مزیت‌های پنهان «دست بالا گرفتن خودتان» که از آن‌ها بی خبرید

آدم های خودخواه رفتار خوبی ندارند، و متأسفانه، این رفتار می تواند به آن ها اجازه دهد که چیزی که شما می خواهید و لیاقتش را دارید را درست از زیر دستتان بقاپند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،به طور کلی، همیشه توصیه بر این است که «اگر شما نسبت به دیگران مهربان باشید و به آن ها احترام بگذارید، رفتار مثبت شما نتیجه بخش خواهد بود و به موفقیت دست پیدا خواهید کرد.» ولی همانطور که احتمالاً زندگی تاکنون به شما نشان داده، افراد خودخواه همه جا هستند.

آن ها همیشه رفتار خوبی ندارند، و متأسفانه، این رفتار می تواند به آن ها اجازه دهد که چیزی که شما می خواهید و لیاقتش را دارید را درست از زیر دستتان بقاپند. چگونه است که این خصلت ناشایست آن ها را قادر می سازد تا از شما موفق تر باشند؟

مزیت های پنهان دست بالا گرفتن خودتان

دکتر گلن گهر استاد روانشناسی در دانشگاه ایالتی نیویورک در نیو پالتز در مقاله ای اشاره می کند که خودخواهی چطور می تواند مزایای خاص خود را به دنبال داشته باشد:

1. آدم های خودخواه ترسی ندارند که خشم خود را بروز دهند یا به دیگران حمله کنند.

آدم های خودخواه معمولاً عصبانیت خود را بروز می دهند و نسبتاً راحت وارد دعواهای شخصی می شوند. نیاز به هوش هیجانی بسیار زیادی است تا بتوانید از خودتان دفاع کنید بدون اینکه این شرایط را بدتر کنید، و بسیاری از افراد به قدری از این حمله ها شوکه می شوند که اصلاً نمی دانند چطور واکنش نشان دهند.


بیشتربخوانید: اثرات مخرب تنهایی در کمین سلامت جسمی و روانی


2. آدم های خودخواه نوعی چالش هستند.

آدم های خودخواه معمولاً در تست های شخصیتی نمره پایینی در مورد خصلت «دوست داشتنی بودن» کسب می کنند. آن ها اهمیتی نمی دهند که با لج بازی خواسته خود را پیش ببرند و در مقابل پیشنهادهای دیگران مقاومت کنند، حتی با اینکه به شکلی «محترمانه» این کار را انجام می دهند. مقاومت خودخواهانه آن ها بقیه را خسته می کند.

3. آدم های خودخواه باور دارند که برتر از بقیه هستند (و از این موضوع لذت می برند).

حتی با اینکه آدم های خودخواه نمره پاینی در آزمون های شخصیتی برای خصلت «دوست داشتنی بودن» می گیرند، ولی در معیارهای مربوط به حس برتر بودن، و همچنین معیارهای مربوط به تسلط اجتماعی نمرات بالاتری کسب می کنند. احساسات آن ها در مورد اینکه در سطحی بالاتر از بقیه قرار دارند به شیوه های مختلف از آن ها حمایت می کند، مثلاً اعتماد به نفس بیشتری به آن ها می دهد تا ریسک انجام دهند یا حتی در نظر افراد جنس مخالف جذاب تر به نظر برسند.

وجه مشترک در تمامی این مزیت ها چیست؟ ترساندن و ارعاب. هر خصلت به شکل های مختلف فرد خودخواه را شبیه به یک خرس وحشی می کند. خرس شاید بد بو و پر از کک و حشره باشد، ولی همچنین به شکل ترسناکی قدرتمند است. اگر به اندازه کافی شجاع، صبور و دارای اعتماد به نفس نباشید تا بتوانید با شرایط مواجه شوید، فرد خودخواه می تواند در مقابل شما غرش کند تا اینکه بالاخره عقب نشینی کنید. و به محض اینکه این کار را انجام دهید، فرد خودخواه خود را به عنوان فرد مسلط بر شرایط تثبیت کرده است. این افراد مسلط هستند که می توانند قدرت و تمام مزایایی که همراه با آن می آید را به دست بگیرند.

اگر آدم های خودخواهد سر راه شما قرار بگیرند، چه کاری باید انجام دهید؟

دکتر گهر توصیه می کند که با دیگران همکاری کنید و از قدرت اعداد استفاده کنید تا در برابر آدم های خودخواه در زندگیتان از خود دفاع کنید. برای مثال، می توانید با هم تیمی هایتان دست به دست هم دهید تا فرد خودخواه مجبور شود از تمام زنجیره فرمان ها و پروتکل ها پیروی کند، به جای اینکه این فرد بدون اهمیت به دیگران و موافقت آن ها روی ایده های خود پافشاری کند. ولی اگر خودتان تنها هستید و مجبور هستید به تنهایی با فردی خودخواه مقابله کنید، این روش ها را امتحان کنید:

1. بر اساس واقعیات عمل کنید.

اعتماد به نفس بیش از حد آدم های خودخواه معمولاً بیشتر بر حس درونی و ادراک آن ها مبنی بر این که از دیگران برتر هستند، استوار است. وظیفه شما این است که با درخواست مؤدبانه برای ارائه اطلاعات و شواهد، آن حس و ادراک را تغییر دهید. به عنوان مثال، با روی خوش بگویید که دوست دارید مدرکی مبنی بر دستاوردهایی که فرد مقابل ادعایش را دارد را ببینید. اگر آن ها با پررویی روی دیدگاهی پافشاری می کنند که شما با آن مخالف هستید، از آن ها بخواهید که منبع و مرجعی برای ادعایشان بیاورند.

2. اسم کسی را بیاورید که به موفقیت رسیده است.

به عنوان مثال می توانید بگویید، «فوق العاده است! این موضوع من را یاد خانم X از واحد حسابداری می اندازد. می دانستی که او...» یا «فکر می کنم که می توانی با آقای Y ارتباط برقرار کنی. مطمئنم که می توانی چیزهای بسیاری از او یاد بگیری.» این کار باعث نمی شود که حرفی که فرد خودخواه زده بود کم ارزش شود، ولی مکالمه را به سمتی سوق می دهد که فرد خودخواه مجبور می شود تصدیق کند (هر چند به صورت ناخودآگاه) که او تنها کسی نیست که دارای مهارت، دانش یا ایده است.

چگونه با افراد خودخواه مقابله کنیم؟
3. مرزهای مشخصی را تعیین کنید.

آدم های خودخواه معمولاً فکر می کنند که لازم نیست از کسی اجازه بگیرند، یا اینکه ایرادی ندارد اگر مزاحم زمان و فضای فرد دیگری شوند. اگر در مورد چیزی که تحمل می کنید و نمی کنید محکم و قاطع باشید، آن ها به سرعت می فهمند که نمی توانند به شما زور بگویند.

4. روراست باشید.

اغلب اوقات، آدم های خودخواه حتی خودخواه تر از قبل می شوند چرا که بقیه با نظرات آن ها موافقت می کنند تا از بروز برخوردهای آزاردهنده جلوگیری کنند. صداقت داشته باشید، حتی اگر این کار کمی تنش ایجاد کند که مجبورید با آن کنار بیایید. به عنوان مثال، اگر فرد مقابل به مدت یک ساعت در مورد زیبایی و عظمت نقاشی خود که مثل خط خطی های بچه های کوچک به نظر می رسد صحبت می کند، ایرادی ندارد که بگویید آن نقاشی از نقطه نظر شخصی چندان به نظرتان جذاب نمی آید. در نهایت، صداقت و شفافیت شما به آن ها نشان می دهد که شما کسی هستید که می توان بهتان اعتماد کرد، نه اینکه تحت تأثیرتان قرار داد.

5. با او دوست شوید.

این بدان معنا نیست که باید برایشان کلوچه بپزید و هر دستاورد آن ها را در شبکه لینکدین تحسین کنید. بلکه به این معنی است که باید زمان صرف کنید تا بفهمید که او واقعاً چه جور آدمی است و چه چیزی به وی انگیزه می دهد. اگر چه این موضوع همیشه صادق نیست، ولی خودخواهی گاهی اوقات می تواند رنج و عدم اعتماد به نفس را پنهان کند، و نوعی رفتار برای برخورد با مشکلات شخصی است.

اگر داستان او را بدانید، در موقعیت بهتری قرار دارید تا عواطف خود را در مقابله با او تحت کنترل قرار دهید. ولی احتمالاً مهم تر این است که شانس بیشتری دارید تا نیازهایی که فرد مقابل سعی دارد از طریق خودخواهی به دست آورد را پاسخ دهید، که می تواند رفتار منفی او را کاهش دهد و یا اینکه به طور کامل متوقف کند.

منبع: برترین ها

انتهای پیام/

چگونه با افراد خودخواه مقابله کنیم؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار