افزایش ۱۴۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان بوکان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بوکان گفت: کشت دانه روغنی کلزا در شهرستان بوکان نسبت به سال زراعی گذشته ۱۴۰ درصد افزایش داشته است.

به گزارش  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از ارومیه؛ صلاح‌الدین حق‌گوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بوکان  با اعلام این خبر اظهار داشت: یکی از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در راستای تأمین روغن داخلی و رسیدن به ضریب خودکفایی کشت دانه‌های روغنی از جمله کلزا است.

وی افزود: در این راستا در سال زراعی 96 و 97 با تلاش و همت کارشناسان این مدیریت و کشاورزان 515 هکتار از اراضی آبی شهرستان بوکان به کشت این محصول اختصاص یافت.

حق‌گوی با بیان سیاست‌های حمایتی دولت در راستای توسعه کشت محصول کلزا گفت: تأمین بذور موردنیاز به میزان 3820 کیلوگرم، پرداخت یارانه جهت خرید بذر کلزا، پرداخت یارانه جهت خرید تعداد 6 دستگاه ریزکارنده‌های کشت کلزا به میزان 50 میلیون ریال به ازای هر دستگاه درمجموع مبلغ 30 میلیون تومان ازجمله حمایت‌های دولت در این راستا است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بوکان عنوان کرد: همچنین پرداخت یارانه جهت برداشت کلزا، پرداخت یارانه جهت استقرار کندوهای زنبورعسل در مزارع کلزا و تأمین انواع ارقام بذر هیبرید خارجی "فرانسوی- آلمانی" ازجمله دیگر اقداماتی است که دولت در حمایت از کلزاکاران انجام می‌دهد.

بوکان رتبه سوم کشت کلزا را در سطح استان دارد

حق‌گوی با اشاره به اینکه بوکان  رتبه سوم ازلحاظ کشت این محصول را در سطح آذربایجان غربی دارد تصریح کرد: بعد از شهرستان‌های پلدشت و نقده شهرستان بوکان رتبه سوم کشت کلزا را در استان به خود اختصاص داده به‌طوری‌که در سال زراعی گذشته 214 هکتار از اراضی بوکان به کشت محصول کلزا اختصاص داشت.

مدیر جهاد کشاورزی بوکان بیان کرد: از میزان سطح کشت شده 77 هکتار براثرسرمازدگی قابل‌برداشت نبوده و از سطح 137 هکتار باقی‌مانده مقدار 410 تن محصول برداشت شد که میانگین برداشت در هر هکتار 2992 کیلوگرم بوده است.

وی افزود: خرید کلزا به‌صورت تضمینی توسط شرکت غله و خدمات بازرگانی سازمان تعاونی روستایی انجام پذیرفته و در این راستا سال گذشته برای خرید محصول کلزا مبلغ یک میلیارد و 126 میلیون تومان به کشاورزان پرداخت شد.

حق‌گوی در توصیه‌ای به کشاورزان عنوان کرد: کشاورزان لازم است با توجه به نیاز آبی کم محصولات کلزا، امکان کشت دوم بعد از برداشت محصول، کمک به پایداری تولید گندم، افزایش حاصلخیزی خاک، پایین بودن هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت نسبت به سایر محصولات زراعی، خرید تضمینی و پرداخت به‌موقع وجه محصول خریداری‌شده توسط دولت به‌عنوان یکی از محصولات مناسب جهت جایگزینی با محصولات با نیاز آبی بالا نسبت به کشت این محصول در مزارع آبی خود اقدام کنند.

انتهای پیام/ب

کشت کلزا در شهرستان بوکان ۱۴۰ درصد افزایش یافت

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.