معاون علمی و فناوری رییس جمهوری مطرح کرد؛

راه اندازی دانشگاه‌های هوا و فضا/ شرکت‌های دانش بنیان بخش خصوصی، تجلی‌گاه ظرفیت‌های نهان کشور

ستاری گفت: باید پای کسب و کار‌های دانش بنیان، استارتاپ‌ها و شرکت‌های نوآور به میدان صنعت هوایی و فضایی باز شود.

راه اندازی دانشگاه‌های هوا و فضا/ شرکت‌های دانش بنیان بخش خصوصی، تجلی‌گاه ظرفیت‌های نهان کشوربه گزارش  حوزه فن‌آوری‌گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در افتتاحیه نهمین نمایشگاه صنعت هوایی ایران "ایران ایرشو" که با حضور وزیر دفاع در کیش برپا شد، با اشاره به ضرورت تعامل بخش خصوصی با صنعت هوایی و فضایی، گفت: این همایش و نمایشگاه ضمن آنکه دستاوردهای فعالان این حوزه را به نمایش در می‌آورد فرصتی برای فناوران، نوآوران بخش های پژوهشی و سرمایه گذاران بخش خصوصی فراهم می‌سازد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به ضروری بودن ورود فناوری‌های صنعت هوایی به متن جامعه، عنوان کرد: برای رسیدن به جایگاه کنونی و کسب دستاوردهای ارزشمند و افتخارآفرین، خون های پاک بسیاری داده ایم. برای اینکه قدر و جایگاه این فناوری ها و دست یافته نمایان شود و منشأ اثر واقعی اش را بیابد، باید پای بخش خصوصی را به این میدان باز کنیم.

رونق با چاشنی سرمایه گذاری

 ستاری اظهار کرد: سرمایه گذاری دولت در عرصه های فناوری از جمله هوایی و فضایی اگر چه لازم و اجتناب‌ناپذیر است، رخ نمایی دستاوردهای این صنعت و رونق آن با حضور سرمایه گذاری بخش خصوصی پیوندی ناگسستنی دارد.

رئیس ستاد حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته کشور، حضور شرکت های دانش بنیان و استارتاپ های بخش خصوصی را تجلی گاه ظرفیت‌های نهان کشورما در حوزه هوایی دانست و ادامه داد: برای رونق صنعت هوایی مانند تمامی صنایع دیگر لازم است تا مردم طعم شیرین فناوری را در زندگی خود احساس کنند؛ این مهم با حضور کسب و کارهای دانش بنیان استارتاپ های بخش خصوصی، محقق می شود و این کسب و کارها ضمن رونق اشتغال، خلق ارزش افزوده و با تکیه به توانمندی های بومی، نتیجه زحمات و تلاش های فناوران و پژوهشگران را در کشور آشکارتر می سازد.

ارمغان دانش بنیان هوایی و فضایی با تجهیزات همپای روز دنیا

ستاری با بیان اینکه ارمغان دانش بنیان هوایی و فضایی وجود تجهیزات و فناوری های بومی همپای بالاترین استانداردها و یافته های روز دنیاست، ادامه داد: دستاوردها و توانمندی هایی امروز ما افتخار آفرین است اما برای استمرار این روند، باید راه برای حضور کسب و کارهای دانش بنیان و بخش خصوصی، به کمک ایجاد یک زیست بوم مساعد و سازگار با کارآفرینی، هموار شود.

رئیس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان، به ارزش آفرینی هزاران استارتاپ و کسب و کار دانش بنیان در سپهر اقتصاد کشور در همین چند سال اخیر را مصداق بارزی از ضرورت مساعدکردن محیط کسب و کار دانست و اضافه کرد: رسوخ فناوری در جامعه به دست استارتاپ ها شدنی است و باید به کمک کسب و کار فرهنگ فناوری‌های هوایی و فضایی را میان مردم گسترش دهیم، چراکه توانایی‌های ما در این حوزه ها صرفاً محدود به موشکی و دفاعی نبوده و می‌توان در قالب کسب و کارهای دانش بنیان و استارتاپی خدمات و محصولات خوبی به مردم ارائه کرد.

ستاری، به تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال های اخیر برای ایجاد بازار شرکت های دانش بنیان، فناور و استارتاپی به ویژه حوزه هوایی و فضایی اشاره و بیان کرد: اکنون در مرحله ای قرار داریم که امید داریم همچون زیست فناوری، سلولهای بنیادی یا نانوفناوری که محصولات دانش بنیان موفقی را در این حوزه ها به منطقه عرضه می کنیم، ورود عرصه های دانش بنیانی به صنعت هوایی نیز با پیمودن نخستین گام های خود به یک صنعت مردمی و ثروت آفرین بدل شود.

ایران یکی از ۵کشور برتر تولیدکننده پهپاد دنیا

ستاری همچنین در این مراسم با اشاره به اهمیت توسعه صنعت هوافضا با همراهی شرکت های دانش بنیان بخش خصوصی بیان کرد: با استفاده از توانمندی های شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها به رشد و توسعه بیشتری دست خواهیم یافت. همچنین با راه اندازی دانشگاه های هوا و فضا زمینه لازم برای رشد و توسعه صنعت حمل و نقل هوایی در کشور فراهم شده است و بر همین اساس، ایران نخستین کشور منطقه است که می تواند پهپاد تولید کند و ما جزو 5 کشور برتر دنیا در این عرصه هستیم.

در ادامه، امیرسرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح این نمایشگاه را جشنواره ای از عزت و افتخار آفرینی بیان کرد و ادامه داد: در این جشنواره و نمایشگاه باید از عظمت علم و دستاوردهای آن لذت ببریم و خداوند را شکر گذار باشیم چرا که ما را از نعمت عقل و دانش بهره مند ساخت تا به وسیله آن اقتدار و تمامیت خود را حفظ کنیم.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، نمایشگاه کیش را تجلی اراده خواستن و توانستن دانست و تاکید کرد: ایستادگی برابر زورگویی و نمایش استقلال این کشور با عزم و اراده جدی فرزندان توانمند این سرزمین نمایان شده است.

به گفته امیر حاتمی این نمایشگاه به خوبی نشان می دهد ملتی که با اعتماد به نفس و استوار در مقابل کشوری که ضمن ریختن خون های بسیار و جنگ افروزی علیه دیگر ملت ها که به دنبال خوداتکایی هستند نفرت پراکنی می‌کند موفق و استوار عمل کرده است.

همزمان با نهمین نمایشگاه بین المللی هوایی که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع، مرتضی بانک مشاور رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد از فناوری های صنعت دفاعی در حوزه اتصال (LAP JOINT)، بالگرد 212 اورژانس و محفظه احتراق موتور فوکر 100 رونمایی شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار