سالاد الویه نوعی سالاد روسی است که جزو غذاهای سرد محسوب می‌شود و در بین ایرانیان طرفداران بسیاری دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ پیر و جوان الویه را دوست دارند و در میان نان ساندویچی با یک لیوان نوشیدنی سالم لذیذتر نیز می‌شود، اما متخصصان تغذیه توصیه می کنند سس مایونز به عنوان یکی از چاق کننده‌های اصلی، باید به صورت محدود به مصرف برسد، بنابراین اگر قصد دارید سالاد الویه بخورید سس مایونز را در کمترین حد ممکن به کار ببرید و این غذای خوشمزه را با یک نوشیدنی سالم و سنتی میل کنید. 

مواد لازم
سیب‌زمینی متوسط: ۴ عدد 
سینه مرغ: ۳۰۰ گرم 
پیاز متوسط: یک عدد 
تخم‌مرغ: ۳ عدد 
نخودفرنگی: یک لیوان 
خیارشور خرد شده: یک لیوان 
سس مایونز: ۵ قاشق غذاخوری 
لیموترش: یک عدد 
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان دلخواه

طرز تهیه
برای سالاد الویه باید تمام مواد پخته شده باشد. پس ابتدا مرغ را به همراه پیاز و نمک و آب بر روی گاز میگذاریم تا بپزد، به طوری که وقتی پخته شدند مقدار آب باقی مانده بسیار کم باشد.

طرز تهیه سالاد الویه و راه کارهایی برای خوشمزه تر شدن

بعد از پختن کاملا مرغ را ریش ریش می‌کنیم و نخودفرنگی را با مقداری نمک و آب می‌پزیم و آب را از آن جدا می‌کنیم. سیب‌زمینی و تخم مرغ را هم کاملا میپزیم و به شکل پوره در می‌آوریم که بهتر است این کار با رنده یا غذا ساز صورت بگیرد تا گلوله‌های سیب زمینی باقی نماند. 

طرز تهیه سالاد الویه و راه کارهایی برای خوشمزه تر شدن

هویج را هم می‌پزیم و به صورت نگینی خرد یا رنده می‌کنیم، در پایان خیارشور‌ها را نگینی و ریز خرد می‌کنیم و موادی را که آماده کردیم باهم مخلوط می‌کنیم.


نکته‌هایی که باید در تهیه سالاد الویه به آنها توجه کرد
۱. برای خوش طعم کردن این سالاد هویج را با کمی شکر یا عسل بخارپز و به صورت نگینی خرد کنید و به سایر محتویات بیفزایید.

۲. برخی افراد به سالاد الویه فلفل دلمه‌ای، ذرت یا کالباس اضافه می‌کنند، اما این کار را توصیه نمی‌کنیم زیرا نه تنها طعم مناسبی ایجاد نمی‌کند، بلکه غذای به دست آمده دیگر سالاد الویه نخواهد بود.

طرز تهیه سالاد الویه و راه کارهایی برای خوشمزه تر شدن

۳. چاشنی و ادویه مناسب این غذا، فلفل سیاه و کمی آب‌لیموی تازه است، آب‌لیمو را فقط باید به اندازه‌ای اضافه کرد که بوی تخم‌مرغ پخته را بپوشاند و سالاد ترش نشود.

۴. بهتر است خیارشور‌ها را قبل از افزودن بشویید و بعد نگینی و بسیار ریز خردکنید، آنگاه آنها را در سبدی بریزید و بگذارید تا کاملاً آب آنها گرفته شود که این کار هم باعث می‌شود سالاد آب نیندازد و هم بوی نامناسب و ترشیدگی از غذا به مشام نرسد.

طرز تهیه سالاد الویه و راه کارهایی برای خوشمزه تر شدن

۵. همراه این غذا فقط نان آن هم نان‌های سنتی مانند نان بربری یا سنگک را به شما توصیه می‌کنم که البته بهتر است سبوس‌دار باشند.

۶. از رنده کردن مواد غذایی مانند هویج یا خیار شور جدا خودداری کنید، زیرا این کار باعث می‌شود سالاد الویه آب بیندازد.

طرز تهیه سالاد الویه و راه کارهایی برای خوشمزه تر شدن

۷. برای آنکه ماندگاری این غذا افزایش پیدا کند، فقط به میزان مصرف هر وعده به محتویات سالاد سس مایونز اضافه کنید، زیرا در غیر این صورت به سرعت فاسد خواهد شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
درنا
۱۸:۴۸ ۱۷ آبان ۱۳۹۹
خیلی خوب بود عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۹ ۱۴ مهر ۱۳۹۹
عجب
Iran (Islamic Republic of)
........
۲۲:۰۰ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
خوبه
Iran (Islamic Republic of)
فریباوحدتیان
۰۰:۴۰ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
عالی بود.بسیارسپاسگذارم.کاش توضیح همه برنامه وخواسته هامون همیشه به این عالی بودن می فرستادید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۴ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
خیلی بدبودخوشمزه نبود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۵ ۱۹ آذر ۱۳۹۸
خوب نبود
Iran (Islamic Republic of)
فرناز
۱۷:۴۷ ۱۴ آذر ۱۳۹۸
وقتی در مواد اولیه هویج وجود ندارد چگونه ان را نگینی خرد کنیم ایااا؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۵ ۲۷ شهريور ۱۳۹۸
برای ۴۵نفر چقدر مواد لازمه
Iran (Islamic Republic of)
بتوچه
۱۹:۰۰ ۱۲ فروردين ۱۳۹۹
نخود فرنگی نریزیم چطور می شه
Iran (Islamic Republic of)
Zahra
۲۱:۳۵ ۱۲ شهريور ۱۳۹۸
تو نظرات خوندم روغن زيتون خوشمزه ميكنه ولي خيلي چربش كرد انگار ي وجب روغن داره
Iran (Islamic Republic of)
آناهید
۱۴:۰۵ ۰۱ شهريور ۱۳۹۸
بنظرمن هویج خام رنده کنی عالی میشه....
Iran (Islamic Republic of)
Miss soltani
۱۹:۰۹ ۰۷ مرداد ۱۳۹۸
عالیه من الان خونه پدر شوهرمم دارم درست میکنم خیار شور نداشتن گفتم پدر شوهرم بخره ولی با عسل مخالفم نخود فرنگیم شوهرم بدش میاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۸ ۰۱ مرداد ۱۳۹۸
عالیه
India
رنجبر
۲۱:۰۵ ۲۲ تير ۱۳۹۸
هویج خصوصا هویج پخته طعمشوخراب میکنه بنظرم اگه آبلیمو نریزیم ویا به جای آبلیمو کمی سرکه بزنیم خوشمزه تر میشه چون الویه های من هویج نداره ویا اصلا آبلیمو نمیریزم وبه سرکه همراه خیارشور بسنده میکنم یا کنی سرکه میزنم ضمنا من روغن زیتونم میزنم که معرکه میشه
Germany
محبوبه
۱۹:۲۵ ۱۶ تير ۱۳۹۸
سلام
سالاد من خیلی سفت میشه دلیلش چیه
United States of America
ناشناس
۲۰:۳۵ ۱۵ بهمن ۱۳۹۸
تو سس کم ریختی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۴ ۰۸ تير ۱۳۹۸
با عسل مخالفم و همچنین سرو با بربری به نان باگت عادت بیشتری دارم