امروز هم چند کار نیمه تمام در عرصه‌ نویسندگی دارم اما هرگز دست از نوشتن برنداشته‌ام.

باشگاه خبرنگاران - نسرين خداياري - مدیریت بسیار ضعیف در سطح فرهنگی ما حاکم است و ما در هیچ دوره‌ای مثل امروز یک ادبیات منفعل نداشتیم" این بخشی از سخنان فیروز زنوزی  جلالی، داستان نویس كشورمان است ، زنوزی جلالی داستان نويس و مدرس و منتقد ادبي است. وي تا پایان تحصیلات ابتدایی در بروجرد بود و سپس به تهران آمد و تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته‌های نظامی گذراند. در سال 1348 به استخدام نيروی دريايی در آمد و با درجه ناخدا يكمی از نيروی دريايی كناره گرفت. اولين داستانش را با نام "يک لحظه بيش نيست" دو سال پس از اين تاريخ در مجله فردوسی منتشر می‌کند و از سال 1352 در مجله فردوسی داستان هايش را به چاپ رساند. از اين نويسند كتاب هاي بسياري به چاپ رسيده است و امروز مهمان ما شده تا بخشي از نگرانی‌های ادبی خود را مطرح کند.

آقای زنوزی جلالی در چه سالی متولد شدید و چند سال دارید؟

در سال 1329 متولد شده‌ام و در حال حاضر 64 سال دارم.

اولین کتابتي كه از شما چاپ شده چه بوده است؟

اولین کتاب من اثری با عنوان " سال‌های سرد " بوده که در سال 1367 از طريق حوزه‌ی هنری "روانه‌ی بازار کتاب شده است.

در حال حاضر چه کتابی در دست نگارش دارید؟

هم اکنون کتاب  «برج 110» را به دست ناشر سپرده‌ام.

آیا تا به حال شده که به خاطر یک مشکل دست از نوشتن بردارید؟

تا به امروز مشکلات زیادی پیش‌آمده و کار نوشتن من متوقف شده ، اما اینکه بگویم دیگر نمی‌نویسم،امكان ندارد ، امروز هم شاید چند کار نیمه تمام در عرصه‌ی نویسندگی داشته باشم اما هرگز دست از نوشتن برنداشته‌ام.

به نظر شما مشکل ادبیات ما در حال حاضر چیست؟

به نظر من اکنون مدیریت بسیار ضعیف در سطح فرهنگی ما حاکم است و ما در هیچ دوره‌ای مثل امروز یک ادبیات منفعل نداشتیم.من دلیل حاکمیت مدیریت بسیار ضعیف بر سطح فرهنگی کشور را حضور منصوبینی می‌دانم که به اصطلاح افرادی کوتوله در حوزه‌ی قلم هستند ، یکی از چیزهایی که همیشه قلم را متزلزل کرده حضور همین اشخاص است.

راهکار شما برای حل مشکل ادبیات چیست؟

تا زمانی که ارتباطات غیر حرفه‌ای بر ادبیات ما حاکم است همین آش و همین کاسه است.

چه تعریفی از اهالی قلم دارید؟

به نظر هر کسی که قلم در دستش باشد اهل قلم است ، اما کسی که همیشه دغدغه‌ی قلم دارد اهل قلم واقعی است، ما افرادی را داریم که چندین و چند کتاب دارند و نامشان ماندگار نشده و افرادی را هم می‌شناسیم که یک اثر دارند و نامشان ماندارگار شده، من دسته‌ی دوم را اهالی قلم می‌دانم.

هزینه‌ی زندگی شما از چه راهی تامین می‌شود؟

به هر حال من ناخدا یکم نیروی دریایي بوده‌ام.

چند کلمه می‌گویم نا نظرتان را در مورد آن‌ها بگویید.

قلم؛ قلب نویسنده.

کتاب ؛ روح نویسنده.

نویسنده ؛ خالق.

سانسور ؛ سد قلم.

تلویزیون؛ این همه کانال داریم که اکثر آن‌ها به ورزش می‌پردازند ، اما در مورد ادبیات برنامه‌ای نداریم و به راستی چند برنامه‌ی ما به شکل خاص به ادبیات پرخته‌اند؟

به نظر شما نمایشگاه کتاب امسال چگونه بود؟

نمایشگاه کتاب حکایت سال به سال دریغ از پارسال بوده و من هر سال بیشتر از سال گذشته تاسف می‌خورم ، امسال سرای اهل  قلم از دست رفته بود و ناشران مباحثی را مطرح می‌کردند که ربطی به قلم نداشت.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار