چایکاری، یک صنعت راهبردی برای گیلان است

سرپرست استانداری گیلان در جشنواره ملی چای کشور گفت: چایکاری، یک صنعت راهبردی برای گیلان است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، ارسلان زارع سرپرست استانداری گیلان در اولین جشنواره که در شهرستان لاهیجان برگزار شد گفت: در راستای استراتژی و سیاست اقتصاد مقاومتی و تحقق شعار رونق تولید، حمایت از کشاورزی و کشاورزان از برنامه‌های مستمر دولت تدبیر و امید است.
وی افزود: از سال گذشته تاکنون دولت اعتدال، اقدامات موثری برای حفظ و توسعه اشتغال و مقرون به صرفه بودن فعالان چای کشور که عمدتا در استان گیلان هستند انجام داده است.
سرپرست استانداری گیلان با بیان اینکه دولت چهار تصمیم مهم و تاثیرگذار برای حمایت از صنعت چای داخلی انجام داده، عنوان داشت: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات چای که باعث افزایش قیمت چای داخلی و افزایش قدرت رقابت پذیری چای داخل یکی از این موارد بود.
وی همچنین در ادامه افزود: اجازه صادرات چای داخل و لغو ممنوعیت صادرات چای که علاوه بر ارز آوری برای کشور در افزایش قیمت چای داخلی نیز موثر بود.
دکتر زارع عدم کاهش تعرفه واردات چای خارجی که باعث شد قیمت چای خارجی پایین نیاید و قدرت رقابت چای داخل حفظ شود را یکی دیگر از این موارد دانست و خاطر نشان کرد: اقدام و جلوگیری از ورود چای سنواتی انبار شده سالیان قبل به بازار بود که اگر آن حجم چای وارد بازار می‌شد قیمت چای داخلی شدیداً افت کرد و یکی از عوامل تاثیر گذار دولت بود.
وی اظهار داشت: در سال زراعی جاری تا امروز حدود ۶۷ هزار تن چای از چای کاران خریداری شده و به ارزش ۲۰۲ میلیارد تومان که تا امروز حدود ۱۷۰ میلیارد تومان به حساب چای کاران واریز شده است.
سرپرست استانداری گیلان با اشاره به اینکه حدود ۸۳ درصد طلب چای کاران پرداخت شده؛ خاطر نشان کرد: این موضوع بی سابقه یا کم سابقه است که دولت و کارخانجات هم زمان به تعهدات خود در قبال چایکاران به موقع عمل کرده باشند.
دکتر زارع تصریح کرد؛ امسال با پیشنهاد استانداری و پیگیری نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و موافقت شورای اقتصاد قیمت تصویب شده برگ سبز چای مورد بازنگری واقع شد و برگ سبز درجه یک از۳۲۷۵ به ۳۶۰۰ و درجه ۲ از ۱۸۴۹ به ۲۲۰۰ تومان افزایش یافت که با این تصمیم حدود ۴۰ میلیارد تومان به درآمد کشاورزان اضافه شد.
سرپرست استانداری گیلان از کشاورزان و فعالان صنعت چای خواست تا با استفاده از ظرفیت حمایت دولت خصوصا کمک بلاعوض آبیاری تحت فشار و بهره گیری از آموزش و تکنولوژی به بهبود فرآوری و بسته بندی باکیفیت‌تر توجه جدی‌تر داشته باشند.
وی با بیان اینکه این فرصتی مناسب برای بهره مندی اقتصادی و اشتغال است، تصریح کرد: می‌توان علاوه بر بازار داخلی در افزایش سهم بازار‌های بین المللی موفق‌تر باشند و میزان ارزآوری صادرات چای که در سال گذشته ۲۰ میلیون دلار بود افزایش دهند.
دکتر زارع در پایان اظهار امیدواری کرد: می‌توان میزان برداشت تولیدی چای در سال جاری از مرز ۱۱۵ هزار تن تجاوز پیدا کند.
همچنین در این مراسم از فعالان این عرصه قدردانی شد.

انتهای پیام/آ

اولین جشنواره چای در لاهیجان برگزار شد

برچسب ها: چای ، چایکاری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.