رستمیان مطرح کرد؛

سیگار؛ مهمترین عامل ابتلا به سرطان‌ها/ در اخذ مالیات بر سیگار ضعیف عمل کرده‌ایم

معاون اجتماعی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بر اساس قانون ۷۰ درصد مالیات بر سیگار باید وضع شود، اما متاسفانه به قانون عمل نمی‌کنیم

۵ هزار میلیارد مالیات بر سیگار در سال گذشته/در اخذ مالیات بر سیگار ضعیف عمل کرده‌ایم/ مالیات بر سیگار در ۱۰ سال گذشته یک بیستم رقم واقعیبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالرحمن رستمیان معاون اجتماعی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در همایش سیگار و سیاست‌گذاری سلامت با بیان اینکه مالیات بر سیگار باید صرف هزینه سلامت دانش آموزان شود، گفت: متاسفانه به دلیل مشکلات بودجه‌ای به دانش آموزان شیر داده نمی‌شود و پیامد ناگوار آن پوکی استخوان جامعه در ۵۰ سال آینده است.

وی افزود: بر اساس قانون ۷۰ درصد مالیات بر سیگار باید وضع شود، اما متاسفانه به قانون عمل نمی‌کنیم؛ مالیات بر کالا‌های آسیب رسان چون سیگار مالیات هوشمند محسوب می‌شود و باید این مالیات را صرف سلامت دانش آموزان و توسعه فضای فیزیکی مناسب برای ورزش کنیم.

رستمیان اظهار کرد: امروز در ۴۰ سالگی انقلاب بسیاری از شاخص‌های سلامت رشد کرده است و با سربلندی ۴۰ سالگی انقلاب را جشن می‌گیریم، اما در برخی حوزه‌ها، چون مصرف دخانیات اجازه نمی‌دهیم برخی به کشور صدمه بزنند.

مالیات بر سیگار در ۱۰ سال گذشته یک بیستم رقم واقعی

معاون اجتماعی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: امروز جمع‌شده‌ایم تا تصمیمی سلامت محور منطبق با شواهد علمی دنیا در حوزه سیگار بگیریم.

وی گفت: من نماینده دوره قبل مجلس بودم متاسفانه روز‌هایی که بحث مالیات بر دخانیات مطرح می‌شد مجلس پر از حرف و حدیث‌های متفرقه بود، بسیاری از کشور‌ها برنامه‌ریزی کرده‌اند که سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۳۰ تبدیل به کشوری عاری از دخانیات شوند، اما متاسفانه ما برنامه‌ریزی خوبی برای این‌کار نکرده‌ایم.

معاون اجتماعی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: باید سبک زندگی را که می‌تواند از دوسوم بیماری‌های غیر واگیر پیشگیری کند اصلاح کنیم، همچنین دسترسی مکانی و فردی را به سیگار کاهش دهیم متاسفانه نوجوانان زیر ۱۸ سال ما به راحتی سیگار تهیه می‌کنند، اکنون فصل بودجه‌ریزی است امیدواریم مالیات هوشمندانه به سیگار را افزایش دهیم.

رستمیان ادامه داد: کنوانسیون جهانی مبارزه با دخانیات در ایران نیز تصویب شد، اما متاسفانه این کنوانسیون را با وجود آنکه امضا کردیم و مجلس نیز آن را تصویب کرد اجرایی نمی‌کنیم.

معاون اجتماعی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: سیگار مضرات بسیاری برای سلامت افراد دارد، عمر را کوتاه می‌کند و مهمترین عامل ابتلا به سرطان‌هاست؛ در ۱۰ سال گذشته ۵ هزار میلیارد تومان مالیات بر سیگار اخذ کرده‌ایم در حالی که مالیات سیگار سالیانه ۱۰ هزار میلیارد تومان باید اخذ شود.

رستمیان گفت: علت ابتلا به بسیاری از بیماری‌های خودایمنی قلبی-عروقی و سرطان‌ها مصرف دخانیات است به عبارت دیگر  می‌توانیم سیگار را عامل ۲۵ درصد از مرگ و میرهای سطح کشور بدانیم و با توجه به اینکه امسال چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی امیدواریم سیاستگذاری‌های مناسبی انجام شود تا قسمتی از فداکاری‌های شهدا را جبران کنیم.

وی افزود: در شرایط فعلی وضعیت چندان مناسبی نداریم و متولیان سازمان مدیریت باید  به اصلاح سیاست‌گذاری ها بپردازند تا بهبود تعداد تخت ها و افزایش تعداد بیمارستان‌ها را شاهد باشیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران تشریح کرد: باید سعی کنیم قانون‌گذاری ها مبتنی بر سلامت باشد؛ شاید بزرگترین فعالیت آمریکا در کشور را بتوانیم تسهیل واردات سیگار بدانیم به طوری که متوسط قیمت جهانی سیگار۳/۷ دلار است و این رقم در کشور ما ۰/۳ دلار ‌  یعنی کم تر از یک دهم می‌رسد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار