طلایی: از اتهام زنی کاری پیش نمی‌رود/ مردم منتظر عمل هستند

طلایی با انتقاد از اینکه حسابرسی ها صرفا با حرف و شعار حل نمی شود، گفت: صرفا متهم کردن برخی سازمان ها کاری از پیش نمی برد.

طلایی: از اتهام زنی کاری پیش نمی‌رود/ مردم منتظر عمل هستندبه گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،‌ مرتضی طلایی در جریان دویست و سومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به گستره وسیع جغرافیایی ایران و تنوع ویژگی‌های اقلیمی و زیست محیطی اظهار کرد: این موضوع موجب شده از 43 مورد حادثه طبیعی فهرست‌شده در جهان 33 مورد آن امکان و سابقه وقوع در ایران را داشته باشند. ضمن اینکه در 90 سال گذشته بیش از 200 هزار نفر از هموطنان در بلایای طبیعی فوت کرده‌اند که 76 درصد آن بر اثر زلزله، 13 درصد بر اثر سیل و 11 درصد براثر سایر بلایای طبیعی بوده است.

وی با بیان اینکه ایران ششمین کشور از 10 کشور نخست بلاخیز جهان به شمار می‌رود، گفت: با این وجود هیچگونه آمادگی برای مقابله با این بلایا وجود ندارد و اگر حادثه‌ای ناگهانی مانند زلزله را کنار بگذاریم، حتی حوادثی مانند طوفان و سیل نیز در مقایسه با کشورهای پیشرفته خسارات فراوان‌تری برجای می‌گذارند.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بی‌رحمی با طبیعت به آرامی در حال فراهم کردن زمینه انقراض تمدنی در ایران می‌شود، این سوال را مطرح کرد که چه میزان زمین‌های حاصل‌خیز و روستاهای آباد با سیاست‌های غلط خالی از سکنه شده‌است؟ و هجوم این جمعیت به شهرهای بزرگ چگونه به کاهش منابع آبی، توسعه نامتوازن و ساخت و سازهای ضعیف و غیرقانونی منجر شده است.

وی در ادامه بلایای طبیعی معاصر را به سه دوره قبل از زلزله منجیل(1369)، در فاصله این زلزله تا زلزله بم(1382) و بعد از زلزله بم تقسیم کرد و گفت: چرا خروجی همایش‌ها، کارگاه‌ها و طرح‌های مطالعاتی متعدد در این دوره‌ها هنوز هم در هنگام وقوع حادثه دیده نمی‌شود.

طلایی در ادامه تهران را شایسته عنوان «شهر بی‌دفاع» توصیف کرد و گفت: با هزار دلیل و شاهد می‌توان ادعا کرده که پایتخت از پایین‌ترین سطح آمادگی برای مقابله با بحران‌های طبیعی برخوردار است.

وی ادامه داد: به واسطه مدیریت‌های تکه تکه، سیل به ناگاه وارد مترو شد و تنها معجزه و زحمات شبانه روزی مدیریت شهری از وقوع فاجعه جلوگیری کرد. ضمن اینکه ساخت وسازهای فاقد ایمنی، ساخت و ساز در مسیل رودخانه‌ها و دیگر موارد ناشی از سودجویی شخصی در چرخه معیوب بی‌مبالاتی یا فساد اداری اجازه رشد و نمو یافته و در زمان بحران خسارت‌های عدیده‌ای به بار خواهد آورد.اما چه کسی پاسخگوی آن خواهد بود؟

نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بر مبنای پیش بینی‌ها، پدیده جوی «ال نینو» به نیم کره شمالی زمین بازگشته است و به احتمال زیاد در آبان و آذر به اوج خواهد رسید، گفت: این پرسش مطرح می‌شود که آیا برنامه مشخصی برای برخورد با آن توسط دستگاه‌های مسئول پیش بینی شده است؟

وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد در کل کشور و به ویژه تهران دست زدن به اقدامات فوری و برنامه ریزی دراز مدت برای کنترل حوادث طبیعی ضروری است، به شورای شهر توصیه کرد با تمام توان بر این مقوله پافشاری و نظارت کنند.

طلایی با انتقاد از اینکه حسابرسی ها صرفا با حرف و شعار حل نمی شود، ادامه داد: صرفا متهم کردن برخی سازمان ها کاری از پیش نمی برد باید امکان اصلاح وجود داشته باشد. پس باید متناسب با تخلف اقدامات لازمه انجام شود.

نایب رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در روند حسابرسی ها ضعف قواعد و چارچوب های نظارتی وجود دارد، متذکر شد: شهرداری ها برابر قانون موظف به ارائه کامل اسناد هستند و اعضا نیز باید در فضای اصلاح رفتار کنند. از همین رو به نظر می رسد نیازمند تشکیل کمیته های مشترک بین شورا و شهرداری در برخی موارد و روشن شدن کامل موضوعات به دور از بزرگنمایی برخی موارد هستیم.

مرتضي طلايي در دويست و سومين جلسه شورا افزود: موضوع حسابرسي ها در شهرداري وجود نداشت و اصل انجام اين کار که با پيگيري شورا و شهرداري صورت پذيرفته قابل اعتنا است.  
 
وي گفت: بايد در نظر داشت در هر سازماني با حجم بالاي عمليات مالي احتمال تخلف وجود دارد اين در حالي است که برخي تخلفات هم ناشي از ساختار ها و سيستم هاي مالي است.   

طلايي افزود: با اين وجود هر جا تخلفي صورت گرفته باشد شورا قاطعانه با آن برخورد خواهد کرد و در اين موضوع که حق مردم و بيت المال است هيچ اهمالي نخواهيم کرد. 

وي گفت: بايد در نظر داشت اصلاح سيستم تا رسيدن به شرايط مطلوب بايد مد نظر قرار گيرد.  
 
نايب رييس شوراي اسلامي شهر تهران افزود: حسابرسي يک امر تخصصي و علمي است و در آن از اصطلاحاتي استفاده مي شود که معاني علمي خاص دارند و چه بسا طرح اين واژه در محافل عمومي معاني غير از آنچه مراد و مقصود است برداشت مي شود.  

طلايي گفت: بزرگترين معضل در برخورد با مشکلات اين چنيني اعمال رفتار هاي بدون اعتدال است در ابتدا نياز به شناخت تخلف داريم و بعد بايد با آن تعاملي برخورد کنيم و عمل متناسب با جرم را انجام دهيم.   

وي افزود: اينکه بخواهيم در برخورد با تخلفات به صورت مچ گيری عمل کنيم هيچ مشکلي از مردم حل نخواهد شد؛ برخورد متناسب با جرم بايد ملاک عمل باشد هر چند که در برخي موارد نقايص قانوني وجود دارد .   

طلايي گفت: نيازمند تشکيل کميته هاي تخصصي شورا و شهرداري براي بررسي مجدد و به دور از بزرگنمايي اين مسائل هستيم .  

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار