چهارمحال و بختياري در ماه مبارک رمضان اينگونه به پيشواز شب‌احيا ميرود.

به گزارش گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران، با توجه به شب احيا در ماه مبارک رمضان استان چهارمحال و بختياري اينگونه به پيشواز اين شب ميرود.


ماه رمضان ماه خداوند، ماه نزول قرآن و از شریف‌ترین ماه‌های سال است، دراین ماه درهای آسمان و بهشت گشوده می‌شود و عبادت در این ماه  فضایل زیادی دارد. هرساله با آغاز ماه رمضان  یک روح معنوی در استان چهار محال و بختیاری حاکم می شود.

در ماه رمضان در استان چهارمحال و بختیاری همانند سایراستان ها آداب و رسومهای ویژه ای وجود دارد.

مردم روستای بخش سامان این استان قبل از ورود به ماه مبارک رمضان و زمانی که می خواهند به استقبال ماه مبارک رمضان بروند به پخت نذری به نام "نان یوخا" می پردازند.

نان یوخا توسط زنان روستایی در منازل تهیه می شود شامل نان و شیره ای است که از شیره انگور، گردو، بادام روغن حیوانی و ... تهیه می شود ودر اصل این نان از محصولات تهیه شده خود مردم تهیه می شود و در بین تمامی اهالی روستا توزیع می شود.

کاکولی پزون رسمی ماندگار در چهار محال و بختیاری است، کاکولی پزون یکی از آداب قدیمی است که در سرتاسر این استان بخصوص شهرستان فارسان انجام می شود.

در شب 27 ماه رمضان تمامی شهرهای این استان کاکولی پزون را دارند و دراین شب هر خانواده با توجه به بضاعت مالی و برآورده شدن حاجت و استجابت دعا به پخت کاکولی پرداخته و در بین مردم توزیع می کنند.


کاکولی نوعی نان است که خمیرش از شیر، آرد و خشکبار(گردو،کشکش، بادام) تشکیل شده و برای پخت بر روی این نان زرده تخم مرغ، گلرنگ، زعفران، زیره و ....زده می شود و در تنور پخت می شود.
توزیع حنا در عصر روز بیست و هفتم ماه رمضان  درامامزاده شهرکرد یکی دیگر از آداب و رسوم این ماه در شهرکرد است.
 
این آداب رسوم قدمت دیرینه در استان دارد و  کسانی که نیت و حاجت مشترک دارند حنا را در بین زائرین تقسیم می کنند و این رسم در عصر روز 27 رمضان در امامزاده حلیمه و حکیمه خاتون شهرکرد انجام می شود./ز
برچسب ها: شهرکرد ، امامزاده ، رمضان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.