فاز اول طرح خوشه ی صنعتی فرآوری محصولات باغی سیب و انگور آذربایجان غربی به اتمام رسید

به همت جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی، فاز اول از مجموع شش فاز اجرای طرح خوشه ی صنعتی فرآوری محصولات باغی سیب و انگور استان به اتمام رسید.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ، ولی زاده معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی استان اظهار کرد: با راه اندازی کامل این خوشه صنعتی، شرکت های عضو ، امکان انباشت سرمایه و مهارت ها را برای یکدیگر به وجود می آورند که می تواند موجب تولید کالاهای متفاوت با کیفیت مناسب و تعدیل قیمت محصولات تولید شده با توجه به بازارهای مختلف و با توجه به سود بیشتر گردد و همچنین باعث تعلیم نیروهای متخصص با توجه به تکنولوژی روز و افزایش مهارت ها در این صنعت خواهد گردید .


وی صرفه ناشی از تنوع، مقیاس، تجمیع، صرفه های بیرونی ، دستیابی به کارایی جمعی، دستیابی به بسيج منابع مالي و انساني، دستیابی و سرمایگذاری به مراحل كوچك و با ريسك پايين ، دستیابی به بستري براي صعود و بالندگي شركت هاي كوچك، دستیابی به امكان انباشت سرمايه و مهارت ها را براي اعضای خوشه، افزايش قدرت رقابت پذيري در بازارهاي جهاني و توان صادراتي برای اعضای خوشه، شكل گيري پيوندهاي پيشين و پسين بين شركت هاي درون خوشه ، تبادل قوي اطلاعات بين شركت ها، نهادها و افراد در دورن خوشه ها و محيطي خلاق و نو آور، دستیابی به شبكه هاي تجاري و پيوندهاي تجاري كارآمد با بازارهاي بزرگ و دور دست و توسعه خوشه و هریک از اعضای خوشه را از اهداف اجرایی این پروژه عنوان کرد.


وی با اشاره به اینکه این خوشه در 6 مرحله خدمات خود را اجرایی میکند اظهار کرد: مطالعه شناختی و کسب تصویری جامع از خوشه، آماده ،تدوین برنامه عمل ( Action Plan ) ، اجرا وپیاده سازی برنامه عمل ، کنترل و نظارت و خروج از خوشه از مراحل اصلی اجرایی خوشه صنعتی محصولات باغی سیب و انگور استان می باشد.


دکتر ولی زاده با اشاره به دستاوردهاي مورد انتظار از اجرای این پروژه اظهار کرد:رشد و توسعه خوشه و اعضای ان ، تولید به مقیاس اقتصادی، بهره وری و کارایی منابع، دستیابی به بازار جهانی، رفع مشکلات و موانع موجود بر سر راه اعضای خوشه از دستاوردهای اجرایی این خوشه صنعتی می باشد.


معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی استان با اشاره به اینکه برای توسعه خوشه های صنعتی باید مطالعه کافی و موثری پیرامون مسایل مختلف آن انجام داد اظهارکرد: توسعه خوشه های صنعتی نیازمند شناخت دقیق فعالان اصلی و فعالان فرعی آن صنعت، مطالعه روندها و سناریوهای سطح بین المللی آن صنعت، شناخت روندها و سناریوهای سطح مالی و مطالعه روندها و سناریوهای سطح خوشه از جغرافیا و تاریخچه خوشه گرفته تا دسته محصولات اصلی خوشه و فعالان اصلی و فرعی خوشه و تجزیه و تحلیل آنها می باشد.


ولی زاده گفت : راهبرد کلی مناسب جهت خوشه محصولات باغی سیب و انگور و تنظیم راهبرد های موثر در زمینه های بالا بردن کیفیت محصولات باغی سیب و انگور ، اصلاح فرآوری و فرآیند تولید صنایع تبدیلی ، ارتقای بازاریابی و تجارت محصولات باغی سیب و انگور ، ارتقای نیروی کارو امثال این ها که البته با در نظر گرفتن شرایط محیطی و همه جانبه ( دیدگاه سیستمی ) خواهد بود، ارائه خواهد شد.


وی با تاکید بر اهمیت بهره برداری حداکثری از روح تعاون و سرمایه اجتماعی داخل خوشه اظهار کرد: در این راستا با بسط هرچه بیشتر اعتماد و همکاری بین تولید کنندگان و کارخانجات محصولات باغی سیب و انگور و ترفیع بخشیدن به "سرمایه اجتماعی" خوشه روح تعاون و سرمایه اجتماعی داخل خوشه به حد اعلای خود خواهد رسید.

انتهای پیام/ا

اتمام فاز اول طرح خوشه ی صنعتی فرآوری محصولات باغی سیب و انگور آذربایجان غربی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.