آگاهی پزشکان در تشخیص حساسیت‌های گلوتنی پایین است

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های مزمن گفت: تنها 0.1 افرادی که به گلوتن حساسیت دارند بیمار هستند و برای کنترل این حساسیت‌ها آگاهی لازم بین پزشکان و بیماران وجود ندارد.

رامین حشمت رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های مزمن در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص کنترل میزان بروز برخی بیماری‌های صعب‌العلاج گفت: در مورد بیماری‌هایی همچون تالاسمی با برنامه‌های موفقی که در بحث پیشگیری این بیماری با آزمایشات ژنتیکی و جلوگیری از ازدواج‌های فامیلی پیاده شده است، میزان بروز کاهش یافته است. 

وی ادامه داد: کنترل بروز هر بیماری برنامه‌ی خاص خود را دارد. به طور مثال بیماری همچون سیلیاک، که حدود 40 درصد از مردم استعداد ژنتیکی ابتلا به آن را دارند، در بدو ازدواج قابل پیشگیری نیست اما تشخیص زودرس بر‌اساس علائم و غربالگری می‌تواند عوارض ناشی از بیماری را کاهش دهد. 

حشمت با بیان اینکه بیش از 10 برابر افرادی که سیلیاک دارند، بیمار نیستند و فقط به گلوتن حساسیت نشان می‌دهند، خاطر نشان کرد: در این خصوص آگاهی مناسب برای بیماران و پزشکان در حوزه‌ی تشخیص در کشور وجود ندارد. 

وی عوارض حساسیت به گلوتن را اینگونه توضیح داد: حساسیت به گلوتن عوارض زیادی دارد، افراد از کارایی می‌افتند، دچار خستگی‌های مزمن می‌شوند و مشکلاتی در کار و زندگی و روابط‌شان ایجاد می‌شود. البته قابل ذکر است با رژیم غذایی قابل بهبود است و روش‌های مناسبی برای کنترل آن وجود دارد. 


انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار