درمان سرطان سینه پیشرفته با استفاده از نور

بنابر بررسی محققان مرکز سرطان سینسیناتی در اوهایو (آمریکا)، در آینده‌ای نه‌چندان دور، می‌توان با استفاده از نور، سلول‌های سرطانی پیشرفته (متاستاز) در سرطان سینه را هدف قرار داده و بیمار را از مرگ حتمی نجات داد.

درمان سرطان سینه پیشرفته با استفاده از نوربه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  بنا به گفته انجمن سرطان آمریکا، نرخ بقای پنج ساله، در افرادی که در مراحل صفر و اول سرطان سینه قرار دارند، تقریبا صددرصد است (منظور از نرخ بقای پنج ساله، بقای بیماران پس از گذشت پنج سال از عمل جراحی است) و این مقدار در افرادی که سرطان آن‌ها به مرحله دوم رسیده، به ۹۳ درصد تنزل می‌کند. همچنین نرخ بقای پنج ساله در افرادی که تومور‌های سرطانی‌شان به قسمت‌های دیگر بدن‌شان، منتشر شده است و در مراحل پیشرفته این بیماری قرار گرفته‌اند، حدود ۲۲ درصد است.

در حال حاضر سه روش درمانی جراحی، پرتودرمانی و شیمی‌درمانی وجود دارد. اما عوارض جانبی این درمان‌ها نیز مهم هستند. زمانی‌که سرطان در حالت پیشرفته قرار دارد و تومور‌ها به قسمت‌های دیگر بدن منتشر شده، خطر سمیت بدن نیز بیشتر می‌شود. به این دلیل، محققان در تلاش برای ابداع درمان‌های تازه و غیرسمی هستند. یکی از این درمان‌ها، استفاده از نور برای فعال کردن دارو‌های ضدسرطان است.

محققان مرکز سرطان سینسیناتی در اوهایو، روش‌های استفاده از نور را در فعال کردن دارو‌های حساس به نوری که سلول‌های سرطانی را از میان برداشته و سلول‌های سالم را دست‌نخورده باقی می‌گذارد، بررسی کردند.

این محققان توضیح می‌دهند، وقتی سرطان سینه پیشرفته می‌شود و تومور‌های سرطانی به نقاط دیگر بدن، به‌ویژه مغز استخوان می‌رسند، باید از روش‌های درمانی جایگزین و موثرتری استفاده کرد. نرخ عود سرطان سینه، که در حالت پیشرفته و متاستاز قرار دارد، پس از درمان بسیار بالاست و بسیاری از بیماران تسلیم مرگ می‌شوند. وقتی سلول‌های سرطانی به مغز استخوان می‌رسند وارد سلول‌های بنیادی حیاتی بدن هم شده و خطر سمیت بدن هنگام روش‌های درمانی فعلی، بیش از حد بالا می‌رود.

محققان می‌گویند با استفاده از درمان فتودینامیک که در آن از نور و یک ماده شیمیایی حساس به نور به‌کار می‌رود، در کنار اکسیژن مولکولی که موجب مرگ سلول می‌شود، می‌توان تا حد زیادی جلوی پیشرفت سرطان را گرفت و بیماران را از مرگ حتمی نجات داد.

این محققان امیدوارند این روش درمانی که بسیاری از مشکلات روش‌های درمانی فعلی را حل می‌کند، حداکثر پنج تا ۱۰ سال آینده در اختیار بیماران قرار بگیرد.

منبع: طبنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.