مدیرعامل شرکت ملی نفت مطرح کرد؛

افزایش ٧٠٠ هزار بشکه ظرفیت تولید نفت با سرمایه گذاری ٢٠ میلیارد دلاری/توقف توسعه پروژه ایران LNG

جوادی، با تاکید بر اینکه تا پایان سال ٩٦ بیش از ٧٠٠ هزار بشکه به ظرفیت تولید نفت ایران افزوده خواهد شد، گفت: این میزان تولید با سرمایه گذاری ٢٠ میلیارد دلاری در میدانهای حوزه نفتی غرب کارون به صورت بیع متقابل و استفاده از منابع مالی بند ق انجام می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ رکن الدین جوادی معاون وزیر نفت در امور شرکت ملی نفت ایران، در نشست خبری دومین روز بیستمین نمایشگاه نفت و گاز و پالایش و پتروشیمی که بعد از ظهر برگزار شد اظهار ادشت: براساس برنامه ششم توسعه شرکت ملی نفت ایران هدف گذاری اساسی برای گسترش فعالیتهای خود در دستور کار قرار داده است.

وی تصریح کرد: رساند تولید نفت خام به 5 میلیون بشکه در روز و یک میلیون بشکه میعانات گازی از جمله برنامه های اساسی است که با تحقق آن مجموع تولید نفت و میعانات گازی به 6 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
 
جوادی حجم تولید گاز غنی را یک میلیارد و 300 میلیون متر مکعب گاز عنوان کرد و افزود: که با این افزایش میزات تولید نسبت به سال آینده دوبرابر خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر این که تعهدهای شرکت ملی نفت در سال پایانی برنامه پنجم باید محقق شود، گفت: طبق این برنامه ظرفیت بالقوه تولید نفت خام در سال ٩٣ به سه میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه رسید و این رقم باید در پایان سال ٩٤ به سه میلیون و ٩٦٠ هزار بشکه در روز برسد. این میزان ظرفیت بالقوه با توجه به افت طبیعی میدان و ضرورت افزایش تولید صورت می گیرد.
 
جوادی در عین حال از به کارگیری ٨٠ دکل حفاری در خشکی و ٤٠ دکل دریایی خبر داد و گفت: این ١٢٠ دکل دریایی و خشکی برای توسعه و نگهداشت میدانهای دریایی و توسعه خشکی پیش بینی شده و امیدواریم موانع مالی مشکلی برای اجرای این برنامه ریزی و رسیدن به اهداف تولید ایجاد نکند. ضمن این که در سال ٩٤ پیش بینی حفاری ١٨٠ حلقه چاه تازه و تعمیر ٢٥٦ حلقه چاه برای پیوستگی به افزایش تولید صورت گرفته است.
 
معاون وزیر نفت با بیان این که برای رسیدن به افزایش تولید، برنامه ریزی هایی در میدانهای کنونی صورت گرفته که از جمله آن توسعه در غرب کارون است، افزود: فاز نخست آزادگان شمالی، باقیمانده فاز نخست میدان یادآوران و بخشهایی از میدان یاران جنوبی در سال ٩٤ به تولید می رسند و امیدواریم تا پایان سال ٩٤ تولید کنونی در غرب کارون که هم اکنون ١٠٠ هزار بشکه است به ٢٥٠ هزار بشکه برسد.
 
جوادی پارس جنوبی را یکی از اولویت های مهم توسعه سرمایه گذاری در وزارت نفت در کشور برشمرد و گفت: اهداف تعیین شده در سال ٩٣ برای پارس جنوبی محقق شد و به هدفگذاری ١٠٠ میلیون مترمکعبی رسیدیم و امیدواریم در سال ٩٤ نیز با افتتاح فازهای ١٥ و ١٦ در نیمه نخست سال به صورت رسمی و ١٧ و ١٨ به طور رسمی در نیمه دوم سال و نیز بخشهایی از فازهای ١٩ و ٢١ تا پایان سال هدف ١٠٠ میلیون مترمکعبی سال ٩٤ نیز محقق شود.
 
پیشنهاد مپنا برای اجرای بخشهایی از فاز ١١ در حال بررسی است
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از مذاکره برای واگذاری بخشهایی از فاز ١١ پارس جنوبی به مپنا خبر داد و گفت: این شرکت اعلام کرده که توانایی تامین مالی اجرای بخشی از پروژه فاز ١١ را دارد و بدون شک در نیمه نخست امسال واگذاری بخشهایی از این پروژه و انتخاب پیمانکار آن انجام و عملیات اجرایی آغاز می شود.
 
جوادی در ادامه با اشاره به ظرفیت تولید گاز در مناطق مرکزی گفت: ظرفیت تولید در مناطق مرکزی در سال ٩٣ یک میلیارد مترمکعب تولید بیشتر از سال گذشته از آن بوده که طبق برنامه قرار است همین تولید در سال ٩٤ نیز ادامه داشته باشد.
 
وی تصریح کرد که مهمترین برنامه شرکت ملی نفت در سال ٩٤ عملیاتی کردن پروژه های نفت از محل بند «ق» است و افزود: سهم نفت از محل بند «ق» ١٠٠ میلیون دلار بود که پارسال ٩٨ میلیون دلار پروژه برای این محل تعریف شد و گزارشهای مربوط به تعیین و تکلیف آن ارائه شده است؛ تاکنون برای ٦٥ میلیون دلار این مبلغ مصوبه شورای اقتصاد گرفته ایم و برای ١٥ میلیون دلار دیگر تصویب خواهی صورت گرفته است و به این ترتیب می توان گفت به طور قطعی برای ٨٠ میلیون دلار از محل بند «ق» مصوبه های قانونی اخذ و مراحل قانونی طی شده و به طور حتم برای باقیمانده این مبلغ مراحل اجرایی طی می شود.
 
وی با بیان این که پیش بینی های خوبی در دولت و مجلس برای تامین اعتبار پروژه های نفت صورت گرفته است، اما ساختار روابط میان نفت با بانکها و دیگر ارگانهای دولتی بسیار سخت و پیچیده و زمانبر است، افزود: همه تلاش خودمان را می کنیم تا پروژه های تامین اعتبار شده در سال ٩٣ از محل بند ق اجرایی شود.
 
جوادی گفت: در سال ٩٣، ٢١ میلیارد دلار پیش بینی سرمایه گذاری در نفت بوده است که پنج میلیارد دلار از این مبلغ داخلی بوده، این رقم در سال ٩٤، ٢٢ میلیارد دلار شده است که هیچ بخشی از آن داخلی نیست و با توجه به افت قیمت نفت و دشواری شرایط تامین داخلی امکان سرمایه گذاری در نفت ندارد.
 
جوادی از افزایش ١٥٠ هزار بشکه ای میعانات گازی در سال ٩٤ خبر داد و گفت: به این ترتیب مقدار میعانات گازی به ٦٣٠ هزار بشکه در روز می رسد.
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به برنامه افزایش تولید نفت ایران طبق تاکید وزیر نفت گفت: در سال گذشته تمهیداتی پیش بینی شد تا با رفع تحریمها توان عملیاتی تولید پاسخگوی سریع رسیدن به بازار پیش از تحریم باشد به همین دلیل از پارسال بازبینی بسیاری از میدانها و آزمایش آنها آغاز شد و هم اکنون با اطمینان خاطر می توان گفت که می توانیم ظرف مدت کوتاهی یعنی حداکثر سه ماه با رفع کاهش تکلیفی به تولید پیش از تحریم برسیم.
 
وی در ادامه از فعال کردن فاز دوم لایه نفتی پارس جنوبی در سال ٩٤ خبر داد و گفت: کارهای تکمیلی اکتشاف در این میدان بزودی آغاز می شود و در عین حال برنامه ساخت شناور پالایشی (FPSO) در حال پیگیری است و نصب جکت آن نیز از مدتی پیش پس از حمل به دریا آغاز شده است و امیدواریم تا پایان بهار امسال تکمیل شود.
 
جوادی اظهار امیدواری کرد که لایه نفتی پارس جنوبی در سال ٩٥، به تولید ٣٥ هزار بشکه نفت در فاز نخست برسد و طبق برنامه ششم توسعه بلافاصله فازهای ٢ و ٣ این میدان آغاز شود.
 
معاون وزیر نفت همچنین در ادامه از اجرایی شدن چند میدان گازی دیگر از جمله فرزاد A و فرزاد B خبر داد و گفت: امسال با تدابیر صورت گرفته طبق برنامه ششم توسعه برنامه تولید یک میلیون و ٣٠٠ هزار مترمکعب گاز محقق می شود.
 
جوادی همچنین در باره تقویت آموزشهای مبتنی بر نیاز و نیز مدیریت پروژه در سطوح مختلف و برنامه های آتی در همین باره توضیح داد و گفت: متاسفانه طی سالهای گذشته آیین نامه ها، روشها و مقررات نفت دچار فطرت شده و نیاز است که این موارد روزآمد شود تا زمینه تسهیل کار و اصلاح فرآیندها فراهم شود.
 
وی در ادامه توضیحاتی در باره برنامه شرکت ملی نفت همسو با جلوگیری از سوختن گازهای همراه ارائه کرد و گفت: به طور معمول میدانهای نفت و گاز ما به دلایل مختلفی دچار گازسوزی می شوند که یکی از مهمترین موارد آنها انجام نشدن مراحل تکمیلی میدانهای نفتی است که یا واحد ان جی ال ندارند و یا با محدودیتهای مالی و ناهماهنگی در روند توسعه روبرو بودند. مورد دیگر نیز نداشتن دانش و فناوری و بروزرسانی بوده که پس از رسیدن به تولید هیچگاه صورت نگرفته است.
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به برگزاری مزایده فروش گازهای همراه نفت از پارسال گفت: پیشنهادهای خوبی را به بخش خصوصی ارائه کردیم و تا کنون ٩ شرکت پیشنهادهای خود را ارائه دادند، هم اکنون ارزیابی های فنی تمام شده است و امیدواریم تا اوایل خرداد برای سه میدان در مناطق نفتخیز، مناطق مرکزی و فلات قاره تعیین تکلیف صورت گیرد.
 
جوادی با بیان این که یکی از موارد جلوگیری از گازسوزی مربوط به پارس جنوبی است که در فازهای اولیه برنامه ریزی برای جلوگیری از این روش پیش بینی نشده است گفت: قرارداد این پروژه نیز امسال کلید می خورد و به این ترتیب تجربه این پروژه در باره فازهای بعدی تکرار می شود؛ واقعیت این است که در فازهای اولیه پارس جنوبی تفکیک گوگرد بر مبنای ٩٧ درصد پیش بینی شده بود و باقیمانده گاز می سوخت اما در فازهای تازه این تفکیک گوگرد بر مبنای ٩٩,٦ پیش بینی شده و دیگر مشکل پیشین را نداریم.
 
تکمیل اکتشاف در خزر از الویتهای امسال است
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت یکی دیگر از اولویتهای سال ٩٤ را تکمیل اکتشاف در خزر اعلام کرد و گفت: پیش از این اکتشاف در بلوک ٨,١ انجام شده است و در نیمه دوم امسال نیز کارهای اکتشافی پس از سرویس کامل سکوی ایران امیرکبیر آغاز می شود.
 
جوادی اعلام کرد که این اکتشاف در بخش دیگری از خزر انجام می شود که به طور عمده در موارد اختلافی است، اما نمی توان محل دقیق آن را اعلام کرد.
 
وی همچنین از مطالعه پایانه تازه صادراتی نفت خام در جاسک خبر داد و گفت: تاکنون مطالعه این پروژه امسال آغاز شده است و امیدواریم با پیگیری های دولت برای سال آینده عملیات آن اجرایی شود این پروژه نیز جزء مواردی است که با همکاری مشترک دولت و بخش خصوصی اجرایی می شود و برای یک میلیون بشکه در روز پیش بینی شده است.
 
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران همچنین در باره اجرای پروژه ساخت ١٠ گروه کالایی ساخت داخل صنعت نفت خبر داد و گفت: پارسال ساخت مته های حفاری قطعی شد و قرارداد آن تا اردیبهشت امسال امضا می شود و امیدوارم تا پایان سال جاری ٦ یا ٧ مورد کالای دیگر نیز ساختشان قطعی و قرارداد آنها امضا شود.
 
جوادی در عین حال از تکمیل ١٠ پروژه بیمارستانی امسال خبر داد و گفت: امیدواریم امسال کلنگ ساخت بیمارستان فوق تخصصی مرکزی نفت بر زمین خورد و برنامه ریزی آن اجرایی شود.
 
جوادی در پاسخ به سوالی در باره ارائه قراردادهای تازه نفت (IPS) به دولت گفت: طبق گفته وزیر نفت این قراردادها هنوز به دولت ارائه نشده است، اما برای کسب نظر فنی و حقوقی زیرمجموعه های دولت به تعدادی از آنها ارسال کرده ایم و پس از تائید نهایی برای دولت ارسال می شود.
 
وی در باره مقدار تولید کنونی نفت ایران و ذخیره سازیهای نفت خام ایران روی آب گفت: مقدار تولید ما همان رقم اعلام شده در سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) است که البته گاهی کم و زیاد می شود ضمن این که هم اکنون نفت خام زیادی روی آب نداریم و در حد عملیاتی است.
 
جوادی همچنین در پاسخ به سوالی در باره تعهد افزایش تولید طبق تاکید وزیر و این که این مقدار از کدام یک از میدانها تامین می شود، گفت: همه این پیش بینی از غرب کارون است و طبق تعهد باید در سال ٩٦، ٧٠٠ هزار بشکه تولید نفت در غرب کارون داشته باشیم، بخشی از قراردادهای غرب کارون به صورت بیع متقابل و بخشی از آنها سرمایه گذاری مستقیم و تامین مالی از طریق بند «ق» است که مبلغ آن حدود ٢٠ میلیارد دلار می شود.
 
وی در پاسخ به سوالی در باره امضای قرارداد با کشورهای خارجی در چند ماه اخیر گفت: تا کنون هیچ یک از مذاکرات به مرحله قرارداد و سرمایه گذاری جدی نرسیده است و افق رفع تحریم در صنعت نفت افقی تازه است که اثرهای آن نیاز به زمان دارد.
 
جوادی در باره سپردن پروژه های نفت به پیمانکاران اصلی فعال در این عرصه گفت: هر شرکت پیمانکار و شرکتی که بتواند تامین مالی کند، بدون شک ما با آنها مذاکره و همکاری می کنیم، بعضی از آنها سابقه خوبی دارد و ما بدون شک با خیال راحت تری آنها را انتخاب می کنیم، اما مسئله این است که این شرکتها به طور عمومی بنیه مالی ندارند.

وی با تاکید بر اینکه تا پایان سال ٩٦ بیش از ٧٠٠ هزار بشکه به ظرفیت تولید نفت ایران افزوده خواهد شد، گفت: این میزان تولید با سرمایه گذاری ٢٠ میلیارد دلاری در میدانهای حوزه نفتی غرب کارون به صورت بیع متقابل و استفاده از منابع مالی بند ق انجام می شود.
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر این که ذخیره سازیهای نفت خام روی آب ایران در حد عملیاتی بوده و زیاد نیست، گفت: هم اکنون صادرات نفت ایران بر اساس آمارهای اوپک است.
 
تکمیل اکتشاف در خزر از الویتهای امسال است
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت یکی دیگر از اولویتهای سال ٩٤ را تکمیل اکتشاف در خزر اعلام کرد و گفت: پیش از این اکتشاف در بلوک ٨,١ انجام شده است و در نیمه دوم امسال نیز کارهای اکتشافی پس از سرویس کامل سکوی ایران امیرکبیر آغاز می شود.
 
جوادی اعلام کرد که این اکتشاف در بخش دیگری از خزر انجام می شود که به طور عمده در موارد اختلافی است، اما نمی توان محل دقیق آن را اعلام کرد.
 
وی همچنین از مطالعه پایانه تازه صادراتی نفت خام در جاسک خبر داد و گفت: تاکنون مطالعه این پروژه امسال آغاز شده است و امیدواریم با پیگیری های دولت برای سال آینده عملیات آن اجرایی شود این پروژه نیز جزء مواردی است که با همکاری مشترک دولت و بخش خصوصی اجرایی می شود و برای یک میلیون بشکه در روز پیش بینی شده است.
 
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران همچنین در باره اجرای پروژه ساخت ١٠ گروه کالایی ساخت داخل صنعت نفت خبر داد و گفت: پارسال ساخت مته های حفاری قطعی شد و قرارداد آن تا اردیبهشت امسال امضا می شود و امیدوارم تا پایان سال جاری ٦ یا ٧ مورد کالای دیگر نیز ساختشان قطعی و قرارداد آنها امضا شود.
 
جوادی در عین حال از تکمیل ١٠ پروژه بیمارستانی امسال خبر داد و گفت: امیدواریم امسال کلنگ ساخت بیمارستان فوق تخصصی مرکزی نفت بر زمین خورد و برنامه ریزی آن اجرایی شود.
 
جوادی در پاسخ به سوالی در باره ارائه قراردادهای تازه نفت (IPS) به دولت گفت: طبق گفته وزیر نفت این قراردادها هنوز به دولت ارائه نشده است، اما برای کسب نظر فنی و حقوقی زیرمجموعه های دولت به تعدادی از آنها ارسال کرده ایم و پس از تائید نهایی برای دولت ارسال می شود.
 
وی در باره مقدار تولید کنونی نفت ایران و ذخیره سازیهای نفت خام ایران روی آب گفت: مقدار تولید ما همان رقم اعلام شده در سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) است که البته گاهی کم و زیاد می شود ضمن این که هم اکنون نفت خام زیادی روی آب نداریم و در حد عملیاتی است.
 
جوادی همچنین در پاسخ به سوالی در باره تعهد افزایش تولید طبق تاکید وزیر و این که این مقدار از کدام یک از میدانها تامین می شود، گفت: همه این پیش بینی از غرب کارون است و طبق تعهد باید در سال ٩٦، ٧٠٠ هزار بشکه تولید نفت در غرب کارون داشته باشیم، بخشی از قراردادهای غرب کارون به صورت بیع متقابل و بخشی از آنها سرمایه گذاری مستقیم و تامین مالی از طریق بند «ق» است که مبلغ آن حدود ٢٠ میلیارد دلار می شود.
 
وی در پاسخ به سوالی در باره امضای قرارداد با کشورهای خارجی در چند ماه اخیر گفت: تا کنون هیچ یک از مذاکرات به مرحله قرارداد و سرمایه گذاری جدی نرسیده است و افق رفع تحریم در صنعت نفت افقی تازه است که اثرهای آن نیاز به زمان دارد.
 
جوادی در باره سپردن پروژه های نفت به پیمانکاران اصلی فعال در این عرصه گفت: هر شرکت پیمانکار و شرکتی که بتواند تامین مالی کند، بدون شک ما با آنها مذاکره و همکاری می کنیم، بعضی از آنها سابقه خوبی دارد و ما بدون شک با خیال راحت تری آنها را انتخاب می کنیم، اما مسئله این است که این شرکتها به طور عمومی بنیه مالی ندارند.
 
وی در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران؛ در باره با پرداخت یارانه از محل درآمدهای نفت و فشاری که به مجموعه نفت وارد شده است توضیح داد: پیش از این نفت پول خود را از صادرات بر می داشت و باقیمانده را به خزانه واریز می کرد. پس از آن در سالهایی پول به خزانه می رفت و متناسب با نیاز نفت تامین مالی صورت می گرفت و در این شرایط هم نحوه فروش نفت تاثیری در روابط نفت نداشت، اما از زمان اجرا شدن قانون هدفمندی یارانه ها بودجه نفت تنها همان ١٤,٥ درصدی است که از محل صادرات نفت واریز می شود که این مبلغ بدون محقق شدن درآمدهای دیگر برای نفت به هیچ وجه کافی نیست.
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت تصریح کرد: متاسفانه نگاه بودجه ریزی برای نفت اشکال دارد و همه فکر می کنند درآمدهای نفت، درآمدهای صادرات است، اما در شرایطی که صادرات نفت از ٢,٢ میلیون بشکه کاهش پیدا کرده و قیمت نفت نیز افت داشته صنعت نفت با مشکل روبرو شده است. ضمن این که در این میان تعهد مجموعه نفت برای تامین پالایشگاهها در داخل و سایر منابع داخلی در نظر گرفته نمی شود.
 
جوادی افزود: در واقع مجموعه نفت معادل هفت میلیون بشکه نفت را به بازار مصرف داخل و خارج عرضه می کند اما صرفا همان ١٤,٥ درصد را دریافت می کند. ضمن این که در نظر داشته باشید این میزان ١٤.٥ درصد در زمان صادرات ٢.٥ میلیون بشکه ای و قیمت نفت ١٠٠ دلار چه قدر بوده و حالا چه قدر است؟
 
جوادی تاکید کرد که به دلیل همین کمبود منابع مالی به شکل جدی در بخش نگهداشت و نوسازی با مشکلات اساسی روبرو هستیم حتی در بخشهایی از قسمتهای تولید و بهره برداری نفت مجبور به بازسازی کامل هستیم، اما به دلیل کمبود منابع مالی این برنامه ها عقب افتاده است.
 
معاون وزیر نفت با بیان این که مجلس تا کنون چند تصمیم خوب گرفته اما راهکارهای پیچیده ای برای آن در نظر گرفته است افزود: استفاده از بند «ق» مسائل مهمی را برای تامین مالی اولیه پیش بینی کرده و طبق قانون ابتدا باید تامین مالی اولیه صورت گیرد و بعد از محل فروش محصول بازپرداخت صورت گیرد به همین دلیل ما هم اکنون پیمانکار یا شرکتی را نمی شناسیم که بتواند این تامین مالی اولیه را انجام دهد و مجبوریم از منابع  همین محل بند «ق» کارمان را پیش ببریم. این روند، روندی بروکراتیک و زمانبر است و حداقل چند ماه ما را عقب می اندازد.
 
وی در پاسخ به سوالی در مورد توان شرکتهای عملیاتی برای قبول پروژه های تازه در کنفرانس لندن گفت: هم اکنون برآورد ما از توانمندی این شرکتها این است که چنین توانمندی ای وجود دارد و نیازی به نگرانی در این رابطه نیست، اما در صورتی که تعداد پروژه ها و شرایط موجود بعد از تحریم ایجاب کند می توانیم یک شرکت مجزای دیگر نظیر شرکت متن ایجاد کنیم تا پروژه های جدید را به آنها بسپاریم این اتفاق پیش تر نیز در باره صنعت نفت رخ داده و شکل گیری شرکتهای تازه با همین هدف صورت گرفته است.
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همچنین در پاسخ به سوالی در باره تعیین تکلیف برخی پروژه های بخش فراساحلی که معطل مانده اند، گفت: این پروژه ها از نظر من تعیین تکلیف شده هستند، اما پیمانکاران مربوطه به تکلیفشان عمل نکردند البته در باره برخی از آنها که عملکرد بهتری دارند یا کمک خواهیم کرد و یا بخشی از کار را به آنها واگذار می کنیم.
 
وی در پاسخ به سوالی در باره با هدفگذاری از سر گیری سوآپ گفت: ما آمادگی از سر گیری سوآپ را داریم اما به دلیل محدودیت تحریم، موانعی قابل توجه پیش رویمان است ضمن اینکه مجموعه نفت یک بار به تعهدهای خود در قراردادهای بین المللی به شکل بدی عمل نکرده و این موضوع شرایط را برای ما سخت کرده است.
 
جوادی در پاسخ به سوالی درباره حداقل قیمت سوآپ نیز گفت: باید دید که مسیر سوآپ از کجا خواهد بود ضمن اینکه نمی توان قیمتی را تاکنون اعلام کرد.
 
وی در پاسخ به سوالی در مورد برخی خبرها در مورد لغو صادرات گاز به اروپا گفت: با توجه به افت قیمت گاز در اروپا ممکن است صرفه اقتصادی این پروژه کم شده باشد ضمن این که سهم بازار تک محموله و ال ان جی رشد کرده است و بدون شک اقتصاد پروژه صادرات گاز به اروپا ضعیف شده است و از اولویت خارج شده است اما هنوز مذاکره ای را لغو نکرده ایم.

وی در مورد آخرین وضع تهیه و ارسال مدل قراردادهای آی پی برای دولت گفت: این کار هنوز به صورت رسمی انجام نشده است اما برای داشتن دیدگاه فنی و حقوقی سازمانهای ذیربط، این قرارداد به این سازمانها ارسال شده است.

مبنی بر اینکه "آیا توقف توسعه صنعت LNG در ایران به دلیل نبود تجهیزات است و اگر اینطور است، آیا تا زمان رفع تحریم ها این توقف ادامه خواهد داشت"، گفت: اگر منظور شما پروژه ایران LNG است بله متوقف شده است.بقیه پروژه های LNG به دلیل نبود شرایط سرمایه گذاری فعلا در برنامه توسعه نیستند اما اقداماتی برای احداث LNG های کوچک و متوسط در دست انجام است.
 
معاون وزیر نفت تصریح کرد: از دیدگاه وزارت نفت با توجه به هزینه هایی که در پروژه ایران LNG شده این پروژه باید تکمیل شود که کار بازنگری کارشناسی روی این پروژه با حضور کارشناسان بین المللی در حال انجام است و دنبال مذاکره هستیم تا بتوانیم این پروژه را در سالهای آینده به تولید برسانیم اما به طور کلی با توجه به محدودیت هایی که در تأمین تجهیزات داریم برای هر تصمیم گیری؛ نیازمند این هستیم که تحریم ها برداشته شود تا دانش فنی و امکانات ساخت واحدهای LNG راحت تر بدست ما برسد.
 
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم امسال بتوانیم با به نتیجه رسیدن مذاکرات، قرارداد ادامه توسعه ایران LNG را منعقد کنیم و تا پایان دولت آن‌را به نتیجه ای برسانیم.

جوادی با اشاره به بدهی های شرکت ملی نفت ایران، گفت: رقم بدهی های شرکت ملی نفت ایران حدود 50 میلیارد دلار است اما امسال با کمک مجلس مصوبه ای تصویب شد تا اصل و فرع بدهی های این شرکت برای دو سال استمهال شود.
 
وی افزود: بنابراین فشار نقد شوندگی بدهی ها از سوی بانک مرکزی و دیگر بانک های تجاری تا 2 سال به تعویق افتاد.

جوادی گفت: صنعت نفت در سال های گذشته هزینه های زیادی متحمل شده است و ما تلاش کردیم با غربالگری پروژه های غیر ضروری را حذف کنیم اما به دلیل بدهی های سنگین گذشته هزینه های جاری و نیز به دلیل تخصیص نیافتن منابع دچار بحران مالی شدیم.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: در نتیجه پرداخت به پیمانکاران و فروشنده ها با تاخیر روبرو شد؛ این فشار تا حدی بود که در پایان سال آثار آن در نحوه پرداخت حقوق کارکنان نیز نمایان بود.
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: اگر پیش بینی در بودجه سال 94 تحقق نیابد مشکلات پارسال می تواند در سال 94 نیز دوباره رخ دهد، چرا که سال 94 نیز تامین منابع شرکت ملی نفت ایران از منابع داخلی و دیگر منابع تامین خواهد شد و سهم 14.5 درصد را برای منابع درآمدی در نظر گرفته اند که متناسب با درآمدهای حاصل از فروش نفت است که بسیار ناکافی است.
 
جوادی گفت: با توجه به افت قیمت نفت به سطوح 50 دلار برای هر بشکه و در حالی که صادرات نفت خام ایران نیز نصف شده است، 14.5 درصدی که از درآمدهای فروش نفت خام حاصل می شود در این مدت به یک چهارم رسیده است و چنانچه تورم داخلی و خارجی را محاسبه کنیم، این رقم درآمدی به کمتر از یک پنجم می رسد.
 
وی تاکید کرد: که همه پیش بینی های درآمدی با فرض اوضاع موجود تحریم انجام شده است، اما باید منتظر نتایج مذاکرات هسته ای و آثار آن باشیم.
 
جوادی تصریح کرد: فاز اول تولید نفت از میدان آزادگان شمالی و همچنین تولید نفت از میدان یاران در سال جاری وارد مدار خواهد شد.
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت درباره آینده بازار نفت، گفت: قیمت‌های نفت توسط عرضه و تقاضا بالانس و تعیین می‌شود و در عین حال قیمت‌های فعلی برای هیچکس خوشایند نیست.
 
وی افزود: شرایط بازار نفت، وضعیت عرضه و همچنین کاهش حفاری‌های مربوط به نفت غیر متعارف نشان می‌دهد که می‌توانیم در سال 2016 انتظار بازگشت نفت به قیمت‌های نزدیک به 80 دلاری را داشته باشیم.
 
وی تصریح کرد: قطعاً عوامل سیاسی و اقتصادی روی قیمت‌گذاری نفت تاثیر دارند و به نظر می‌رسد در حال حاضر نقش عوامل سیاسی در این بازار پررنگ‌تر شده باشد.

جوادي در باره شایعه استعفای خود گفت: این موضوع نیز نوعی از علاقه همکاران است؛ اما شما تکذیب کنید.
 
وی با بیان این که هر کسی روزی می آید و روزی نیز باید برود، گفت: فعلا که هستم.
 
٧ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت منتظر تایید بانک مرکزی
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت در پاسخ به پرسش دیگری در باره برنامه انتشار اوراق مشارکت ریالی نیز گفت: مجوز هفت هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت تصویب شده است و امیدواریم با تایید بانک مرکزی، تا یکماه آینده بخشی از این اوراق منتشر شود.

انتهاي پيام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار