پایان رسمی تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران

پس از ۱۰ سال و با توجه به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، تحریم‌های تسلیحاتی ایران به طور رسمی لغو شد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران به طور رسمی به پایان رسید.

بر این اساس، ساعت ۳:۳۰ بامداد امروز (یکشنبه ۱۸ اکتبر) براساس توافق هسته‌ای ایران موسوم به برجام محدودیت‌های تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران پس از ۱۰ سال به پایان رسید. براساس قطعنامه ۲۲۳۱ از این به بعد واردات و صادرات تسلیحات از مبدا و به مقصد ایران هیچ محدودیتی نخواهد داشت.

پیش تر دیوید هریس، مدیر کل کمیته یهودیان آمریکا که از سازمان‌های مهم لابی‌گری در این کشور محسوب می‌شود، به شدت از انقضای محدودیت‌های تسلیحاتی ایران ابراز نگرانی کرده و شکست در شورای امنیت برای تمدید این محدودیت‌ها را «روزی بسیار خطرناک و غم‌انگیز برای دنیا» عنوان کردند.

وی در بیانیه‌ای در این‌باره گفت: «با کم‌کاری شورای امنیت در تمدید محدودیتهای تسلیحاتی ایران از تاریخ ۱۸ اکتبر [۲۷ مهر] ایران به آزادی عمل دست خواهد یافت و بدون نقض برجام و تحریم‌های سازمان ملل دست به خرید و فروش اسلحه خواهد زد.»

همچنین ۸۴ نماینده پارلمان طرفدار رژیم صهیونیستی در نامه‌ای از دولت بوریس جانسون خواستند سیاست خود در قبال ایران را به طور شفاف اعلام کند.

این نمایندگان عدم حمایت دولت انگلیس از قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران را تاسف بار خواندند. این نامه با حمایت "نهاد دوستان محافظه کار اسراییل" تهیه و امضا شده است. روسای کمیته‌های مهم پارلمان انگلیس مانند کمیته امور خارجه و کمیته امور دفاعی از امضا کنندگان این نامه هستند.

با این حال، روسیه از آمریکا خواسته است درباره پایان تحریم های تسلیحاتی ایران عاقلانه رفتار کند. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه آمریکا در مساله لغو محدودیت تسلیحاتی ایران در شورای امنیت فریبکارانه رفتار کرد و گفت: امیدواریم با توجه لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران در ۱۸ اکتبر (۲۷ مهرماه) آمریکا در این باره عاقلانه رفتار کند.

زاخارووا در نشست خبری هفتگی خود گفت: مسکو همواره و بطور فعالانه بر اجرای بدون قید و شرط قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و مطابق با تعهدات در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تاکید کرده است.

وی افزود یکی از موارد اصولی در این ارتباط مربوط به تامین اجرای تعهدات کشور‌ها درباره لغو محدودیت‌های موقت در قطعنامه است. همان طور که مشخص است در سال ۲۰۱۵ شورای امنیت سازمان ملل هیچگونه محدودیت تسلیحاتی در مورد ایران وضع نکرد.

زاخارووا تصریح کرد تهران بخشی از محدودیت‌ها را بطور داوطلبانه برای تسریع روند مثبت مذاکرات درباره برجام برعهده گرفت. از ابتدا برای همه طرف‌های شرکت کننده مشخص بود که این محدودیت‌ها هیچ ارتباطی با حل و فصل مسائل پیرامون برنامه هسته‌ای ایران ندارد. هم اینک تاریخ ماده مربوطه منقضی شده است.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه با تاکید بر لزوم توسعه روابط ایران و روسیه تصریح کرد برای ما ایران شریک مطمئن در بسیاری از عرصه‌ها است. ما معتقدیم همه امکانات و فرصت‌ها که با توجه به منقضی شدن بخشی از موارد درباره همکاری‌ها تسلیحاتی در قطعنامه ۲۲۳۱ بوجود می‌آید برای همکاری‌های دوجانبه به نفع مردم دو کشور بطور شایسته مورد توجه قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
متین
۱۴:۴۳ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
حل مشکلات اقتصادی چی شد
Iran (Islamic Republic of)
l
۱۴:۳۴ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
اقای روحانی فکر معیشت مردم باش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۲ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
اين روسام ما رو مسخره كردن از اونطرف به بهانه ترس از آمريكا تمام تحريماي آمريكا عليه ما رو مو به مو اجرا ميكنن از اونور هي ميگن به تعهداتمون تو برجام پايبنديم
آخرین اخبار