کشف ردپایی جدید از تاریخ در کرمان

سرپرست گمانه‌زنی برای تعیین عرصه و حریم محوطه قدیم گزک راین، وجود داده‌های سفالی و معماری پراکنده در سطح محوطه را حاکی از تعلق این محوطه به فرهنگ دوره ساسانی، قرون نخستین اسلامی تا قرون میانی دانست.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، یدالله حیدری بابا کمال، سرپرست گمانه‌زنی برای تعیین عرصه و پیشنهاد حریم محوطه قدیم گزک راین، استان کرمان گفت: مطالعات محوطه‌ها و شهر‌های صدر اسلام، می‌تواند نقش مهمی در شناسایی چگونگی استقرار‌ها و تعامل آن‌ها در قرون نخستین اسلامی با دوره ساسانی داشته باشد.

وی با اشاره به مستندات، این محوطه تاریخی را متعلق به اواخر ساسانی و اوایل دوره اسلام تا سلجوقی دانست و گفت: با توجه به رونق راه ارتباطی کرمان ـبلوچستان و کرمان ـ هرمز در دوران سلاجقه و قراختاییان، احتمالاً یکی از ادوار اوج و گسترش این محوطه در همین زمان بوده است.

سرپرست گمانه‌زنی برای تعیین عرصه و حریم محوطه قدیم گزک راین وجود داده‌های سفالی و معماری پراکنده در سطح محوطه را حاکی از تعلق این محوطه به فرهنگ دوره ساسانی، قرون نخستین اسلامی تا قرون میانی دانست و افزود: وجود داده‌های فرهنگی مرتبط با این محوطه که بی‌شک می‌تواند ارتباط این محوطه با سایر محوطه‌های قرون نخستین و میانی اسلامی در منطقه جنوب شرق را روشن کند، یکی از ضرورت‌های مطالعه و ثبت این محوطه مهم صدر اسلام است.

حیدری افزود: بر اساس مطالعات زیست محیطی شهرستان راین و محوطه قدیم گزک، وجود دشت حاصلخیزی که محوطه راین در آن واقع شده حاکی از استقرار این محوطه در دشت میان کوهی است.

حیدری با اشاره به این نکته که تاکنون هیچ‌گونه فعالیت میدانی اعم از بررسی، گمانه زنی یا کاوش باستان‌شناسی در محوطه گزک راین صورت نگرفته است، گفت: تنها طرح پژوهشی در این زمینه گمانه‌زنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم محوطه قدیم گزک بود که امسال انجام شد.
انتهای پیام/ی

تاکنون هیچ‌گونه فعالیت باستان‌شناسی در محوطه گزک راین صورت نگرفته

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار