سردار جلالی مطرح کرد

ارتقاء قدرت مهندسی برابر با استقلال قدرت سیاسی اقتصادی کشور/ تحریم‌ها برداشتنی نیست

رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: باید با فرض آنکه تا 5 سال آینده تحریم‌ها برداشته نخواهد شد، عمل کنیم و بدانیم راه حل عبور از تحریم توجه به تولید داخل و استقلال از اقتصاد نفتی است.

به گزارش خبرنگار دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در سومین همایش علوم و مهندسی دفاعی در سپاه با رویکرد اقتصاد مقاومتی که در دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) برگزار شد، ضمن تبریک میلاد حضرت زینب(س) و روز مهندس اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی و اقتصاد مهندسی دو مفهومی هستند که با هم در یک راستا و در یک مجموعه حرکت می‌کنند.

وی تصریح کرد: موضوع جنگ اقتصادی مفهوم جدیدی است که اکنون در کشور ناشناخته است و برخی از اساتید اصرار دارند به جای استفاده از واژه جنگ از کلمه رقابت استفاده کنند و بهترین در اقتصاد را دوستی استراتژیک و بدترین آن را رقابت اقتصادی که همان جنگ اقتصادی است، بنامند زیرا در جنگ اقتصادی همه منافع اقتصادی کشور هدف قرار داده می‌شود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور دلیل آن که اساتید ما بیشتر از واژه رقابت به جای جنگ در عرصه اقتصادی استفاده می‌کنند، یادگیری آن‌ها از اقتصاد فرانسه دانست و گفت: در گذشته محاصره اقتصادی مرسوم بود و بعد منافع اقتصادی کشورها هدف قرار گرفت تا قدرت اقتصادی آنان از بین برود که در طی آن ارتش و نیروهای نظامی آن کشورها زمین بخورد که بدین وسیله زیرساخت‌ها مورد هدف قرار داده می‌شود تا کشورهای مهاجم و استکبار به اهداف خود برسند که این مورد را در جنگ جهانی دوم و حتی دفاع مقدس شاهد بودیم.

سردار جلالی با بیان این که تمامی جنگ‌ها برای اقتصاد است، یادآورد شد: جنگ دوم خلیج فارس، جنگ نفت، برای به دست آوردن انرژی بود که آمریکایی‌ها در یک رقابت اقتصادی زمانی که رشد اقتصادی چین را 8 درصد دیدند و رشد اقتصادی خود را 3.4 درصد دیدند این جنگ را در خلیج فارس به راه انداختند تا از لحاظ اقتصاد و انرژی جلو بیفتند. به همین منظور با توجه به این که امریکایی‌ها قدرت برتر نظامی بودند با حضور نظامی در منطقه خلیج فارس در تلاش بودند تا جنگی برای منافع اقتصادی خود راه‌اندازی کنند.

وی تأکید کرد: همه کشورهای حریف مثل آمریکا علیه ما برای نخستین بار است که با برد اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران صورت می‌گیرد، از همین رو رویکردی که علیه جمهوری اسلامی است نوعی استفاده از همه قدرت‌های سیاسی، اطلاعاتی،‌دیپلماتیک و نظامی علیه قدرت اقتصادی ما است اما در بعد نظامی با توجه به شکست‌هایی که در کنترل خلیج فارس با آن مواجه شدند به هیچ نقطه‌ای نرسیدند و این موضوع حذف شد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اشاره‌ای به سخنان رهبر معظم انقلاب در رابطه با جنگ اقتصادی داشت و گفت: رهبر ما اعلام کرده‌اند که اکنون درگیر جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم از همین رو اعلام رسمی جنگ اقتصادی توسط رهبر معظم انقلاب که مسئول اعلام جنگ است به معنای آغاز جنگ تمام عیار علیه کشور است که این موضوع برای خیلی‌ها مسئولیت می‌آورد و ایجاد تکلیف می‌کند، به همین منظور نمی‌توانیم بگوییم که این یک رقابت اقتصادی است.

سردار جلالی با بیان این که باید فضای جنگ اقتصادی را بیشتر بشناسیم و بدانیم این جنگ چه حوزه‌هایی را دربرمی‌گیرد، اظهار داشت: شناخت ابزار جنگ،‌ تهدیدشناسی است و چگونگی دفاع و مدل‌های اقتصادی باید از اولویت‌های ما در این جنگ تمام عیار اقتصادی باشد.

وی اظهار داشت: اکنون توسط استکبار جهانی شبکه اطلاعاتی جهانی علیه جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته تا اقدامات و تحرکات اقتصادی ما را رصد و پایش کنند که در آن شبکه بهائیت، منافقین و صهیونیست‌ها مشغول پایش اطلاعات ما هستند تا این اطلاعات پایش شده را به دست آمریکایی‌ها برسانند، لذا باید بدانیم تمامی اتفاقاتی که در عرصه اقتصادی ما میافتد، آنان رصد می‌کنند و اشراف کامل دارند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به این که تحریم‌ها تنها سلاح جنگ اقتصادی نیست، تأکید کرد: بعد دیگر جنگ اقتصادی، روانی و فرهنگی است، زیرا آن‌ها به دنبال آنند که سبک زندگی و رضایت افراد از زندگی را تغییر دهد و به فرهنگ ضربه وارد کند به همین جهت ایران و چین در معرض این تهدیدات قرار گرفته‌اند و فرهنگ‌شان مورد هدف آمریکایی‌ها واقع شده است که مصرف‌گرایی ما را در دام تولیدکنندگان خود بیاندازد.

سردار جلالی ادامه داد: بعد بعدی در این جنگ رویکرد امنیتی است که آنان دنبال می‌کنند زیرا مسئله اقتصادی، نارضایتی مردم را در پی خواهد داشت و به سبب آن چالشی ایجاد می‌شود تا درگیری بین مردم و دولت رخ دهد از همین رو عدم موفقیت در تولید ملی رویکرد امنیتی دارد که برخی وزارتخانه‌ها گروه‌هایی با جریان‌های ضدامنیتی در کشور در تلاشند که به تولید ملی ضربه بزنند از همین رو وظیفه دستگاه‌های اطلاعاتی شناخت و متلاشی کردن این جریان‌ها است.

وی افزود: بُعد سایبری بعد دیگری از این جنگ است زیرا امنیت و پایداری در حوزه سایبر می‌تواند امنیت در کشور را تأمین کند زیرا پول ما اکنون به صورت سایبر و با ATM جابه‌جا می‌شود و به همین دلیل با دقت در این حوزه می‌توانیم ثباتی پایدار را در کشور ایجاد کنیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: بعد زیستی بعدی است که آن‌ها با حمله‌های زیستی می‌توانند به کشاورزی، دامداری و صنعت‌های خاصه ما حمله زیستی کنند تا با فرافکنی و شایعات بتوانند به اهداف خود برسند.

سردار جلالی به بعد مهندسی اشاره کرد و تصریح کرد: بعد مهندسی دربرگیرنده مسائلی دانست و تکنولوژی قدرت ساخت است که این مسئله بسیار مهم و اساسی در جامعه است.

وی با بیان این که جنگ اقتصادی برای ما هم تهدید است و هم فرصت اظهار داشت: به واسطه جنگ اقتصادی ما می‌توانیم وابستگی خود را به نفت کاهش دهیم و اقتصاد خود را غیرنفتی کنیم از همین رو تولید ما افزایش می‌یابد به همین جهت باید بدانیم تحریم و جنگ اقتصادی یک فرصت خطرناک است که باید در این زمینه هوشمندانه رفتار شود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور به مولفه‌های تأثیر مهندسی در بعد اقتصاد پرداخت و گفت: پروژه‌های اساسی و زیرساختی را باید خودمان طراحی و اجرا کنیم، برای مثال در گذشته ما حتی نمی‌توانستیم یک پل ساده‌ای را بسازیم اما اکنون انواع و اقسام آن را می‌سازیم.

سردار جلالی افزود:‌دانش منبع ثروت است و تکنولوژی و تجهیزات خاص است که با دانش می‌تواند عرصه اقتصاد کشور را پشتیبانی کند.

وی با بیان اینکه باید ما قدرت طراحی و مشاوره را خودمان داشته باشیم تأکید کرد: قدرت طراحی و مشاوره یکی از مؤلفه‌های اصلی اقتصاد مقاومتی است، زیرا اگر ما این قدرت را نداشته باشیم باید به سراغ شرکت‌های خارجی برویم از همین رو آنان اطلاعات زیرساختی ما را به دست می‌آورند و می‌فروشند زیرا آن‌ها اطلاعاتی فراتر از پروژه‌های خود را می‌خواهند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور بیان داشت: قدرت ساخت و پیمان‌کاری و قدرت مدیریت بر پروژه نیز از مولفه‌های تأثیر مهندسی در اقتصاد مقاومتی است که تمامی آن‌ها همچون دانش، تکنولوژی و تجهیزات از طرف غرب تحریم شده است از همین رو باید بر دانش خود تکیه داشت زیرا دولت نیز زمانی که روی کار آمد نخست به سمت شرکت‌های خارجی رفت اما به جایی نرسید و برگشت و به سمت نیروی کار داخلی روی آورد.

سردار جلالی با بیان اینکه یا باید به دنبال مذاکره باشیم یا به تولید داخل بپردازیم، گفت: امروز نشان می‌دهد تحریم‌ها برداشتنی نیست، پس باید با فرض آنکه تا 5 سال آینده تحریم‌ها برداشته نخواهد شد، عمل کنیم و باید بدانیم راه حل عبور از تحریم توجه به تولید داخل و استقلال از اقتصاد نفتی است.

وی افزود: من با دیپلماسی اقتصادی با شروطی که رهبری معین کردند، مخالف نیستم اما قدرت ملی مهندسی ما می‌تواند بخشی از قدرت استقلال کشور را بسازد از همین رو باید به این مورد توجه ویژه‌ای داشت.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور بیان داشت: امروز با بهانه‌های واهی، بنزین داخلی را تحریم کرده‌اند و از خارج وارد می‌کنند و شاهد آنیم که خانم رئیس سازمان محیط زیست در جواب آزمایش بنزین خارجی می‌گوید جواب محرمانه است. بگویید بنزین خارجی آلوده‌تر از بنزین داخلی است که این بخش توطئه‌ای است که علیه تولید ملی شکل گرفته است.

سردار جلالی با انتقاد از واردات بی‌رویه گفت: بخشی از واردات انبوه ، هدفمند و مدیریت شده است از همین رو باید بدانیم ما در دفاع مقدس یک تحریم 100 درصدی را شاهد بودیم اما روحیه جهادی، خط‌شکنی و بن‌بست شکنی مهندسان ما در دفاع مقدس موج می‌زد که توانست بر آن تحریم‌ها مقابله کند از همین رو کسی نمی‌گفت که نمی‌توان فلان چیز را ساخت.

وی با بیان این که اتکا به توان و نیروی داخلی در تمام زمینه‌ها می‌تواند به ما کمک کند بیان داشت: ما در دوران جنگ به حدی آزمون و خطا کردیم که نهایتاً به پیروزی رسیدیم و امروز این خودکفایی در سیستم‌های دفاعی محصول مهندسی زمان جنگ است، برای مثال ساخت پل فاو، خیبر، و سکوه‌های پرتاب موشک، عملیات فریب، بمب و موشک جز دستاوردهای مهندسی سپاه در دوران دفاع مقدس است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در پایان با بیان این که ارتقا قدرت مهندسی می‌تواند ما را به استقلال قدرت سیاسی، اقتصادی برساند، خاطرنشان کرد: این نخستین رویکرد مبارزه با جنگ اقتصادی تولید داخل است که ما با تکیه بر تولید داخل می‌توانیم مقتدرانه تحریم‌ها را از بین ببریم و دومین آن سرمایه‌گذاری در تکنولوژی‌های نوین است که به طبع آن باید کالاهای خارجی را آگاهانه تحریم کنیم تا ظرفیت مهندسی کشور افزایش یابد و بنا بر فتوای امام راحل باید به این موضوع به صورت اساسی رسیدگی شود.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار