رییس سازمان نظام روانشناسی کشور بر ضرورت توجه بیشتر به روانشناسی در زندگی تاکید کرد و گفت:منشا بسیاری از بیماری‌های جسمی جنبه روانی دارد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، محمد حاتمی، رییس سازمان نظام روانشناسی کشور امروز در نشست روانشناسان و افتتاحیه خیریه توانمندسازی یاس مهربانی (با هدف توانمندسازی زنان، کودکان و سالمندان) گفت: بعد از نه ماه مسئولیت خود تغییرات قابل توجهی در نظام مشاوره کشور اتفاق افتاده است ،همه مسئولین در این زمان کوتاه با نگارش نامه و جلسات و کارگره‌هایی در مجلس که تشکیل شد مطالبه گری روانشناسی کشور را به همه مسئولین گوشزد کردیم و جایگاه مشاوره و روانشناسی و اهمیت آن را در سلامت روان گفته ایم.

رئیس سازمان روانشناسی و مشاوره کشور ضمن گرامیداشت هفته بسیج گفت: ما هرچه داریم به خاطر جانفشانی این بسیجیان است که چه جانفشانی‌هایی شد تا این کشور و مملکت حفظ شود لذا باید قدر بسیجیان را بدانیم که امروز ما زنده ایم و هستیم و با افتخار در منطقه زندگی می‌کنیم لذا اگر امروز می‌گویند امپراطوری ایران بعد از ۲۵۰۰ سال که از تاریخ ایران می‌گذرد، از لبنان تا یمن به گونه‌ای هم نوا و همگرا با ایران منطقه اداره می‌شود این قداست و تاثیرگذاری به خاطر جانفشانی‌های بسیج است.

او ادامه داد: امروز در قامت مسئولیت سازمان نظام مشاوره و روانشناسی هستم که واقعا یکی از مسئولیت‌های مهم و کاربردی و تاثیر گذار است لذا امیدوارم در استان کرمان در بخش سلامت روان از ظرفیت اساتید استفاده کنیم و خوشحالم در این زمانه‌ای که مسئولیت دارم بتوانم از ظرفیت مجلس برای روانشناسی مشاوره کشور استفاده کنم.

حاتمی با اشاره به اینکه سلامت روان از بحث‌های مهم است، بیان داشت: اوج پیشرفت علوم و پزشکی در قرن ۱۹ شروع به رشد کرد لذا پیشرفت علم که صورت گرفت این پزشکی توانست مواردی که در حوزه جسم اتفاق می‌افتد، مهار کند لذا سرطان ریشه جسمی ندارد و همچنین ۱۰۰ هزار نفر به خاطر بیماری قلبی فوت می‌کنند که ۹۸ درصد آن‌ها جنبه روانی دارند.

او افزود: در این ۴۰ سال گذشته در عرصه روانشناسی و مشاوره کشور تغییراتی یافته است که در دنیا هر ۵۰ خانوار یک روانشناس دارد لذا توانمندسازی مسئله مهمی است لذا اگر در روانشناسی از علوم غربی استفاده می‌کنیم باید باهوش باشیم و برنامه داشته باشیم لذا اینکه در روانشناسی در درون خانوداه نفوذ پیدا کرده است.

رئیس سازمان روانشناسی و مشاوره کشور مسائل روانشناسی را خط اول سلامت دانست و گفت: ما به دنبال این هستیم که جایگاه روانشناسی و مشاوره در کشور را در همه لایه‌های اجتماعی رسوخ دهیم و از طریق برنامه‌ها که در کشور وجود دارد، جاری کنیم لذا مخاطب ما باید ۸۳ میلیون نفر ایرانی باشد نه اینکه جمعیت هدف ما کسانی باشند که دچار افسردگی هستند لذا جمعیت هدف ما باید ۸۳ میلون نفر باشد.

حاتمی گفت: ۲۳ درصد جامعه نیاز به روانشناسی دارد و ما باید برای ارتقا و حفظ رفتار سالم برنامه داشته باشیم و زوجین جوان با فرزند پروری و مهارت زندگی آشنا باشند.

او همین توانمندسازی هم کودکان را تحت نظر بگیریم در مدرسه نباید مشاور نباشد و بیشترین اسیب‌ها را در مدرسه میبینم که در کوتاهترین زمان غربال گری را اغاز کنیم درغیر این صورت این جامعه بیمار خواهیم داشت که اختلالات افسردگی و شخصیتی بیداد می‌کند که باید کنترل کنیم.

رئیس سازمان روانشناسی و مشاوره کشور با اشاره به اینکه کل بودجه سلامت کشور، ۱ دهم یک درصد است، افزود: برای بحث پیشگیری بودجه اختصاصی باید مجلس در نظر بگیرد و در سازمان نظام اراده داریم این بحث مطالبه گری را در همه حوزه ها، به اثبات برسانیم و ما سازمان غیردولتی نیسیتم و دارای قانون خاص هستیم

او افزود: مسئولینی که می‌گویید طرفدار اقشار کم درآمد، آسیب‌ها و مردم هستید این بیمه‌ها را تصویب کنید که مردم کم درآمد و مستضعف بتوانند از بیمه‌های خدمات اجتماعی استفاده کنند نه برای کسانی که تنها تکمن مالی دارند لذا اگر می‌خواهید توانمندسازی کنید باید تمام اقشار و مردم بتوانند از خدمات روانشناسی استفاده کنند، چون شیب جامعه ما به سمت سالمندی می‌رود لذا باید به فکر سلامت روان باشیم که اینکار توسط مشاوران و روانشناسان انجام می شود.

حاتمی در ادامه گفت: سن ازدواج به بالای ۳۰ رسیده است که فاجعه است، زیرا ما برنامه ریزی نکردیم و باید بحران سالمندی را کنترل کنیم .

او در ادامه گفت: به روانشناسان توصیه می‌کنم در فعالیت‌های خود کار خود را بکنید و خودتان را معرفی کنید تا مردم شما را بشناسند، اما نباید روانشناس دردفترخود بشینید تا فردی مراجعه کند بلکه باید در جامعه حضور یابد.

رئیس سازمان روانشناسی و مشاوره کشور در ادامه افزود: هدف این است که در کوتاهترین زمان ممکن، انجمن اولیا و مربیان در مدارس روانشناسان را دعوت کنند تا برای دانش آموزان صحبت کنند و اگر می‌خواهید موفق و تاثیرگذار باشید باید بین مردم باشید و بتوانید خودتان را به مردم معرفی کنید.

فریبرز درتاج، معاون سازمان نظام روانشناسی هم در این مراسم با اشاره به اینکه استان کرمان جز موفق‌ترین استان‌ها در حوزه روانشناسی است، گفت: به دلیل اهمیتی که روانشناسی دارد حدود ۲۰۰ هزار نیرو در سراسر کشور داریم که ۲۷ هزار عضو رسمی ما هستند و ۳ هزار نفر در این دوره اعضای فعال ما هستند که پروانه دفتر دارند که پاسخگوی این نیاز‌ها نیستیم.

معاون سازمان روانشناسی و رئیس انجمن روانشناسی تربیتی با اشاره به اینکه ما به هیچ فردی در کشور مجوز نمی‌دهیم مگر اینکه شماره داشته باشند، گفت: حدود ۶۰۰ پروانه صادر شده است بررسی کردیم و صلاحیت افراد تشخیص داده شده است لذا همه کسانی که عضو سازمان هستند، ولی موفق به دریافت پرونده حرفه‌ای نشدند در همه کلینیک‌ها می‌توانند فعالیت کنند.

او به آزمونی برای روانشناسی اشاره کرد و گفت: یک آزمون مانند آزمون کانون وکلا خواهیم داشت تا کسانی که در این آزمون موفق شدند می‌توانند پرونده حرفه‌ای بگیرند.

معاون سازمان روانشناسی و رئیس انجمن روانشناسی تربیتی در ادامه بیان داشت: این سه هدف، زنان، کودکان و سالمندان را کمک کنیم تا شاهد ارتقا، کارایی، کیفیت، سلامت روانی و توانمندی همه اقشار جامعه باشیم.

 محمودی مدیرعامل موسسه خیریه یاس مهربانی در این مراسم گفت: موسسه خیریه یاس مهربانی برای توانمندسازی زنان و سالمندان و کودکان تشکیل شد کودکان به دلیل اهمیت رشد ذهنی و زنان به دلیل اینکه بیش از نیمی از جمعیت را تشکیل می‌دهند و سالمندان که در حال حاضر حدود ۳۰ درصد جمعیت را تشکیل می‌دهند لذا از تمام روانشناسان تا از ظرفیت شما در این موسسه استفاده کنیم.

انتهای پیام/ ی

۲۳ درصد جامعه نیاز به روانشناسی دارد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار