همه نکات بهداشتی که در تهیه و توزیع نذورات باید رعایت کنید

رعایت نکردن موازین بهداشتی در توزیع نذورات در مراسم عزاداری، احتمال بروز بیماری‌های مرتبط با غذا را افزایش می‌دهد.

همه نکات بهداشتی که در تهیه و توزیع نذورات باید رعایت کنیدبه گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با توجه به برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان حضرت حسین بن علی (ع) و توزیع گسترده نذورات در این مراسم، لازم است نکات بهداشتی در توزیع نذورات بطور کامل رعایت شود.

توصیه های بهداشتی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهداشتی برای توزیع نذورات در مراسم عزاداری محرم به شرح زیر است: 

هرگونه پخت و پز باید در مكان هایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد، کلیه افراد درگیر در تهیه و توزیع غذا باید دارای كارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است، مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و توصیه می شود از مواد غذایی مشمول بسته بندی كه مورد تایید وزارت بهداشت است، استفاده شود .

ضرورت استفاده از دام کشتار مجاز در تهیه نذورات

مردم از فرآورده های خام دامی با كشتار مجاز و یا بسته بندی شده كه مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشكی است استفاده کنند، از نمكهای بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهیه و پخت غذا استفاده شود، در تهیه غذا از روغن های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود.

این گزارش حاکیست باید از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود. در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع كننده غذا بر روی سفره ها خودداری شود، از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداكثر دو ساعت) خودداری شود. در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر 4درجه سانتی گراد یا در بالای 63 درجه سانتی گراد (روی شمعك گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر 63درجه نرسد.

بر اساس این گزارش باید از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود. در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و توصیه می شود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود. در ضمن با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاری ها، از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف خودداری شود.

گندزدایی ظروف چندبار مصرف توزیع آب

همچنین برای پرهیز از ابتلا به بیماری از آب آشامیدنی سالم استفاده شود. شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چندبار مصرف كه برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می شود، صورت پذیرد. در صورت استفاده از ظروف یكبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم، از ظروف یكبار مصرف مناسب ترجیحا" ظروف یكبارمصرف گیاهی ، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود. استفاده از ظروف یكبار مصرف پلی استایرینی برای مواد غذایی و نوشیدنی گرم و داغ (بالای 65درجه سانتی گراد ) مناسب نیست.

نکات بهداشتی که ایستگاه‌های صلواتی باید رعایت کنند

بر اساس دستورالعمل معاونت بهداشت  باید ضمن رعایت نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر سرویس های بهداشتی نسبت به نصب سیستم لوله كشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام شود. پسماند های تولید شده به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شود. به ویژه در كنار هر ایستگاه صلواتی، سطل یا كیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف و لیوان های یكبار مصرف استفاده شده نگهداری شود. توزیع آب، شربت و یا شیر در بین دسته های عزاداری و یا در مراسم با لیوان یكبار مصرف صورت گیرد و از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی كه آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود.

گفتنی است احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی از مراكز مجاز مورد تایید دامپزشكی تهیه شود. كلیه دست اندر كاران مساجد به منظور حفظ و ارتقای سلامت عزاداران، از توزیع هرگونه مواد غذایی و نوشیدنی داغ در ظروف یكبار مصرف پلاستیكی جدا خودداری نمایند و نسبت به جایگزینی آن با ظروف یكبار مصرف به ترتیب اولویت با پایه گیاهی، سلولزی (كاغذی) و آلومینیومی جهت توزیع غذا و نوشیدنی اقدام کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، محرم 97
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار