معاون راهبری شرکت آب و فاضلاب کشور؛

بزرگترین نیروگاه سیار ایران رونمایی شد / شکسته شدن رکورد صادرات برق

کشفی گفت: این نیروگاه به منظور پوشش نقاط مختلف کشور و انتقال در سریع‌ترین زمان ممکن در پایگاه مرکزی پشتیبانی مدیریت بحران آب و فاضلاب کشور در اصفهان مستقر خواهد شد.

به گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، حمیدرضا کشفی معاون راهبری و نظارت بر بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه این مجموعه منحصر به فرد مهر امسال همزمان با برگزاری نمایشگاه بین‌المللی آب و فاضلاب تهران رونمایی خواهد شد، ادامه داد: این نیروگاه مدولار و قابل حمل شامل پنج دستگاه تریلر است که چهار دستگاه آن مجهز به ژنراتور‌های ۲.۵ مگاواتی و یک دستگاه نیز مربوط به پست برق است.

وی با اشاره به اینکه این مجموعه امکان برقرار کردن بار‌هایی با ولتاژ‌های ۰.۴، ۶.۶، ۱۱،۲۰، ۳۳ کیلوولت را داراست، افزود: ترانس و پست منحصر به‌فرد این پروژه که برای اولین بار در کشور با طراحی متخصصان شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و توسط شرکت‌های داخلی ساخته شده است، قابلیت خروجی در سطوح مختلف ولتاژی تنها توسط یک ترانس را فراهم کرده است.

معاون راهبری و نظارت بر بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب کشور در پایان خاطرنشان کرد: این نیروگاه به منظور پوشش نقاط مختلف کشور و انتقال در سریع‌ترین زمان ممکن در پایگاه مرکزی پشتیبانی مدیریت بحران آب و فاضلاب کشور در اصفهان مستقر خواهد شد.

هم‌زمان با کاهش دما، اوج مصرف برق در اواخر هفته گذشته پس از ۱۲۷ روز به کمتر از چهل هزار مگاوات رسید. از ۱۵ اردیبهشت بود که اوج مصرف وارد محدوده ۴۰ هزار مگاوات شد و مصرف برق به آرامی روند صعودی یافت؛ این افزایش مصرف برق تیرماه امسال به اوج خود رسید و در روز پایانی این ماه رکورد مصرف برق ایران با ثبت رقم ۵۷ هزار و ۶۸۱ مگاوات شکسته شد، اما با این وجود، تلاش همکاران صنعت برق و همراهی مردم باعث شد تا اوج مصرف تابستان امسال بدون خاموشی سپری شود. سال گذشته در چنین ایامی حدود هشت هزار مگاوات کمبود تولید برای تابستان امسال پیش‌بینی شده بود و بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته مقرر شده بود تا پنج هزار مگاوات از این کمبود با افزایش واحد‌های تولیدی و به مدار آمدن نیروگاه‌های جدید و سه هزار مگاوات باقی‌مانده نیز با اجرای ۱۱ برنامه مدیریت مصرف در سراسر کشور عملیاتی گردد تا بتوانیم پیک تابستان ۹۸ را با خاموشی صفر به پایان برسانیم.

نگاهی به برنامه‌های صنعت برق در طی یک سال اخیر برای عبور موفق از پیک تابستان ۹۸ نشان می‌دهد که صنعت برق در این مدت با بهره‌برداری از ۱۵ نیروگاه جدید در ۱۲ استان کشور توانست به رکورد سه هزار و ۲۵۰ مگاواتی افزایش تولید در طول یک سال دست پیدا کند که این اتفاق در سالیان اخیر بی‌سابقه بوده است.

همچنین در این مدت با رفع موانع تولید و نوآوری در سیستم نیروگاه‌های موجود حدود ۵۷۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است. بر این اساس، حدود سه هزار و ۸۰۰ مگاوات از هدف‌گذاری پنج هزار مگاواتی افزایش تولید پیک ۹۸ از این طریق محقق شده است و مابقی کمبود در این بخش توسط نیروگاه‌های برق‌آبی به ویژه واحد‌های استان خوزستان جبران شده است.

بر اساس پیش‌بینی صورت گرفته مقرر شده بود تا با اعمال ۱۱ برنامه مدیریت مصرف حدود سه مگاوات در مصرف برق صرفه‌جویی شود؛ ولی همکاری بسیار مناسب تمامی مشترکان موجب شد تا در تابستان امسال به رکورد سه هزار و ۸۷۴ مگاوات پیک‌سایی نیز دست پیدا کنیم.
پیک سایی پاسخگویی به تقاضا یا مجموعه اقداماتی است که برای تغییر الگوی مصرف برق به منظور بهبود قابلیت اطمینان شبکه و جلوگیری از جهش قیمت‌ها، به ویژه در ساعات اوج مصرف در شبکه اجرا می‌شوند.

این مهم از طریق جابجایی بار صنایع بزرگ و پمپ‌های کشاورزی، نصب کنتور هوشمند، اصلاح تعداد زیادی از کولر‌های گازی، اصلاح تعرفه پرمصرف‌ها، تغییر ساعات کار ادارات و... محقق شد. البته مدیریت مصرف و جابجایی ساعت بار صنایع نه تنها وقفه‌ای در بخش تولید ایجاد نکرده بلکه امسال شاهد افزایش مصرف انرژی در این بخش نیز بوده‌ایم به طوری مصرف برق بخش صنعت نسبت به سال گذشته ۱۵۰ کیلووات ساعت انرژی افزایش پیدا کرده است.

در این میان اگر در تابستان امسال صرفه‌جویی سه هزار و ۸۷۴ مگاواتی محقق نشده بود بایستی برای تامین این میزان برق حدود پنج هزار و ۳۵۰ مگاوات نیروگاه جدید نصب می‌کردیم که ساخت این تعداد واحد نیازمند سرمایه‌گذاری ۳.۷ میلیارد یورویی بود.


بیشتر بخوانید:افزایش ۳۰ درصدی قیمت خرید تضمینی برق تجدیدپذیر‌ها


در طی ۱۰ سال اخیر رشد بار پیک کشور حدود ۵.۲۲ درصد بوده است، اما در تابستان سال جاری بدون اعمال خاموشی و افزایش مصرف برق در بخش صنایع رشد اوج بار تنها حدود یک درصد بوده است.

همچنین به سبب امکانات فراهم شده و بارش‌های مناسب سال آبی جاری توانسته‌ایم تعهدات صادرات انرژی به همسایگان خود را نیز انجام بدهیم. به طوری که در بازه زمانی اول خرداد تا ۲۰ مردادماه حدود ۲.۳ میلیارد کیلووات ساعت انرژی صادرات برق داشته‌ایم که این میزان بیشترین مقدار صادرات در سال‌های اخیر بوده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار