢۵ هزار معلم در آستانه بازنشستگی امسال به کار گرفته شده اند » سپری شد.

تعیین تکلیف ارزشیابی دانش آموزان تا ماه آینده/ پایه دوازدهمی‌ها آزمون حضوری دارند

عباس سلطانیان مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش درباره روند ارزشیابی دانش آموزان در سال تحصیلی جاری با توجه به شرایط فعلی آموزش‌ها، اظهار کرد: درباره سنجش دانش آموزان بررسی‌های اصلی در حال انجام است. سال گذشته هم سیاست برگزاری امتحانات پایان سال تحصیلی، چند ماه زودتر از موعد اطلاع رسانی شد.

او ادامه داد: در شرایط کنونی محدودیت‌هایی برای دانش آموزان داریم و امکان حضور آن‌ها در کلاس‌های درس کمتر از قبل شده است، اما امتحانات نهایی قطعا حضوری خواهد بود.

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در سایر پایه‌ها بسته به شرایط دانش آموزان آموزش‌ها مجازی است، گفت: طی یک ماه آینده به طور دقیق روند ارزشیابی دانش آموزان نهایی توسط مرکز سنجش آموزش و پرورش اطلاع رسانی می‌شود.

آمادگی برگزاری آزمون‌های غیرحضوری را داریم

محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش درباره وضعیت برگزاری امتحانات در ایام کرونا با اشاره به اینکه برای تمام وضعیت ها خود را آماده کرده‌ایم، اظهار کرد: اگر شرایط اجازه بدهد امتحانات را حضوری برگزار می کنیم اما اگر مسائل بهداشتی و دستورالعمل‌ها اجازه حضور دانش آموزان را ندهد امکان برگزاری غیرحضوری آزمون‌ها فراهم شده است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: آزمون های مهارت آموزی حضوری است و با توزیع دانش آموزان به روش مختلف با رعایت شیوه نامه های بهداشتی برگزار خواهد شد.

حاجی میرزایی با اشاره به اینکه امسال کنکور برگزار شد و مشکلی پیش نیامد، گفت: بر این اساس با توجه به شیوه نامه‌های بهداشتی هر زمان که اصل بر اولویت باشد مرکز سنجش و کیفیت آموزشی تدابیر لازم برای آزمون را در نظر دارد.

مسیر ناهموار ورود به حرفه معلمی

حجت الاسلام والمسلمین صادق زاده کارشناس حوزه آموزش و پرورش درباره کیفیت عملکرد مصاحبه و گزینش برای ورود به دانشگاه فرهنگیان بیان کرد: هنوز هیچ سند متقنی برای گزینش وجود ندارد و چرا باید افرادی که از دانشگاه خارج می‌شوند صلاحیت های حرفه ای آنها ارزیابی نشود.

او ادامه داد: آنجه در مصاحبه اتفاق می افتد سلیقه ای است چراکه موضوع شغل و استخدام مطرح است برخی با ملاحظات شخصی و نفع فردی پذیرفته می شوند.

صادق زاده با اشاره به رویکرد صوری گرایی در روند مصاحبه تصریح کرد: در برخی موارد گرفتار صوری نگری هستیم مثلا دختر خانمی برلی پذیرفته شدن حجاب چادر را انتخاب می کند اما بعد از عبور از این مرحله چادر سر کردن هم حذف می شود و این در شرایطی است که باید معلم را از حالت بالقوه به بالفعل برسانیم.

این کارشناس حوزه آموزش و پرورش به ارائه پیشنهادی درباره گزینش معلمان پرداخت و گفت: پذیرش در شرایط ماده ٢٨ طی ٣ تا ۴ ماه طول می‌کشد  در حالی که می‌توان با روش های متفاوتی همچون دو سال تحصیل و بعد انتخاب براساس صلاحیت ها افراد برای معلمی انتخاب شوند.

٢۵ هزار معلم در آستانه بازنشستگی امسال به کار گرفته شده اند

یارمحمد حسین بر مدیرکل امور اداری و تشکیلاتی آموزش و پرورش درباره کاهش ظرفیت دوره چهارساله دانشگاه فرهنگیان بیان کرد: جذب نیروی انسانی در وهله اول از محل متعهدان خدمت انجام می‌شود که از طریق دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی این نیرو‌ها تامین می‌شود.

او ادامه داد: طی سه سال گذشته حدود ٧٠ هزار نیروی انسانی از طریق دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی به صورت دوره یکساله و چهارساله جذب شده‌اند.

حسین بر با اشاره به اینکه امسال ۵٠ درصد از افرادی که دز آستانه بازنشستگی قرار داشتند، در کلاس‌های درس مشغول تحصیل هستند، اظهار کرد: این تعداد مشمولان حدود ٢۵ هزار نفر از نیرو‌های فعلی در کلاس‌های درس را شامل می‌شود.

آموزش و پرورش برای استخدام معلم، قانون را دور می‌زند

احمد نادری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به سخنان معاون وزیر آموزش و پرورش مبنی بر اینکه با حکم ستاد ملی کرونا، مدارس از ۱۵ شهریور بازگشایی شده است، گفت: بنده چنین چیزی را جایی ندیدم و از وزیر بهداشت می‌خواهم که توضیح دهد آیا ایشان اجازه دادند که امسال بر خلاف سال‌های گذشته، از ۱۵ شهریور، مدارس آغاز شود؟.

او افزود: آقای رئیس‌جمهور از دو، سه ماه قبل اعلام کردند که از ۱۵ شهریور مدارس شروع شود و آن زمان موج دوم کرونا نبود و ما در موج دوم کرونا، مدارس را آغاز کردیم و همان زمان به صورت رسانه‌ای از وزیر بهداشت پرسیدیم شما که به صورت تخصصی عهده‌دار امور بهداشتی کشور هستید و امور مربوط به کرونا به طور تخصصی به شما مرتبط می‌شود، آیا با این موضوع موافقید؟ که هیچ جوابی نیامد.

نادری اضافه کرد: اکنون هم خواهش می‌کنم از ایشان که به عنوان مرجع تخصصی، پاسخ دهد. ما در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس معتقد هستیم که این کار غیرمتعارف بود و لازم نبود و بر اساس یک سری لج و لجبازی‌ها و چیز‌هایی شبیه آن انجام شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار