باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

پاسخ به ۱۲ سوال مهم درباره تصمیم اخیر ایران در قبال صنعت هسته‌ای/ مردم بدانند قرار است چه اتفاقی بیفتد

ایران از ذخیره سازی بدون محدودیت اورانیوم غنی شده و آب سنگین خبر داده است که می‌توان تاثیرات آن را در چرخه هسته‌ای ایران بررسی کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، خبرنگاران رسانه‌های کشورمان عصر روز دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه از بخش‌های مختلف مجتمع غنی سازی شهید احمدی روشن نطنز بازدید کردند، پس از این بازدید کنفرانس خبری با حضور و سخنرانی بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی برگزار شد که وی در این نشست از ظرفیت ۴ برابری غنی سازی اورانیوم در کشور خبر داد.

کاهش تعهدات برجامی چه تاثیری در چرخه هسته‌ای دارد؟

افزایش ۴ برابری میزان تولید اورانیوم غنی شده

بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در این باره اعلام کرد که ایران میزان تولید اورانیوم غنی‌شده با خلوص پایین را چهار برابر کرده است. بر اساس اظهارات سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزایش تولید اورانیوم غنی شده با خلوص ۳.۶۷ درصد از روز دوشنبه ۳۰ فروردین در سایت غنی‌سازی نطنز و در پی مصوبه اخیر شورای عالی امنیت ملی آغاز شده است.

پیش از این نیز شورای عالی امنیت ملی روز ۱۸ اردیبهشت در بیانیه‌ای اعلام کرد که در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران و در اعمال حقوق جمهوری اسلامی ایران مندرج در بند‌های ۲۶ و ۳۶ برجام دستور توقف بعضی اقدامات ایران در توافق هسته‌ای را صادر می‌کند. همچنین این شورا اعلام کرد که دو ماه به کشور‌های عضو برجام فرصت می‌دهد تا تعهدات خود به ویژه در حوزه‌های بانکی و نفتی را تامین کنند.

در این بین شورای عالی امنیت ملی و دولت ایران اعلام کردند که این تصمیم را در واکنش به خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و در اعتراض به اقدامات ناکافی سایر کشور‌های عضو این توافق گرفته‌اند.

نکته قابل توجه این است که مطابق برجام ایران مجاز است تا سقف ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم با خلوص کم در انبار‌های خود نگهداری کند. آژانس بین المللی انرژی اتمی هم در تمام گزارش‌های خود از زمان آغاز اجرای برجام تا کنون تایید کرده است که ایران درباره اورانیوم غنی شده به تعهد خود پایبند بوده است.

کاهش تعهدات برجامی چه تاثیری در چرخه هسته‌ای دارد؟

ایران پس از ۶۰ روز چه اقداماتی انجام خواهد داد؟

در صورتی که خرید نفت و امکان مبادلات مالی برای ایران از سوی کشور‌های باقی مانده در برجام فراهم شود، مطابق وعده رئیس جمهور، ایران دوباره تعهدات خود را به اجرا می‌گذارد. اما در غیر این صورت اقدامات تازه تری هم پیش بینی شده است. به گفته آقای روحانی، کشورمان تصمیم دارد میزان غنی سازی اورانیوم که باید کمتر از ۴ درصد باشد را افزایش دهد. ایران پیش از برجام اورانیوم با خلوص ۲۰ درصد هم برای استفاده از راکتور تحقیقاتی تهران تولید کرده بود، اما پس از توافق هسته ای، تولید آن متوقف شد.

همچنین تهران در صورتی که طی ۶۰ روز آینده از اقدامات شرکای برجام راضی نباشد، دو اقدام جدید دیگر نیز انجام خواهد داد. به جز افزایش سطح (خلوص بالا) غنی سازی اورانیوم، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که طراحی مجدد راکتور آب سنگین اراک را هم متوقف می‌کند و به سمت ساخت مجدد آن مطابق آنچه پیش از برجام بود، خواهد رفت. راکتور آب سنگین اراک یکی از جدی‌ترین مسائل و از اختلافات اصلی قدرت‌های جهانی با ایران بود. قدرت‌های جهانی در جریان مذاکرات هسته‌ای اصرار داشتند که این راکتور به طور کامل برچیده شود، اما ایران این درخواست را نپذیرفت و بر اساس توافق برجام قرار شد که راکتور آب سنگین اراک با همکاری مشترک بین المللی بازطراحی شود، به طوری که پلوتونیوم با قابلیت تسلیحاتی در آن تولید نشود.

اما برای آنکه بدانیم اقدام ایران چه اهمیتی دارد، باید به این مسئله پی ببریم که چرخه سوخت هسته‌ای چیست و به چه شکل کار می‌کند، چرا که همه اختلاف‌ها از همین چرخه آغاز می‌شود، این پرسشی است که سعی شده در این گزارش به آن پاسخ داده شود.

کاهش تعهدات برجامی چه تاثیری در چرخه هسته‌ای دارد؟

چرخه سوخت هسته‌ای چیست؟

مسیر تولید و استفاده از سوخت هسته‌ای در قالب چرخه‌ای با دو انشعاب انجام می‌شود که در نهایت به تولید برق و افزایش غنی سازی با خلوص بالا می‌انجامد.

چرا غرب از غنی سازی اورانیوم با خلوص بالا نگران است؟

یکی از نگرانی‌های بزرگ غرب و امریکا پیش از برجام در باره ایران این بود که تهران در مسیر غنی سازی اروانیوم خلوص آن را به ۹۰ درصد برساند و شرایط را برای ساخت بمب اتم مهیا سازد دغدغه‌ای که کاملا بی اساس بود و ایران هیچوقت چنین قصدی را نداشت.

کاهش تعهدات برجامی چه تاثیری در چرخه هسته‌ای دارد؟

شرایط رسیدن به غنای بالای اورانیوم چیست؟

در راه رسیدن به این اغنا باید ۴ مرحله را سپری کرد، به طوریکه ابتدا کیک زرد استخراج و تولید می‌شود پس از آن کیک زرد به گاز هگزا فلوراید اورانیوم تبدیل می‌شود و غنی سازی به ۵ درصد می‌رسد، پس از رسیدن به این مرحله می‌توان به با افزایش ظرفیت غنی سازی و رسیدن به خلوص ۲۰ و ۹۰ درصد امکان ساخت بمب اتم را فراهم کرد.

چرا ذخیره اورانیوم غنی‌شده برای ایران یک دستاورد مهم به حساب می‌آید؟

برای غنی کردن اورانیوم، تا خلوص بالای ۵ درصد، اولین چیزی که ایران نیاز دارد، مقدار زیادی اورانیوم غنی‌شده تا خلوص ۳ تا ۴ درصد است. براساس برجام ایران تنها اجازه دارد تا ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده انبار کند.

عبور از این محدودیت و انبار کردن حجم بالاتری اورانیوم غنی شده به معنی توانایی ایران برای تولید اورانیوم با خلوص بالاتر است. البته ایران تاکنون تنها موفق شده اورانیوم را تا ۲۰ درصد غنی‌کند، دلیل آن هم تولید سوخت برای راکتور تحقیقاتی تهران بوده است.

بدین ترتیب با افزایش اورانیوم غنی شده فرصت ایران برای اقدامات وعده داده شده مبنی بر افزایش درصد خلوص اورانیوم غنی شده مهیا می‌شود و تهران می‌تواند در صورت عدم انجام تعهدات طرف‌های برجامی به شرایط قبل بازگردد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی نیز در این باره گفت: اگر بخواهیم ظرف ۴ روز روند تولید۲۰ درصد را آغاز می‌کنیم، اما اینکه چه تصمیمی در ادامه گرفته شود و این ۲۰ درصد اینجا (نظنز) تولید شود یا در فردو، بستگی به تصمیمات مسئولین ارشد نظام در گام‌های بعدی دارد.

نقش تعداد سانتریفیوژ‌ها در غنی‌سازی اورانیوم چیست؟

تهران اگر بخواهد اورانیوم خود را تا حد بالاتری غنی‌کند، باید بتواند سانتریفیوژ‌های بیشتری به کار بگیرد. قبل از برجام اندکی بیش از ۹ هزار سانتریفیوژ در تاسیسات غنی‌سازی ایران فعال بودند، برجام این تعداد را به ۵ هزار و ۶۰ دستگاه محدود کرد البته تعداد بیشتری سانتریفیوژ وجود داشت که هیچگاه تولید نمی‌کرد که در حال حاضر در یکی از سالن‌های مجتمع نطنز نگهداری می‌شود، اما بر اساس اعلام سازمان انرژی اتمی نسل جدید سانتریفیوژ‌ها که قابلیت چند برابری دارند می‌توانند این کاهش را جبران کنند.

کاهش تعهدات برجامی چه تاثیری در چرخه هسته‌ای دارد؟

راه رسیدن به پلوتونیوم چگونه است؟

اما در راه رسیدن به پلوتونیوم باید ۸ مرحله سپری شود به طوری که ابتدا کیک زرد استخراج و تولید می‌شود پس از آن کیک زرد به گاز هگزا فلوراید اورانیوم تبدیل می‌شود و غنی سازی به ۵ درصد می‌رسد پس از آن باید میله‌های راکتور را ساخت که به تولید برق می‌انجامد، در مرحله بعدی سوخت استفاده شده را انبار و فراوری می کنند تا در نهایت امکان ساخت بمب پلوتونیومی فراهم شود.

در این میان یکی دیگر از محدودیت‌هایی که برجام برای برنامه هسته‌ای ایران قرار داد، نگه داشتن حجم آب سنگین تولید شده در کارخانه تولید آب سنگین اراک تا زیر سقف ۱۳۰ تن است. آب سنگین تولید شده در این کارخانه، در راکتور آب سنگین اراک استفاده می‌شود. این راکتور با طراحی قبل از برجام، از نظر آمریکا و کشور‌های اروپایی قابلیت تولید بمب پلوتونیومی با فرآوری سوخت‌استفاده شده در نیروگاه‌های هسته‌ای را داشت. البته بعد از برجام تغییراتی در ساختار راکتور اراک ایجاد شده که براساس اطلاعات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در حال حاضر امکان راه اندازی و آغاز فرآوری سوخت را ندارد.

آیا تصمیم ایران به معنی عدم پایبندی به برجام است؟

اگر ایران در دو ماه آینده به تولید اورانیوم غنی شده و آب سنگین ادامه دهد بدون اینکه مازاد آن را به هر نحوی از کشور خارج کند، این اقدام کاهش بخشی از تعهدات برجامی خواهد بود. علیرغم اعلام ایران به پایبند نبودن به میزان ذخایر اورانیوم غنی شده و آب سنگین این احتمال وجود دارد که با توقف تولید، یا کاهش قابل ملاحظه تولید، میزان ذخایر را در عمل به شکل کنترل شده نگه دارد. این کار باعث می‌شود که گزارش مدیرکل آژانس به شورای حکام و شورای امنیت سازمان ملل، انعکاس دهنده نقض توافق برجام از سوی ایران نباشد.

چرا ایران پس از یک سال اقدامات جدی در پیش گرفت؟

سخنگوی سازمان انرژی اتمی به این موضوع اشاره می کند که «ممکن است برخی بگویند باید زودتر این اقدامات را انجام می‌دادیم، اما انجام این اقدامات در شرایط فعلی این حسن را دارد که هیچ کس در سطح داخلی و بین‌المللی نمی‌تواند به ما خرده‌ای بگیرد. ما صبر کردیم و قدم امروز براساس حقوقی است که طبق برجام برای ما وجود دارد. ما معتقدیم حقوق ایران باید در یک کفه ترازو در مقابل کفه دیگر که تعهدات است قرار گیرد.

همانطور که امروز دیدید و مهندسان ما توضیح دادند، صرفاً با یک مقدار تغییرات فنی تولید اورانیوم ۳.۶۷ را چهار برابر کردیم و این امکان وجود دارد که این میزان بیشتر هم بشود. ما در گام‌های بعدی سراغ سانتریفیوژ‌های پیشرفته خواهیم رفت و این نوید را می‌دهیم که نسل جدید از جمله ماشین‌های نسل ۶ را نیز استفاده کنیم».

آیا ایران با افزایش غنی سازی و ذخیره اب سنگنین روغن ریخته را نذر امام زاده کرده؟

کمالوندی درباره این ادعا‌ها تاکید دارد که اقدامات اخیر ایران همان موارد مورد نظر آمریکا بوده او همچنین درمورد اظهارنظر برخی منتقدین مبنی بر این‌که تهران اقداماتی را انجام داده که قبل از آن واشنگتن تحریم کرده بود، می‌گوید «باید گفت که موارد دو چیز جداست؛ امریکا به دنبال این است که با تحریم خرید و فروش، غنی سازی و تولید آب سنگین در ایران را تعطیل کند، ولی ما با این کار خود این اقلام را تولید و انباشت می کنیم که این خلاف سیاست‌های آمریکاست. اروپایی‌ها خوب می‌دانند که این اقدام چه معنایی دارد و به نحو غیرمستقیم اعلام میکنند که شرایط ایران را درک می کنند، هرچند ممکن است در ادبیات آن‌ها تفاوتی باشد».

واکنش اروپا و آمریکا در برابر اقدامات ایران چیست؟

سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره واکنش اروپا و آمریکا به تصمیم ایران می‌گوید «اطلاعاتی که از طرف وزارت خارجه درباره اقدامات اروپا می‌آید مشخص خواهد کرد که گام‌های بعدی چگونه اجرا می شود. مسلم این است که ما داریم تعهداتمان را در چارچوب برجام کاهش میدهیم٬ اما اینکه این قدم‌ها چه خواهد بود، فعلا این را می‌شود گفت که هرچه به سمت جلو می‌رویم اقدامات شدیدتر خواهد بود. آماده ایم به مجرد اینکه که آن‌ها (اروپا) وظایف خود را انجام دادند،  به حالت قبل برگردیم وگرنه گام‌های بعد را دنبال خواهیم کرد. اروپایی‌ها به طور غیرمستقیم می گویند که می‌خواهند به تعهدات خود عمل کنیم، ولی نمی توانیم. امیدواریم اروپا مستقیم یا غیرمستقیم اعلام ضعف نکند. نشانه‌هایی از عقب‌نشینی‌های آمریکا در سیاست‌هایش دیده می‌شود. ملت مقاومت می‌کند و ظرفیت‌های بالقوه ایران نیز بی‌نظیر است و می تواند جزو ۱۰ اقتصاد برتر دنیا باشد، هرچند الان تحت فشار هستیم».

کاهش تعهدات برجامی چه تاثیری در چرخه هسته‌ای دارد؟

پیام ذخیره سازی آب سنگین و اورانیوم غنی شده چیست و مخاطب آن کیست؟

ذخیره سازی آب سنگین و اورانیوم غنی شده پیام مهمی را به طرف‌های برجامی منعکس می‌کند. در این میان غربی‌ها و آمریکای‌ها به اهمیت به این پیام واقف هستند؛ چرا که برخی براین باورند که در شرایط فعلی دست و پای تهران بسته شده است٬ درحالی‌که این گام تنها شمه‌ای از اقدامات گسترده ای است که تهران می‌تواند انجام دهد٬ چراکه کشورمان اهرم‌ها و ابزار‌های متعددی دارد و قادر خواهد بود در فرصت‌های مناسب از آن بهره ببرد. این اقدام نشان داد که عدم اقدام جمهوری اسلامی  در طول یکسال گذشته ناشی از صبر است نه ضعف ایران، از طرفی به خوبی غیرعقلانی بودن سیاست‌های آمریکا و تهدید‌های بیهوده آن‌ها برای تحقق غنی سازی صفر و تعطیل کردن صنعت پیشرفته تولید آب سنگین را نشان می‌دهد و از همه مهمتر اینکه عزم راسخ جمهوری اسلامی ایران در تحقق اهداف خود را به نمایش می‌گذارد به گونه‌ای که از یک سو صبر استراتژیک و از سوی دیگر عزم راسخ توام با تدبیر خود را با اصرار بر آرمان‌ها و مقاومت در مسیر رسیدن به آن‌ها را سرلوحه کار خود قرار داده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: برجام ، ایران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۵ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
درسته که همه زیر بار تحریم نابود شدیم (البته نه مسئولین و آقازاده)اما آش نخورده و دهن سوخته نباید بشه.تحریم ها رو برنمیدارن پس برین سمت بمب اتم تا ببینیم آخر کار ایران چی میخواد بشه.
Iran (Islamic Republic of)
جابر خداپرست
۲۰:۳۹ ۱۴ آبان ۱۳۹۸
راه ابادانی و ارزانی وارزش دار شدن ریال از داخل بمب اتم میگذرد باید بسازیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۳ ۱۵ شهريور ۱۳۹۸
انرژی هسته ای حق مسلم ماست
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۰۸:۵۱ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
من همیشه در نظراتم گفتمو میگم میخواهیم کشوری اباد داشته باشیم باید اطاق فکرهایی بسازیم نیازهای کشور رو بررسی و به اطاق فکر بعدی که این نیاز رو توسط بکار گیری از دانشمندان و مهندسین مربوطه به یک تولید برسونه و در اختیار پیمانکاران قرار بده که سریع ساختشو شروع کنند بطور مثال ساخت کمپرسور یخچال که از چین وارد میشه در حال حاضر خوب این نیاز شناسایی و از طراحان ساخت مهندسین مکانیک مهنسان متالوژی برای ریخته گری و تامین مواد مورد نیاز از معادن خودمون ،همه و همه برای تولید کمپرسور و تمامی این تحقاقات و ساخت طی یک بروشور کامل از مواد مورد نیاز برای ساخت پیستون ،شاتون،بدنه،سیم پیچ های موتور ،فنر هاو .... و قالب سازی بدنه و اقسام مکانیکی و ... همه و همه اماده و تحویل یک سرمایه گذار و پیمانکار بدیم و بر ساخت و تولید هم نظارت کنیم بعد سریعا نیاز بعدی . اگر چنین سیستمی راه اندازی کنیم کشور ما تا چند سال اینده قطب بزرگ صنعت خواهد شد و پس از برداشتن تحریم ها هم صنعت داریم برای صادرات هم بی نیازیم برای واردات هم نفت داریم برای صادرات . یا خق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۹ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
چرا ۶۰ روز فرصت!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۱ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
به اروپا امیدی نیست
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۲:۵۲ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
دلیلی ندارد به غنی سازی ادامه ندیم ما برادری خودمون را اثبات کردیم اما از دشمنان حرکت مثبتی ندیدیم... ضعف اونا فقط اتم است... ماکه تا اینجا اومدیم و اونا از هیچی کوتاه نیومدن و به ملت آسیب اقتصادی زدن.... پس لطفا ادامه بدیم. اکه مذاکره خولستن واسه بار بعد اول تعهدات را اجرا کنند بعد مذاکره...
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۹:۵۹ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
آهای دولت ! چقدر منفعل عمل کردن؟ چقدر اعتماد به اروپایی‌ها؟ بسه دیگه . تو رو خدا بسه دیگه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۲ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
حالا که غربی ها دار و ندارمونو فهمیدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۴ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
فقط اعدام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۸ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
فقط اعدام!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۳ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
برای یکبار این داستان را با ساختن بمب اتم تمام کنید تا همچون کره شمالی ما را به رسمیت بشناسند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۷ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
والا به خدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۱ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
از کجا می‌دونی نداریم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۵ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
چرا یک کشور قدرتمند و توانا باید کوتاه بیاید چرا غربیان به تعهداتشان پایبند نیستند و چرا یکبار هم که شده کوتاه نمی آیند.
!!!!
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۶:۳۴ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
شاید تا ۹۹درصد هم کاربردهای علمی و تکنولوژیکی و فناورانه داشته باشه چرا باید هم اقتصاد را از دست بدهیم و هم صنایع پیشرفته و تکنولوژیک خود را توسعه ندهیم.
بیاری خدا همه صنعت خودمان را از وابستگی با تلاش و کوشش با دستان مردم و جوانان همین سرزمین می‌سازیم.
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۶:۳۱ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
من همیشه گفتم ما بمب اتم می خواییم همینو بس،اگه بمب اتم داشتیم اونوقت این غربیها حرف مارو خوب میفهمیدن،یه بمب اتم به هزاز سلاح جور واجور مییرزه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۶ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
بمب اتم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۳ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
وقتی ما میدونیم که نقطه ضعف دشمن چیه ودرانجام اون کارهم توانایی داریم چرا روی این نطقه ضعف کار نمی کنیم یه چیزی بگم ختم کلام هرگاه یک گرگ گرسنه بایک میش دوستی مطمئن داشتن کشورهای غریی هم باما دوست می شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۷ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
ايا مي شوددر صنعت هسته اي به دستاوردهاي قبل از برجام دست يافت؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۱ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
بمب اتم بسازيم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۰ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
انرژی هسته ای ، همانند انرزی های حاصل از سوخت فسیلی موجب حرکت چرخهای صنعت ، تولید برق ، و کاربردهای متنوع فراوانی است ، مضافا بر اینکه مانند سوخت فسیلی اولا محدودیت مقدار ندارد ثانیا باعث الودگی نیست . لذا سوختی بسیار ارزشمند است . باعث تاسف است که : مزایای آن برای مردم جانیفتاده - دولتیکه در پی تولید نیست ، به آن اعتنایی ندارد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۹ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
غني سازي با توان حداکثري لطفاااااااااااا
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۴:۲۵ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
در رابطه با غنی سازی نباید کوتاه بیاییم نعطیلی صنعت هسته ای بمنزله خیانت به نسل بعدی و ایران است
Iran (Islamic Republic of)
sıymon
۱۴:۱۹ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
توروخدا یه فکری هم به حال ما بکنین 3سال قبل با 12میلیون میتونستیم مونیخ درس بخونیم الان با این وضع یورو یه ماه به بیش از 40 میلیون تومان هزینه برمیداره.هرچند به قیمت اولش بر نمیگرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۱ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
پاشو بیا ایران درس بخون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۸ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
باشه الان میاد. فقط منتظر بود تو بگی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۵ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
صنعت هسته اي ايران نبايد توقف داشته باشد به هيچ عنوان
United States of America
ناشناس
۱۵:۱۰ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
احسنت احسنت احسنت
ما همه همینو میگیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۹ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
ما باید بمب اتم داشته باشیم
Iran (Islamic Republic of)
غنی سازی "ریال"
۱۳:۳۳ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
ای کاش میتونیستیم ریال هم غنی سازی کنیم تا اینقدر در مقابل ارزهای دیگه ارزشش رو از دست نده و باعث گرونی های افسارگسیخته نشه!!
United States of America
ناشناس
۱۵:۱۱ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
ریال غنی هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۷ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
بايددر صنعت هسته اي پيشرفت چشمگيري داشته باشيم تا حساب کار دستش بيادآمريکاي جنايتکار
United States of America
ناشناس
۱۵:۱۳ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
بايددر صنعت هسته اي پيشرفت چشمگيري داشته باشيم
و بس
Iran (Islamic Republic of)
فتاحی
۱۳:۰۳ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
یه فکری به حال گرانی بکنید مسولین محترم خواب بسه دیگه
Iran (Islamic Republic of)
پزشک
۱۲:۲۶ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
مردم حق دارند خیلی موارد را بدانند نه فقط این موارد ، برخی افراد که فقط می گفتند کسی در کار ما دخالت نکنه ما خودمون متخصص هستیم ، تخصصشون هم دیدیم و داریم می بینیم که چطوری رفتار کردند و می کنند.حداقل به دلسوزی های رهبر انقلاب گوش می دادند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۷ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
قطعا اروپا هیچ کاری نمی کند و منتظر اروپا بودن غیر از نا امیدی هیچ فایده ای ندارد.
United States of America
ناشناس
۱۵:۱۸ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
اروپا هیچ کاری نمی کنند یا نمیتوانند بکنند?
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۶ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
سلام امیدوارم اروپایی ها به حرفشان عمل نکنند چون چه عمل کنند چه نکنند به حال ما فرقی نمی کند تا ما بتوانیم چندتا بمب خوشگل پرقدرت بسازیم تا کسی دیگه بازبان تهدید با ما حرف نزند هر چند که امروز هم جرعت حمله ندارند
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۶:۲۹ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
اره واقعا تنها چیزی که به درد ما میخوره بمب اتمه
Iran (Islamic Republic of)
Mahmoud
۱۹:۵۸ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
ها به خدا
Germany
ناشناس
۱۲:۰۴ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
برجام اشتباه بود و مردم گول خوردند اگر ان موقع برجام را امضا نمیکردیم ممکن بود مردم فکر کنند اشتباهی شده است ولی حالا حجت بر ما تمام است و دیگر برای همه مشخص شده امریکا بدرد توافق نمیخورد پس از این فرصت بدست امده باید نهایت استفاده را کرد و سریعا بسمت توسعه صنعت هسته ای رفت و این دفعه دیگر امریکا هم جرئت نمیکند صنعت ما را نابود کند و تحریم هم که هستیم پس ملت تحمل میکند و مانند قبل دیگر سوسول بازی نداریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۰ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
عزیزم برجام رو افراد خودی به این ملت تحمیل کردند
Iran (Islamic Republic of)
محمود
۲۰:۰۳ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
البته بعضی از مردم ما متاستفانه هنوزم نفهمیدن امریکا مال اعتماد نیست
ضریب هوشی ملتمون کشته مارو خداییش البته منظورم همه نیس اما بعضیا هستن اونا که نمیتونن خوب وبد رو تشخیص بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۰ ۱۵ شهريور ۱۳۹۸
واقعا
Germany
ناشناس
۱۲:۰۳ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
بله مردم حق دارند بدانند چه اتفاقي قرار است بيفتد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۵ ۱۵ شهريور ۱۳۹۸
غربزدها هرگز بامردم درهیچ زمینه ای صاف شفاف نبوده ونخاهن بود.برجام. اف ای تی اف ووووووو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۱ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
تا زمانی که مردم در تنگنا زندگی می کنند فایده ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
برجام برای ما مردم تا کنون ذره ای نفع نداشته پس تولید داخلی رو گسترش بدهید، فرهنگ ازدواج آسان و تامین جوانان را انجام دهید به امید خدا کشورمان مثل همیشه پر قدرت و استوار خواهد ایستاد و اقتصاد کشور بهبود و پیشرفت خواهد کرد.
Germany
روشن
۱۱:۱۸ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
تجربه برجام واقعا تلخ بود. چه برخی از مشکلات امروز اقتصاد ما و چه جسورتر شدن شیطان بزرگ و برخی کشورهای اروپایی و منطقه، خدا کند اینبار رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی را به درستی عمل کرده و موجبات عزت و وحدت بیش از بیش ملت بزرگ ایران اسلامی را فراهم کنند. ان شاءالله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۰ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
امید واریم هم از نظر پزشکی و هم امنینی و نظامی و... باز شاهد پیشرفت چشم گیری در کشورمون باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۷ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
آرزوی ما رشد و پیشرفت کشورمون هست
United States of America
ناشناس
۱۵:۲۳ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
آرزوی ما رشد و پیشرفت کشورمون هست
احسنت احسنت احسنت
ما همه همینو میگیم
آخرین اخبار