وزارت علوم در هفته‌ای که گذشت؛

تاسیس دانشگاه آزاد در سوریه با دستور بشار اسد/ارائه طرح همکاری دانشگاه با صنعت به مجلس

وزارت علوم در هفته گذشته شاهد رویداد‌هایی بوده است که در این بسته به برخی از این اخبار اشاره می‌کنیم.

تاسیس دانشگاه آزاد در سوریه با دستور بشار اسد/ارائه طرح همکاری دانشگاه با صنعت از سوی دانشگاه تهران به مجلس

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حوزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این هفته با اخبار متنوع و بی شماری روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در زیر دنبال کنید.

نباید دانشگاه بدون فعالیت‌‌های بین المللی را دانشگاه نامید

محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران گفت: طبیعتا دانشگاه تهران ظرفیت‌های بسیار بالا و خوبی در زمینه جذب دانشجویان خارجی دارد ، دانشگاه باید محرک فعالیت بین المللی باشد و دانشگاه بدون این فعالیت‌ها نباید نام دانشگاه به خود گیرد، چرا که امروزه بین المللی شدن دانشگاه یک امر جهانی است.

نیلی احمدآبادی گفت: یکی از سیاست‌های دانشگاه تهران توسعه دیپلماسی علمی و همکاری سازنده با دانشگاه‌های دیگر است که همین نقطه قوتی در تسریع روند ارتباطات و همکاری‌های علمی میان کشور‌های همسایه می‌شود.

بیکاری حدود 17/5 درصد از دانش آموختگان دانشگاهی

شریعتی نیاسرمعاون آموزشی وزارت علوم گفت: برطبق آمار منتشر شده حدود 17/5 درصد بیکار در جمع دانش آموختگان داریم و این آمار در رشته و مقطع تحصیلی، متفاوت است.

وی ادامه داد: بخشی از این بیکاری به آموزش عالی و بخشی دیگر به بخش های دیگر مرتبط است، آنچه که به آموزش عالی مربوط است کنترل ظرفیت ها است؛ ما باید در گام اول ظرفیت‌های متناسب با نیاز بازار را تعریف کنیم.

اردوی مختلط و کنسرت در دانشگاه آزاد ممنوع شد

حجت الاسلام کلانتری معاون فرهنگی دانشگاه ازاد گفت: اجرای هرگونه برنامه‌های موسیقی در دانشگاه تنها بر اساس آیین‌نامه «برنامه‌های موسیقایی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور» شماره 5217/ 94/ دش مورخ 18/ 11/ 94 مصوب جلسه 277 شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی مورخ 14/ 10/ 94 است. بنابراین برگزاری کنسرت‌های موسیقی در محیط‌های دانشگاهی ممنوع است و واحدهای دانشگاهی تحت هیچ عنوان یا مراسمی مجاز نیستند به برگزاری آن اقدام کنند.

تحصیل ۱۰ هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه آزاد

فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در حال حاضر حدود 10هزار دانشجوی خارجی در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند که این تعداد باید با سیاست‌گذاری ها و برنامه‌ریزی‌های درست افزایش پیدا کرده تا به رقمی در شأن دانشگاه آزاد اسلامی برسد که بدون شک در یک برنامه‌ریزی بلندمدت این رقم افزایش خواهد یافت.

رهبر با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دارای پتانسیلی است که دیگر دانشگاه ها از این پتانسیل برخوردار نیستند، گفت: کشورهای همسایه و مسلمان دارای جمعیتی هستند که ما برنامه‌ریزی لازم برای جذب، آموزش و تربیت کادر این جمعیت انجام نداده‌ایم، بنابراین تربیت کادر کشورهای همسایه می تواند در سطح ملی نیز در کشور مورد توجه قرار گیرد.

ارائه طرح همکاری دانشگاه با صنعت از سوی دانشگاه تهران به مجلس

محمود نیلی احمد آبادی رئیس دانشگاه تهران گفت: امروزه یکی از بحث های مهم و مطرح در کشور همکاری دانشگاه با صنعت است، در این خصوص طرحی با این محتوا که شرکت‌های دولتی و موسسات غیرانتفاعی وابسته به دولت در حوزه پژوهشی با دانشگاه‌ها قرارداد ببندند و دانشگاه‌ هم از محل این قرارداد مبالغی به دانشجویان دکتری و پژوهشگران برای حل مسئله صنعت پرداخت کند، به مجلس ارائه کرده‌ایم.

وی ادامه داد: بنابرابن از این طریق می‌توان تا بخشی مسئله صنعت در دانشگاه را حل کرد و در واقع پولی که وارد دانشگاه‌ می‌شود با هدف حل مسئله صنعت، به 2 گروه دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پژوهشگران پرداخت می‌‌شود.

تاسیس دانشگاه آزاد در سوریه با دستور بشار اسد

ولایتی رئیس هیئت مؤسس دانشگاه آزاد گفت: همچنین در نامه ای به بشار اسد آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی برای تأسیس شعبه را اعلام کردم و او نیز دستور تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی در تمام شهرهای سوریه را صادر کرد.

رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: آقای بشار اسد در سوریه در بالاترین سطح پذیرفتند که دانشگاه آزاد اسلامی شعبه داشته باشد.

وی با تأکید بر اینکه شعبات دانشگاه آزاد اسلامی در کشورهای مختلف موفق عمل کرده است، گفت: دانشگاه های مختلف کشورهای غربی اقتدار روزافزون ایران را مشاهده می کنند و به دنبال یادگیری زبان و ادبیات فارسی و همچنین فرهنگ شیعه و اسلام هستند

آئین نامه رسیدگی به شکایت‌های شرکت‌های دانش بنیان تصویب شد

مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم و دبیر کل شورای عالی عتف گفت: در این جلسه نتایج فرآیند و روند اجرای امور بررسی شد و با تغیبرات اندکی به تصویب رسید.

برومند در زمینه آئین نامه اجرایی قانون رسیدگی به شکایات شرکت های دانش بنیان گفت: طبق قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان، این شرکت ها از طریق مکانیزم قانونی مورد ارزیابی قرار می گیرند که آیا دانش بنیان هستند یا خیر؟.

وی افزود: از طرف دیگر اگر شرکت های دانش بنیان احساس کنند در فرآیند دریافت حمایت های مالی از مجموعه هایی مانند صندوق نوآوری و شکوفایی احساس کنند حقی از آنها ضایع شده است، باید مرجعی باشد تا بتوانند موارد خود را اعلام کنند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار