مديرعامل شرکت تعميرات نيروگاهی خبر داد

داخلی‌سازی 150 قطعه اساسی توربین‌های بخاری و گازی

مديرعامل شرکت تعميرات نيروگاهی ايران با تشريح دستاوردهای صنعت‌گران داخلی در زمينه تعمير اساسی نيروگاه‌های کشور، گفت: شرکت تعميرات نيروگاهی ايران در حوزه صنايع سنگين نيروگاهی موفق به داخلی‌سازی 150 قطعه اساسی نيروگاهی شده است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني وزارت نيرو (پاون)، فريبرز تيموري اظهار داشت: شرکت تعميرات نيروگاهي يکي از شرکت‌هاي زيرمجموعه توانير بوده و وظيفه آن ارايه خدمات کامل فني، مهندسي و تعميراتي به کل نيروگاه‌هاي کشور و تاسيسات زيربنايي برق ازجمله پست‌هاي فشار قوي و ... است.

وي افزود: اين شرکت بخش تعمير و خدمات سنگين نيروگاه‌هاي بخار، گاز، سيکل ترکيبي و آبي و در بخش خدمات روتين نيز اورهال و تعمير دوره‌اي را در نيروگاه‌ها انجام مي‌دهد.

تيموري ادامه داد: تعمير ما در حوزه ترانسفورماتورهاي قدرت افزايش قابل‌توجهي يافته است و موفق شديم کويل‌هاي ترانسفورماتور واحدهاي بخار نيروگاه رامين را بسازيم که در زمان حاضر تست‌هاي نهايي را انجام مي‌دهيم.

وي با بيان اينکه هم‌اکنون مشغول تعمير ترانسفورماتور 400 کيلوولت به 230 کيلوولت يزد هستيم، گفت: همکاران ما با جمع‌بندي تجربه‌هاي خود، مهارت‌ها و به‌روزرساني دانش توانسته‌اند به اهداف موردنظر دست پيدا کرده و تعمير پيچيده‌ترين تجهيزات صنعت برق را انجام دهند.

تيموري از تعريف برنامه‌هاي راهبردي براي يک دوره سه‌ساله خبر داد و گفت: اين راهبردها پيرامون ساخت داخل، مديريت دانش، تحقيق و توسعه در قالب برنامه‌هاي عملياتي اجرا مي‌شود.

وي تصريح کرد: با توجه به تخصصي بودن فعاليت‌هاي شرکت، توجه ويژه‌اي به منابع انساني داريم و افزون‌بر امور اداري و کارگزيني، واحد ديگري به نام مديريت منابع انساني ايجاد کرده‌ايم که اهميت آن حتي از مديريت بر منابع مالي بيشتر است.

تيموري با اشاره به تجربه‌هاي فراوان شرکت در حوزه تعمير نيروگاهي، گفت: مزيت‌هاي رقابتي بسياري در اين شرکت وجود دارد که بخشي از اين مزيت‌ها در کارگاه‌ها و تجهيزات انحصاري شرکت است که زيرساخت شرکت را تشکيل مي‌دهد و بخش ديگر نيز منابع انساني باتجربه هستند.

وي يادآور شد: نيروي انساني ما موفق به تعمير هر نوع تجهيز ايراني و خارجي مرتبط با صنعت برق شده‌اند و تجربه‌اي که به دست آورده‌اند، يک ويژگي خاص و انحصاري تلقي مي‌شود.

تيموري از انجام تعمير اساسي واحد V94-2 مپنا در اروميه در مدت 40 روز خبر داد و اظهار داشت: اين اقدام در دو سال پياپي انجام شد که در سال نخست در مدت 40 روز و سال دوم در 39 روز صورت گرفت درحالي که شرکت‌هاي خارجي با داشتن قطعه در سايت‌هاي خود 37 روزه اين کار را انجام مي‌دهند.

وي خاطرنشان کرد: ما در اين تعمير بخشي از قطعه‌ها را به‌منظور تعمير و بازسازي به کارگاه‌هاي شرکت در تهران و پس از انجام تست‌هاي نهايي دوباره به اروميه منتقل کرديم و پس از نصب واحدها، راه‌اندازي با موفقيت انجام گرفت.

مديرعامل شرکت تعميرات نيروگاهي ايران افزود: يکي از گام‌هاي بزرگ‌تري که در سال گذشته برداشته شد، تعمير و اورهال روتورهاي توربو کمپرسور GE فريم 9 بود که در نيروگاه‌هاي منتظر قائم و شهيد رجايي براي نخستين‌بار انجام شده است.

وي با بيان اينکه توانايي‌ها روز به روز در حال گسترش است، گفت: روي بحث توليد داخل نيز بسيار کار شده است و اکنون روي ساخت پره‌هاي بخار برنامه‌ريزي کرده‌ايم.

تيموري ادامه داد: ساخت پره‌هاي بخار براي نيروگاه رامين را در دست اقدام داريم و پره‌هاي کورتيس نيز براي نيروگاه اصفهان و پره‌هاي بخار براي نيروگاه زرند ساخته شده و در حال بهره‌برداري است.

وي يکي از نيازهاي اصلي در مجموعه را جذب فناوري‌هاي جديد عنوان کرد و گفت: تعدادي از ماشين‌هاي ما با وجود انحصاري بودن مربوط به چندين سال پيش است و بايد فناوري ما به روز شود تا سرعت ارايه خدمات نيز افزايش و زمان تعمير نيروگاه‌ها کاهش يابد.

تيموري افزود: هم‌اکنون با کوره‌هايي که در اختيار داريم، زمان خشک کردن کويل‌هاي ترانسفورماتور از يک ماه به کمتر از يک هفته کاهش يافته و اين به معني در سرويس قرار دادن سريع‌تر تجهيزات صنعت برق است که اميدواريم در آينده با توسعه فناوري و دستاوردهاي جديد علمي، سرعت ارايه
خدمات را بيش از پيش ارتقا دهيم.

وي با بيان اينکه بخشي از خدمات حوزه نفت و گاز در شرکت تعميرات نيروگاهي ايران انجام
مي‌شود، گفت: با توجه به ارزيابي‌ها و تاييد به‌عمل آمده از توانمندي‌هاي شرکت در حوزه‌هاي مختلف صنعت نفت، تعمير تجهيزات اين صنعت در دستورکار قرار گرفته است.

مديرعامل شرکت تعميرات نيروگاهي ايران اضافه کرد: در زمان حاضر، وظايفي در حوزه پارس جنوبي، فجر، عسلويه، انتقال نفت به پالايشگاه‌هاي تهران و اصفهان برعهده داريم که اين کار در آينده نيز توسعه مي‌يابد.

وي از اجراي چندين طرح در خارج از مرزهاي ايران ازجانب شرکت تعميرات نيروگاهي ايران خبر داد و گفت: اورهال واحدهاي نيروگاهي عراق، نظارت بر تعمير توربين‌هاي نيروگاهي در ترکيه و تعمير روتورهاي بخار پالايشگاه‌هاي ترکيه بخشي از فعاليت‌هاي برون‌مرزي است.

تيموري ابراز اميدواري کرد: با توسعه صادرات خدمات فني، مهندسي بتوانيم در بخش تامين ارز و توسعه کشور نقش پررنگي داشته باشيم.

وي کمبود منابع مالي را يکي از دغدغه‌هاي صنعت برق دانست و ابراز اميدواري کرد: با توسعه خدمات به صنايع ديگر همچون نفت و گاز، سيمان و فولاد بخشي از منابع موردنياز را تامين کنيم.

تيموري با بيان اينکه هم‌اکنون بخشي از وقت ما صرف خريد مواد اوليه مي‌شود، گفت: با تامين به‌موقع نقدينگي موردنياز از محل مطالبه‌هاي شرکت، مي‌توان مواد اوليه طرح‌ها را از پيش تهيه کرد که نتيجه آن افزايش قابل‌توجه سرعت اجراي طرح‌ها است.

وي از ساخت نسل جديدي از شينه‌ها ( شينه يک هادي است که بوسيله انشعابات متعدد به منابع توليد و مراکز مصرف متصل است) که با آب خنک مي‌شود، خبر داد و گفت: هم‌اکنون قراردادي براي ساخت شينه‌هاي نيروگاه شهيد منتظري اصفهان منعقد شده که اين فناوري در اين شينه‌ها به‌کار رفته است.

تيموري با اشاره به يک دستاورد بزرگ در صنعت برق، گفت: روتور نيروگاه زرند در اثر سرعت بالا دچار خمش شديدي شد که شرکت‌هاي خارجي قادر به بازسازي آن نبوده و اعلام کردند که اين روتور قابل استفاده نيست.

وي ادامه داد: با به‌کارگيري اصول مهندسي و تجربه‌هاي همکاران و با تلاش‌هاي بي‌وقفه، روتور نيروگاه زرند به‌طور کامل تعمير و پس از بالانس و انجام تست‌هاي کنترل کيفيت نهايي جهت بهره‌برداري به نيروگاه زرند ارسال شد که هم‌اکنون اين نيروگاه با روتور تعميرشده در حال بهره‌برداري است.

تيموري يادآور شد: با توجه به اينکه همواره تعدادي از قطعه‌ها پس از بهره‌برداري طولاني به تعمير نياز دارد و اين قطعه‌ها در انبارهاي نيروگاه‌ها نگهداري مي‌شود، پيشنهاد مي‌شود پيش از نياز اضطراري به‌سرعت تعمير شود تا خللي در توليد برق ايجاد نشود.

مديرعامل شرکت تعميرات نيروگاهي ايران سپس با بيان اينکه اين شرکت در حوزه صنايع سنگين نيروگاهي، موفق به داخلي‌سازي 150 قطعه اساسي نيروگاهي شده است، افزود: پره‌هاي توربين بخار و پره‌هاي کمپرسور توربين گازي جزو قطعه‌هاي راهبردي صنعت برق است که در کشور توليد مي‌شود.

تيموري با بيان اينکه شرکت‌هاي بسياري در زمينه توليد داخل در کشور فعاليت مي‌کنند، اظهار داشت: ما در بخش‌هايي براي ساخت داخل تجهيزات ورود پيدا مي‌کنيم که ساخت آن قطعه‌ها از عهده ديگر شرکت‌ها خارج است.

وي تصريح کرد: هم‌اکنون روتور ژنراتور 150 مگاواتي نيروگاه منتظرقائم از جانب شرکت تعميرات نيروگاهي تعمير و ساخته شده است که بيانگر توانايي کشور در ساخت انواع موتور، ژنراتور، انواع پوسته و ... است.

تيموري يادآور شد: تمرکز شرکت تعميرات نيروگاهي ايران روي قطعه‌هاي راهبردي و گران‌قيمت است که هر شرکتي ماشين‌آلات و تجربه ساخت اين قطعه‌ها را ندارد.

وي خاطرنشان کرد: با داخلي‌سازي قطعه‌هاي موردنياز صنعت برق بين 60 تا 70 درصد صرفه‌جويي ارزي صورت مي‌گيرد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار