معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از جذب بیش از ۱۸۳ درصدی تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون کشاورزی در استان در سال جاری خبر داد.

جذب بیش از ۱۸۳ درصدی تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون کشاورزی درآذربایجان غربی به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، اکبرکرامتی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی  در جلسه ستاد مبارزه با آفت سن غلات استان با اعلام این خبر افزود: میزان تسهیلات اعتباری خط ویژه مکانیزاسیون کشاورزی استان در سال جاری ۴۹ میلیارد و ۴۴۰ میلیون تومان بود که بیش از ۹۰ میلیارد تومان در این زمینه توسط بانک‌های عامل جذب شده است.
 
کرامتی افزود: از این طریق ۹۶۴ دستگاه تراکتور، ۷ دستگاه کمباین و ۸۲۱ دستگاه ادوات دنباله بند خریداری وتحویل بهره بردران شده است و همچنین ۵ واحد اعم از دام، طیور و شیلات در استان تجهیزشده است.
 
این مسئول با بیان اینکه افزایش بهره وری موجب مصرف انرژی، بذر و سایر نهاده‌ها می‌شود، گفت: افزایش کمی و کیفی تولید محصولات کشاورزی از دیگر مزایای افزایش سطح مکانیزاسیون است.
 
وی در ادامه با بیان اینکه گندم مهمترین محصول تامین کننده انرژی و پروتئین مردم است، اظهار کرد: در برخی محصولات از جمله گندم در حدود چهار سال است در سطح کشور به خودکفایی رسیده ایم و این موفقیت باید تدوام یابد.
 
کرامتی ادامه داد: با توجه به شرایط و تغییرات اقلیمی، یک سری بیماری‌های نوظهوربا تغییر بیولوژیکی آفات را شاهد هستیم که همه ما موظفیم با توسعه برنامه‌های مراقبتی، ترویجی و آموزشی به منظور کنترل افات در اراضی زراعی و باغی اقدام کنیم.
 
وی در ادامه بر لزوم بروز کردن و آماده سازی سمپاش‌ها و اماده باش شبکه‌های مراقبت برای پایش و اقدام به موقع برای کنترل آفت سن در استان همزمان با طغیان آفت در مزارع تاکید کرد.
 
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه اظهار کرد: در سال زراعی جاری ۳۷۵ هزار و ۳۹۵ هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت محصول گندم و ۳۷ هزار و ۱۳۰ هکتار زیر کشت جو رفته است که در حال حاضر از سطح سبز مطلوبی برخوردار هستند.
 
علی عیدی افزود: با توجه به میزان بارندگی در فصل زراعی جاری که به طور میانگین بیش از ۲۸۱ میلی متر بوده وزمستان خیلی سختی نیز از نظر زمستان گذرانی آفت سن نداشتیم، امکان وقوع برخی از آفات نباتی از قبیل: سن و لکه نواری در مزارع غلات استان وجود دارد که تمامی کارشناسان شبکه‌های مراقبت استان در حال پایش و مراقبت مزارع بوده و تا ۱۶ فروردین به حالت آماده باش کامل قرار دارند.
 
وی تاکید کرد: از مجموع ۸۹ هزار و ۵۷۹ تن سهمیه کود تخصیصی به استان در سال جاری تا کنون بیش از ۶۲ هزار تن بین زارعین استان توزیع شده است.
 
انتهای پیام/م
 

گندم مهمترین محصول تامین کننده انرژی و پروتئین مردم است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.