ارتباط مصرف آنتی بیوتیک در نوزادی و افزایش ریسک چاقی

نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد کودکانی که قبل از ۲ سالگی آنتی بیوتیک دریافت می‌کنند با احتمال بیشتر چاقی روبرو هستند.

ارتباط مصرف آنتی بیوتیک در نوزادی و افزایش ریسک چاقیبه گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  یافته‌های حاصل از بررسی سابقه مصرف دارو در نوزادان و احتمال چاقی شان در دوران کودکی تا سن ۸ سالگی نشان داد ارتباط قوی‌ای بین مصرف آنتی بیوتیک قبل از سن ۲ سالگی و ریسک چاقی در سنین کودکی وجود دارد.

دکتر «کاد نیولاند»، سرپرست تیم تحقیق در یگان پزشکی نیروی هوایی ایالات متحده، در این باره می‌گوید: «ما معتقدیم وجود این رابطه ناشی از تغییرات در میکروبیوم کودکان در پی مصرف این دارو‌ها است. اما این مسئله می‌تواند تنها نتیجه ابتلا به عفونت باشد.»

وی اذعان می‌کند دارو‌های ریفلاکس اسید نظیر مسدودکنده‌های هیستامین و بازدارنده‌های پمپ پروتون که غالبا برای نوزادان تجویز می‌شوند، این ارتباط را نشان نداده اند. ریفلاکس اسید معده مشکلی شایع و عادی دربین اکثر نوزادان تا ۱۲ ماهگی است.

در این مطالعه، محققان داده‌های حدود ۳۳۳ هزار کودک متولدشده بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۳ را بررسی کردند. برای بیش از ۲۴۱ هزار قبل از ۲ سالگی آنتی بیوتیک تجویز شده بود. حدود ۴۰ هزار کودک مسدودکننده‌های هیستامین و برای بیش از ۱۱ هزار کودک بازدارنده‌های پمپ پروتون تجویز شده بود. حدود ۶۰۰۰ کودک هم هر سه دارو را دریافت کرده بودند.

طبق برآورد محققان، تا سن ۸ سالگی حدود ۴۷ هزار کودک (۱۴ درصد) چاق شده بودند. از بین این تعداد حدود ۹۶۰۰ کودک در دوره نوزادی اصلا هیچ آنتی بیوتیک یا داروی ریفلاکس اسید دریافت نکرده بودند.

محققان بعد از در نظرگرفتن سوابق داروی مصرفی به این نتیجه رسیدند که نوزادان دریافت کننده آنتی بیوتیک ۲۶ درصد بیشتر با احتمال چاقی تا سن ۳ سالگی روبرو بودند.

همچنین مشخص شد دارو‌های ریفلاکس اسید هم موجب افزایش ریسک چاقی در دوره کودکی شدند.

با این حال محققان تاکید می‌کنند به خاطر درمان عفونت و تب ناشی از آن نباید مصرف آنتی بیوتیک را در کودکان قطع کرد و در این زمینه نیاز به تحقیقات بیشتری است.

منبع: مهر

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار