شهری که به حلیم‌های عاشورایش مشهور است!

ماه‌های محرم و صفر که برای ما شیعیان معنی و مفهومی فراتر از یک ماه را دارد، با زندگی‌مان بسیار عجین شده و برای همه ما یادآور ایستگاه‌های صلواتی چای و شربت و بوی خوش نذری در کوچه‌ها است.

شهری که به حلیم‌های عاشورایش مشهور است!به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛شاید حلیم یکی از نذرهای قدیمی باشد که در دهه اول محرم در بسیاری از شهرها پخته و توزیع می‌شود. چه بسیار بودند کسانی‌که با نیت شفا گرفتن مریضان و استجابت دعاها، در کنار دیگ‌های حلیم نذری به اهل‌بیت(ع) توسل جستند و حاجت روا شدند.

حال و هوای عزاداری کنار دیگ‌های حلیم دیدنی است، خلوت آدم‌هایی که شب تا صبح حلیم را هم می‌زنند و صلوات می‌فرستند و در دل دعا می‌کنند.

شهر مریانج که در ۶ کیلومتری جاده همدان- کرمانشاه و در دامنه‌های کوه الوند واقع است، در ایام عزاداری اباعبدالله(ع) آداب و رسوم مخصوص به خود دارد که از اولین روزهای محرم حال و هوای خاصی را به شهر می‌دهد.

حرکت دسته‌های عزاداری شبانه هیئت‌ها در خیابان اصلی شهر، وجود پیرغلامان و عزاداران فراوان حتی خارج از شهر و حتی توریست‌های مذهبی و پخت حلیم به عنوان نذری روز عاشورا شاید جزء جدانشدنی از آداب مریانج باشد.

وقتی در روز عاشورا به این شهر می‌روید، مریانج یکپارچه کربلاست و سیاه‌پوش، آنقدر زیبا که دوست داری خودت هم در جمع عزاداران باشی و عزاداری کنی. کسی در این روز عقب نمی‌نشیند، همه برای ارباب بی‌سر از جان مایه می‌گذارند و سنگ تمام. ظهر عاشورا در تمام خانه‌ها به روی عزاداران باز است. در کنار درب منازلشان می‌ایستند و هر رهگذری را دعوت به ناهار می‌کنند و می‌گویند «بفرمایید حلیم» (حلیم معروف مریانجی‌ها)، بلااستثنا همه حلیم می‌دهند و این نکته جالب توجه در این شهر است.

مجتبی دی‌آبادی مسئول روابط عمومی شهرداری مریانج با بیان اینکه قدمت عزاداری شهر مریاج به ۱۵۰ سال پیش برمی‌گردد، اظهار کرد: با توجه به اینکه غذای اصلی مردم در زمان‌های گذشته حلیم و امثال این نوع غذا بوده و به علت قدمت طولانی عزاداری در مریانج، اغلب نذورات مردم این شهر حلیم است.

دی‌آبادی  افزود: امروز نیز مردم شهر مریانج مانند سال‌های گذشته به ادای نذر حلیم در ماه‌های عزای سالار شهیدان پایبندند و در روز عاشورا در همه جای این شهر بوی حلیم نذری به مشام رهگذران می‌رسد.

وی گفت: به لطف امام حسین(ع) نذورات در مریانج به قدری زیاد است که در روز عاشورا مردم برای دعوت عزاداران که به نوعی آنها را زائر امام حسین(ع) می‌دانند، رقابت کرده و آنها را دعوت به پذیرایی می‌کنند.

مسئول روابط عمومی شهرداری مریانج تصریح کرد: نذری حلیم شهر مریانج در سال‌های گذشته رونق بیشتری داشته و امروز با توجه به تغییر ذائقه مردم و کمرنگ شدن فرهنگ عزاداری پیشینیان، این نذری به دیگر نذورات مانند خورشت قیمه تغییر کرده است.

وی عنوان کرد: مشکلات اقتصادی و تورم یکی دیگر از دلایل کمرنگ شدن نذورات و شور مردمی برای ادای دین خود در این سال‌ها است که گریبان‌گیر بسیاری از خانواده‌ها شده و به آنها اجازه ادای دین خود در ایام محرم را نمی‌دهد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار