سخنگوی سازمان انرژی اتمی:

ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم کشور چهار برابر شد

در راستای اجرای ابلاغیه شورای عالی امنیت ملی، ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم کشور با طراحی جدید به حدود چهار برابر افزایش یافت.

ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم کشور چهار برابر شدبه گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، خبرنگاران رسانه‌های کشورمان عصر روز دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه از بخش‌های مختلف مجتمع غنی سازی شهید احمدی روشن نطنز بازدید کردند.

پس  از این بازدید کنفرانس خبری با حضور و سخنرانی بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی برگزار شد که طی آن به سوالات خبرنگاران پاسخ داده شد.

 

پس از آن سخنگوی سازمان انرژی اتمی به نقل از مدیر سایت غنی‌سازی نطنز اعلام کرد که در پی مصوبه اخیر شورای عالی امنیت ملی از امروز تولید مواد غنی شده ۳.۶۷ درصد ایران به ۴ برابر افزایش یافت.

این موضوع به معنای افزایش غنای مواد و یا افزایش تعداد ماشین‌های سانتریفیوژ و یا تغییر نوع سانتریفیوژ‌ها نیست بلکه با همین وضعیت فعلی ظرفیت تولید (سرعت تولید) این مواد ۳.۶۷ چهار برابر خواهد شد. این موضوع به آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام شده است.

کمالوندی همچنین در این نشست خبری تاکید کرد که دسترسی به «۱۹۰ هزار سو» برای ایران بسیار سهل و کاملا در دسترس است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در ادامه با اشاره به بازدید خبرنگاران و رسانه‌های داخلی از قلب صنعت هسته‌ای ایران (سایت غنی‌سازی نطنز) خاطرنشان کرد: امروز دیدید که فعالیت‌های ما در همه ابعاد به‌ویژه در حوزه غنی‌سازی به خوبی کار می‌کند و آنچه که طرف مقابل دنبال آن بود یعنی غنی‌سازی صفر، محقق نشده است. ما براساس بند ۲۶ برجام و برای ایجاد توازن در حوزه تعهدات بعد از صبر استراتژیک یک‌ساله، بخشی از تعهدات خود را به طور کلی یا جزئی اجرا نخواهیم کرد.
کمالوندی گفت: منتظریم ببینیم در این ۶۰ روز چه می‌شود. آنچه مد نظر ماست اجرای تعهدات طرف مقابل و پیدا کردن راه‌حل برای خنثی‌کردن تحریم‌های آمریکاست. چنانچه این اتفاق نیفتد، گام بعدی یعنی غنی‌سازی بیش از ۳.۶۷ و بازگشت به راکتور قدیمی اراک در دستور کار قرار خواهد گرفت.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: ممکن است برخی بگویند باید زودتر این اقدامات را انجام می‌دادیم اما انجام این اقدامات در شرایط فعلی این حسن را دارد که هیچ کس در سطح داخلی و بین‌المللی نمی‌تواند به ما خرده‌ای بگیرد. ما صبر کردیم و قدم امروز براساس حقوقی است که طبق برجام برای ما وجود دارد. ما معتقدیم حقوق ایران باید در یک کفه ترازو به خوبی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: اقدامات مرتبط به کاهش تعهدات در چارچوب برجام است و فرصتی است برای طرف‌های مقابل که تعهدات خود را به خوبی انجام دهند. ما بنا نداریم از برجام خارج شویم یا نقض تعهد کنیم. از این‌رو قدم‌های بعدی‌مان هم در چارچوب برجام خواهد بود.
کمالوندی عنوان کرد: همانطور که امروز دیدید و مهندسان ما توضیح دادند، صرفاً با یک مقدار تغییرات فنی تولید اورانیوم ۳.۶۷ را چهار برابر کردیم و این امکان وجود دارد که این میزان بیشتر هم بشود. ما در گام‌های بعدی سراغ سانتریفیوژهای پیشرفته خواهیم رفت و این نوید را می‌دهیم که نسل جدید از جمله ماشین‌های نسل ۶ را نیز استفاده کنیم.
وی خطاب به خبرنگاران حاضر در نشست گفت: امکاناتی که امروز در بازدید خود دیدید، به سمت صنعتی‌شدن با سرعت پیش می‌رود. سالن مونتاژ سانتریفیوژ ظرفیت تولید ۶۰ ماشین از نوع جدید را دارد. یعنی رسیدن به حداقل ۱۹۰ هزار سو امر بسیار سهل و در دسترسی است. این در حالی است که ما در برنامه بلندمدت ظرفیت ۲۷۰ سو را در دستور کار داریم و این ظرفیت هم کاملاً منطقی و براساس امکانات ماست.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: ایران به دنبال برنامه غیرصلح‌آمیز نیست و این مساله را با بازرسی‌های بسیار و ۱۴ گزارشی که تاکنون آژانس منتشر کرده، ثابت کرده است. ما به لحاظ بازرسی‌ها بیشترین میزان را در بین کشورهای تحت بازرسی به خود اختصاص داده‌ایم.

وی در پاسخ به اینکه آیا در فرصت ۶۰ روزه از سقف ۳۰۰ کیلوگرم عبور خواهیم کرد؟ گفت: ما به زودی از این سقف در کمتر از چند هفته عبور می‌کنیم. ما قبلاً علاوه بر غنای ۳.۶۷ روی غناهای دیگر هم کار می‌کردیم و تولیدات داشتیم اما از این به بعد تمرکزمان روی غنای ۳.۶۷ است.
کمالوندی در پاسخ به این سوال که چه تغییرات فنی دیگری انجام شده که ظرفیت تولیدات چهار برابری شده است، در حالی که در چارچوب برجام همچنان قرار داریم؟ گفت: تغییرات فنی را ایجاد کردیم که ظرفیت ما را در تولید اورانیوم با غنای ۳.۶۷ چهار برابر می‌کند و مقدار باقیمانده تا سقف ۳۰۰ کیلو ظرف چند هفته تکمیل می‌شود اما اجازه دهید فعلاً در رابطه با این تغییرات فنی ایجادشده چیزی نگویم.

منظور کمالوندی اقداماتی است که شورای عالی امنتی ملی ایران به طرف‌های برجام اعلام کرد تا اقدامات ضدبرجامی دولت امریکا و تحریم‌های ظالمانه این کشور را جبران کنند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به پرسش خبرنگاران گفت: ظرف چند هفته به سقف ۳۰۰ کیلو خواهیم رسید. نیاز‌های فنی ما و دستورات مقامات بالا تعیین کننده خواهد بود که در گام‌های بعدی چه اقداماتی خواهیم کرد. آقای صالحی قبلا گفتند که اگر بخواهیم ظرف ۴ روز ۲۰ درصد را تولید میکنیم، اما اینکه چه تصمیمی در ادامه گرفته شود و این ۲۰ درصد اینجا تولید شود یا در فردو، بستگی به تصمیمات مدیران در گام‌های بعدی دارد.

وی افزود: ما فعلا در چارچوب ضوابط پروتکلی و روابط پادمانی پیش می‌رویم. فعلا برنامه‌ای برای توفف اجرای پروتکل الحاقی نداریم، ممکن است در گام‌های بعدی باشد و اگر در گام‌های بعدی مسئولان تصمیم بگیرند که این پروتکل را اجرا نکنیم به آژانس اعلام خواهیم کرد.

 

کمالوندی درباره این ادعا‌ها که میگویند اقدامات اخیر ایران همان موارد مورد نظر امریکا بوده و همچنین اظهارنظر برخی منتقدین مبنی بر این‌که ایران اقداماتی را انجام داده که قبلش امریکا تحریم کرده بود، گفت: باید گفت که این‌ها دو چیز جداست؛ امریکا به دنبال این است که با تحریم خرید و فروش، غنی سازی و تولید آب سنگین در ایران را تعطیل کند، ولی ما تولید و انباشت میکنیم که این خلاف سیاست‌های امریکاست. اروپایی‌ها خوب می‌داننند که این اقدام چه معنایی دارد و به نحو غیرمستقیم اعلام میکنند که شرایط ایران را درک میکنند، هرچند ممکن است در ادبیات آن‌ها تفاوتی باشد.

وی تاکید کرد: اطلاعاتی که از طرف وزارت خارجه درباره اقدامات اروپا می‌آید مشخص خواهد کرد که گام‌های بعدی چگونه اجرا میشود. آنچه مسلم این است که ما داریم تعهداتمان را در چارچوب برجام کاهش میدهیم. اما اینکه این قدم‌ها چه خواهد بود، فعلا این را می‌شود گفت که هرچه به سمت جلو می‌رویم اقدامات شدیدتر خواهد بود.

کمالوندی اضافه کرد: آماده ایم به مجرد اینکه که آن‌ها (اروپا) وظایف خود را انجام دادند، برگردیم به حالت قبلی. وگرنه گام‌های بعد را آغاز می‌کنیم. اروپایی‌ها به طور غیرمستقیم میگویند که می‌خواهیم به تعهدات عمل کنیم، ولی نمیتوانیم. امیدواریم اروپا مستقیم یا غیرمستقیم اعلام ضعف نکند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: نشانه‌هایی از عقب‌نشینی‌های امریکا در سیاست‌هایش دیده می‌شود. ملت مقاومت می‌کند و ظرفیت‌های بالقوه ایران نیز بی‌نظیر است و میتواند جزو ۱۰ اقتصاد برتر دنیا باشد، هرچند الان تحت فشار هستیم.

کمالوندی درباره همراهی روسیه و چین با سیاست‌های اخیر ایران، گفت: هم سیاست‌های تقابلی امریکا در برابر آن‌ها و هم روابط بسیارخوبی که داریم باعث شده ما انتظار داشته باشیم که حتما همراهی کنند؛ کما اینکه الان همراهی کرده و میگویند کاری که کردید را درک می‌کنیم و هیچ خرده‌ای نداریم.

ایران در پی اقدامات ضدبرجامی امریکا و عدم جبران خسارات ناشی از خروج امریکا از برجام توسط اروپا اعلام کرد که بخشی از تعهدات خود در برجام را با استفاده از حقوق برجامی خود در بند‌های ۲۶ و ۳۶ و ۳۷ این توافقنامه کاهش میدهد.

عدم محدود سازی میزان ذخایر مواد غنی شده یکی از این اقدامات بود.

امروز جمعی از سردبیران و مدیران رسانه‌های ایران از مجتمع غنی سازی نطنز بازدید کرده و در جریان اخرین تحولات رخ داده در این مجتمع پس از مصوبه اخیر شورای عالی امنیت ملی، قرار گرفتند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۵:۱۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
چهار برابر کمه با تمام قدرت به بیست برابر برسوند و بیشتر. بسه دیگه تا کی وقت کشی؟ تا کی زمان بدیم به دشمنانمون برای کارهای ما پادزهر تولید کنند. بزنین به سیم اخر تا ساخت اتم همین امسال بزارین بفهمن نباید با دم شیر بازی کر . بزارین بفهمن ایران مسخره اینا نیست به ریشمون بخندند . به یمن موشک بدین کل سکوی نفت و خط اصلی نفت عربستان رو با خاک و خون یکسان کنه تا حتی 1 لیتر نفت نتونه به دنیا صادر کنه . بابا زود هر کاری میکنین بکنین و عامل نفوذی بفرستین عربستان و امارات . . یا حق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
الان نباید با برجام از نظر علمی خودمون کاهلی کنیم . برجام رو کاملا حذف کنید و این اونها هستن که باید در این زمینه التماس ما کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
اميدوارم در اين زمينه به پيشرفت هاي چشم گيري برسيم به کور چشم دشمنان
Iran (Islamic Republic of)
آشنای بی نشان
۰۸:۴۱ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
بقول دوست عزیزی که گفتندخوش قولی ومدارا بسه اگه اروپایی هاظرف شصت روزبه تعهدشان عمل کردندشما سریعآبه حالت اول برنگردیدوحداقل دوسه ماه لفتش بدین تافکرنکنندخیلی ذوق زده برجامیم ....خداقوت تمام دانشمندان هسته ای،مهندسین موشکی ،سپاهیان قدس که کلآاقتداروامنیت وصلابت واستقلال راتحت لوای آقابقیه ا...الاعظم عج ورهبری آیت ا.... خامنه ای به ملت بزرگ ایران هدیه کردند(ان تنصرا....ینصرکم ویثبت اقدامکم)
Germany
ناشناس
۰۸:۲۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
آفرین چه عجب یه حرکتی دیدیم
همینطور ادامه بدید هیچ وقت اوروپایی ها به تعهداتشون عمل نکردن و نخواهند کرد ولی حتی اگه یک درصد عمل کردند شما منافع ملی رو دریافت کنید و یه لایک روی میز واسشون بذارین
Iran (Islamic Republic of)
ناصر
۰۸:۰۸ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
چه لزومی بر اعلان این موضوع هست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۵ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
تاحساب کاردست یک عده بیاد
Iran (Islamic Republic of)
ملکوت
۰۷:۲۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
خوب هست در مقابل دشمن باید ایستاد و نرمش نشان نداد .
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۶:۴۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
اسراییل از پیشرفت هسته ای ایران می ترسه .کافیه اسراییل امریکا را تحت فشار بزاره که تحریم های ایران را برداره.کافیه فقط اسراییل را تهدید به حمله هسته ای کنیم انوقت تمام تحریمهای ایران توسط امریکا برداشته می شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۱۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
به نظر من دلار تا ٧ هزار تومن قابل تحمله و اگه به اين حد رسيد باس غني سازي رو متوقف كنيم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۱۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
تا به تعهداتشون عمل نكنن باس هر چه زودتر اتمي شد
Netherlands
ناشناس
۰۵:۵۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
چهار برابر که هیچی ده برابرم بشه به چه دردی میخوره وقتی نمیتونیم بمب اتم بسازیم یعنی اجازه نداریم به دلیل امضای قرار داد منع گسترش سلاح اتمی اینجوری که کلأ بیخیال شیم بهتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۲۸ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
لطفا دیگه متوقفش نکنید . ما مردم میخایم که ایرانمان اتمی باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۲۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
الهي شکر اميدوارم روز به روز بيشترم بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۹ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
از شما عزیزان خواهش میکنم که یک گزارش در رابطه با استفاده های از انواع غنی سازی تهیه کنید و همچنین منظور از سوی بیشتر را مشخص و کاربرد آن را توضیح دهید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۸ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
حالابااین ظرفیت تولید!!!! چی میخواهید تولید کنید؟؟!!!! آیا ازدرصدبیکاری کاسته می شود؟؟!!!!آیا درکاهش گرانی تأثیر دارد؟؟؟!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۲ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
عزیزبرادرگلم؛ دراین زمانه وانفسای قلدرمابی آمریکایاباید مثل عربستان گاوشیردهی باشی یابایدروپای خودت وایستی وراه سومی نداره ومشکلات بیکاری واقتصادی هم راهکارخودشو داره که انشا...مسیولین اجرایی ومقننه همت کنندوخلاصه این خان راهم به توفیق حق وهمت همه ملت عبورخواهیم کردانشا...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۴ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
باید به این نکته توجه کنید که اگر اروپاییها به وعده و قولهایی خود در چهارچوب برجام شروع به عمل کردند! شماها سریع جو گیر نشوید وبه موقعیت قبلی برگردید! بلکه باید این موضوع را با تاخیر و دو یا چهار برابر زمانی که آنها خلف وعده کرده اند تاخیر بیندازید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۲ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
مگه ۶۰روز وقت نداده بودند به اروپا
هنوز که ۶۰ روز نشده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۶ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
شما خدا رو دارید ، خدا با ماست تا وقتی که فقط به او امید داشته باشید و به او توکل کنید و........
مردم ایران و رهبر انقلاب اسلامی ایران هم پشت شما هستن تا آخرش این بزرگترین دستاورده ....
اگر لازم شد حتی از ان پی تی هم خارج بشید و.......
به امید به خدا........
France
ناشناس
۲۲:۵۴ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
ايول
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۶ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
ما طبق هنوز بزجام پیش می رویم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۲ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
باید هرچه سریعتر غنی سازی رو شروع کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۴ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
اورانیوم غنی شده بیست درصد بذارید سر سفره ی ما مردم تا سیر بشیم حسابی
کاش حداقل ده تا بمب اتم میداشتیم
اما بازهم خداروشکر
چراکه روزی همه دست خداست نه دولت ونه امریکا نه کس دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۳ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
آخه ۳/۶۷ درصد چیه غنی سازی را ببرید بالای ۷۰ درصد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۷ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
پس بیاری خدا نیروگاهمان سوختش ایرانی خواهد شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۴ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
تا آمریکا به برجام باز نگشت تمامی مفادی که طبق برجام در صورت نقض طرفین تعریف شده است را بصورت ویژه اقدام و اجرا کنید
و سزای کسی که عهدش را میشکند را کف دستش بزارین
آخرین اخبار