سفر به چرنوبیل خطرناک است؟

این روز‌ها حیات در روستای پریپیت، که نزدیک‌ترین منطقه به محل حادثه چرنوبیل محسوب می‌شود، جریان دارد. چرنوبیل که روزی مرکز مرگبار‌ترین حادثه هسته‌ای جهان بود، در حال حاضر یک مقصد گردشگری شگفت انگیز است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  مسئولان اوکراین تقریبا یک دهه پیش این منطقه را به روی گردشگران باز و اعلام کردند که سفر به این منطقه امن است. با وجود این که تور‌ها به شدت بر اساس قانون و مقررات تنظیم می‌شود، اما آن زمان، هزاران نفر به منطقه چرنوبیل رفته اند.

سفر به چرنوبیل خطرناک است؟

طبق گفته انجمن سرطان آمریکا، تابش هسته‌ای در مقادیر بزرگ می‌تواند باعث آسیب بافتی، بیماری‌های حاد و افزایش خطر ابتلا به سرطان شود، با این حال، مردم به راحتی به این منطه سفر می‌کنند و تا کنون نیز گزارش خطر یا مشکلی برای گردشگران وجود نداشته است و همه چیز ایمن به نظر می‌رسد.

به طور متوسط ​​یک فرد در ایالات متحده در معرض حدود ۳ msv تابش در سال است، که به عنوان حد غیر خطرناک ارزیابی می‌شود. بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط پژوهشکده امواج رادیویی آمریکا اشعه ایکس ناشی از تکنولوژی تصویربرداری از محدوده کمتر از ۱ میکرومتر (حدود ۲۰ میکروگرم) برای انجام سی تی اسکن استفاده می‌کند.

مقادیر تابشی از ۵۰ تا ۲۰۰ msv می‌توانند به آسیب کروموزومی منجر شوند، در حالیکه دوز‌های ۲۰۰ تا ۱۰۰۰ mSv می‌توانند باعث کاهش موقت میزان گلبول‌های سفید خون شوند. با توجه به اطلاعات رسمی مرتبط با آژانس بین المللی انرژی اتمی، مرگ و میر ناشی از بیماری‌های جدی در محدوده حدود ۲۰۰۰ msv رخ می‌دهد.

بلافاصله پس از انفجار هسته‌ای در چرنوبیل، ده‌ها تن از کارکنان پاکسازی این کارخانه تشعشعاتی به میزان ۸۰۰۰ تا ۱۶۰۰۰ msv معادل ۸۰ هزار تا ۱۶۰ هزار عکسبرداری از قفسه سینه دریافت کردند. این به معنای مرگ حداقل ۱۳۴ کارگر بود. هنگامی که راکتور چرنوبیل منفجر شد، سطوح کشنده‌ای از تشعشعات را منتشر کرد، اما انتشار رادیواکتیو به علت شرایط آب و هوایی و تغییر مسیر باد‌ها نسبت به خود منطقه اصلی بسیار خفیف‌تر بود. فرد متلر، استادیار گروه رادیولوژیک دانشگاه نیومکزیکو در این خصوص می‌گوید: "مکان‌هایی که دورتر از راکتور بودند، نقاط رادیو اکتیو محسوب می‌شدند، اما نسبت به منطقه اصلی آلودگی بسیار کمتری داشتند. "

حتی در داخل روستاها، تابش به طور غیرمستقیم توزیع شد و از خیابان به خیابان بعدی وضعیت متفاوت بود، این موضوع را متلر طی تحقیقات میدانی خود طی سال‌های ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۰ متوجه شد. خرابه‌های راکتور چرنوبیل، که در حال حاضر در زیر یک پوسته فلزی قرار دارند، هنوز هم دارای سطح وسیعی از رادیواکتیو هستند و احتمالا این مواد تا بیست هزار سال باقی خواهند ماند. متلر در این خصوص می‌گوید: "با وجود این که مناطق چرنوبیل در حال حاضر برای عموم مردم باز است، اما ممکن است بازدید کنندگان مقادیری از تابش را با درصد‌های پایین دریافت کنند. "

با این حال، مسائل مربوط به ایمنی تابش در حال انجام است. گردشگران محدود به مناطق خاصی هستند و مجاز به نزدیک شدن به برخی مناطق نیستند. به گفته آژانس دولتی اوکراین در زمینه مدیریت گردشگری چرنوبیل، یک بازدیدکننده در قالب تور ​​یک روزه مرتب در گیت‌های کنترل تابش قرار می‌گیرد.

در این تور گردشگران حق ندارد هیچ سازه یا گیاهی را لمس کنند یا چیزی را از منطقه با خود ببرند و از نشستن یا قرار دادن تجهیزات دوربین روی زمین منع شده اند. بر اساس اعلام شهردار منطقع چرنوبیل، در سال ۲۰۱۸ حدود شصت هزار گردشگر از منطقه بازدید کرده اند.

نمایندگان آژانس گردشگری اوکراین ادعا کردند که رزرو‌های چرنوبیل در ماه مه در حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است و این موضوع را ناشی از پخش سریال چرنوبیل از شبکه HBO دانسته اند.

منبع: انتخاب

انتهای پیام/

آیا سفر به چرنوبیل بی خطر است؟

برچسب ها: دانستنی ها ، خواندنی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سوکا بلیت
۰۷:۱۳ ۲۶ آذر ۱۴۰۰
حتما باید یک بار سفر به چرنوبیل رو امتحان کنم
خدا پروفسور لگاسف رو بیامرزه که اگه اون نبود نصف جهان آلوده میشد آلمان شرقی گرفته تا سیبری از آذربایجان گرفته تا ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۷ ۲۰ خرداد ۱۳۹۸
سریالش خیلی عالیه ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۹ ۱۹ خرداد ۱۳۹۸
سریالشم ساختن
شده بهترین سریال جهان
آخرین اخبار