در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

نبود متولی واحد برای اختصاص ارز دولتی خرید دارو و تجهیزات پزشکی

نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: با مشکل نبود متولی واحد برای تخصیص ارز دولتی خرید دارو و تجهیزات پزشکی مواجهیم.

اختصاص ارز دولتی جهت خرید دارو و تجهیزات پزشکی متولی واحدی ندارد/ تشکیل قرارگاه غذا و دارو جلوی امضا‌های طلایی و رانت‌ها را جهت رسیدگی به مجوز برای خرید دارو را می‌گیرد/ اختصاص بیش از ۳ میلیارد دلار جهت خرید دارو و تجهیزات پزشکیعلیرضا قربانی نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: قیمت فروش دارو‌های مشابهی که به وسیله کارخانه‌های داروسازی مختلف تولید می‌شود، کاملا متفاوت بوده و علت اصلی آن  تاریخ تولید  داروست.
 
وی ادامه داد: اکنون  ۱۴ میلیارد دلار به کالا‌های اساسی اختصاص پیدا کرده است و این کالا‌ها که دارو و تجهیزات پزشکی نیز جزء این دسته محسوب می‌شوند با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی  خریداری شدند و با توجه به این شرایط اکنون  در زمینه اختصاص ارز به دارو مشکل خاصی نداریم.
 
قربانی تاکید کرد: از میان ۱۴ میلیارد دلار ارز دولتی که به کالا‌های اساسی تعلق دارد، در حدود ۳ میلیارد و ۳۰۰ هزار دلار مربوط به تجهیزات پزشکی و دارو است و برای واردات ۳ درصد از دارو‌های مورد نیاز کشور ۱/۳ میلیارد دلار ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی از کشور خارج می‌شود.



نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: یکی از مشکلاتی که امروزه در زمینه تخصیص ارز دولتی در کشور وجود دارد وجود چند دستگاه و سازمان متولی برای تخصیص ارز دولتی جهت واردات دارو و تجهیزات پزشکی در کشور است که معتقدم برای ساماندهی شرایط یک سازمان مثل بانک مرکزی، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت و وزارت صنعت به تنهایی می‌تواند متولی اختصاص ارز دولتی جهت واردات تجهیزات پزشکی و دارو در کشور باشد.

کم رنگ شدن صاحبان امضاهای طلایی با تشکیل قرارگاه غذا و دارو

وی با اشاره به اینکه با تشکیل قرارگاه سازمان غذا و دارو کمک بزرگی به توزیع عادلانه دارو و تجهیزات پزشکی در کشور است، افزود:  امیدوارم با تشکیل قرارگاه غذا و دارو امضا‌های طلایی که در زمینه واردات دارو نقش داشتند به طور کامل از بین برود و حضور افرادی که در زمینه صدور مجوز واردات دارو و تجهیزات پزشکی نقش داشتند، کم رنگ‌تر شود.
 
قربانی گفت: باید در زمینه اختصاص ارز دولتی به افراد و شرکت‌های مختلف برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی برنامه‌ریزی بهتری را انجام دهیم تا مسائلی مانند خرید کابل برق به جای دارو و ملزومات مصرفی در کشور رخ ندهد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار